DRABSSAGER - 1/1-30/6 - 2008:

Der blev i 2008 begået 56 drab i Danmark, heraf er 3 drab uopklaret.


Nytårsmorgen tirsdag den 1. januar 2008, blev den 53 årige Peter Thielsen Keller ( 29. januar
1954 - 1. januar 2008 ) stukket ihjel under et familieopgør, på Øster Lindet Præstegårdsvej udfor nr. 12 i Skodborg ved Rødding. Den 19 årige stedsøn Kenny Blomgren Larsen stak sin 53 årige papfar Peter Thielsen Keller mindst syv gange med en kniv i hovedet og på kroppen. Drabet på Peter Thielsen Keller skete i haven foran parcelhuset. Politiet og ambulance blev tilkaldt kl. 09.36 af familiemedlemmer, mens Kenny Blomgren Larsen omgående forsvandt fra gerningsstedet efter drabet. Han havde søgt tilflugt hos nogle familiemedlemmer i Kolding, der senere på dagen ringede til politiet og fortalte, hvor han befandt sig. Herefter kunne den 19 årige Kenny Blomgren Larsen anholdes uden dramatik kort før kl. 16.00 i Kolding.
Onsdag den 2. januar 2008 blev Kenny Blomgren Larsen fremstillet i et grundlovsforhør, hvor
han blev sigtet for drabet på Peter Thielsen Keller. Kenny Blomgren Larsen nægtede drab, men erkendte vold med døden til følge og blev varetægtsfængslet i 28 dage.
Lørdag den 5. januar 2008 blev Peter Thielsen Keller begravet fra Johanneskirken.
Torsdag den 21. august 2008 ved et nævningeting i Byretten i Esbjerg, blev den nu 20 årige Kenny Blomgren Larsen idømt 10 års fængsel for drabet på sin stedfar Peter Thielsen Keller.
Desuden blev han dømt til at betale 300.000 kr. til den dræbtes søn på 4 år.
Kenny Blomgren Larsen ankede dommen til Vestre Landsret.
Onsdag den 19. november 2008 i Vestre Landsret i Esbjerg, blev dommen nedsat fra 10 års fængsel til 6 års fængsel, idet han blev dømt for vold med døden til følge.

       ****************************************************************************

                        
ANTON NJIE HANSEN - BLEV KNIVDRÆBT PÅ STRØGET DEN 5. JANUAR 2008.

Lørdag morgen den 5. januar 2008 kl. 05.51 blev den 19 årige Anton Njie Hansen fra Vanløse stukket ned på Strøget tæt på Kongens Nytorv. Han gik sammen med en kammerat, da de blev passet op af tre mænd som ville have den 19 åriges hue, formentlig på grund af den bidende morgenkulde. Det endte i et slagsmål, hvorefter en 20 årig mand trak en kniv og stak den 19 årige Amton Njie Hansen ( 18. februar 1988 - 5. januar 2008 ) tre gange i det ene ben og en gang dybt i brystet tæt på hjertet. Anton Njie Hansen lå efter knivoverfaldet i en stor blodpøl på gaden.Vidner tilkaldte en ambulance som var på gerningsstedet kl. 05.58. Anton Njie Hansen fik hjertestop i ambulancen på vej til Rigshospitalets Traumecenter i København, og redderne i ambulancen forsøgte at genoplive ham, men forgæves. Lægerne på Rigshospitalets Traumecenter modtog ham kl. 06.04. Her forsøgte de at få hans hjerte igang igen og redde hans liv, men kl. 06.21 blev han erklæret død, da lægerne intet kunne stille op. Efter drabet flygtede de tre unge mænd fra Strøget over Kongens Nytorv, hvorefter den 20 årige formodede drabsmand, som havde blod på tøjet, blev anholdt i Heibergsgade bagved Det Kongelige Teater. Politiet fandt en blodig kniv på den anholdte som formentlig var gerningsvåbnet, men det ville de tekniske beviser afgøre. Desuden blev der fundet en blodig kniv smidt på Kongens Nytorv. Det fuldstændig meningsløse drab på den 19 årige Anton Njie Hansen som skete på Strøget, blev filmet af et overvågnings- kamera. Derved havde kriminalpolitiet særdeles gode beviser i drabssagen. Den 20 årige iranske drabsmand blev lørdag aften fremstillet ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt. Han blev derefter varetægtsfængslet i 26 dage heraf 12 dage i isolation, sigtet for drabet på Anton Njie Hansen og røveri af særlig farlig karakter. Han nægtede sig skyldig. Natten til søndag den 6. januar 2008 kl. 00.11 meldte de sidste to formodede gerningsmænd på 19 og 21 år sig selv til politiet, efter de havde set sig selv på videooptagelsen af drabet i nyhederne. De blev begge sigtet for det røveriske overfald og drabet på Anton Njie Hansen.
Ved et grundlovsforhør i Københavns Byret søndag kl. 13.00 blev den 19 årige danske mand, som netop var prøveløsladt for vold,varetægtsfængslet i 25 dage heraf 11 dage i isolation. Den 21 årige brasilianske mand blev ligeledes varetægtsfængslet i 25 dage heraf 11 dage i isolation, sigtet for røveri og drab. De nægtede sig begge skyldige.
Onsdag den 16. januar 2008 blev Anton Njie Hansen begravet fra Holmens Kirkegårds Kapel i København. Herfra blev kisten kørt til Bispebjerg Krematorium.
Torsdag den 31. januar 2008 fik de tre unge mænd på 19, 20, og 21 år, forlænget deres varetægtsfængsling i isolation i yderligere to uger, frem til den 14. februar 2008.
Den 19 årige dansker og 20 årige iraner ønskede fortsat ikke, at afgive forklaring til politiet om deres deltagelse i drabet på Anton Njie Hansen. Den 21 årige brasilianer havde som den eneste været til afhøring hos politiet, hvor han formentlig afgav sin forklaring om drabet.
Mandag den 3. november 2008 startede drabssagen ved Københavns Byret, hvor en 21 årig iransk mand og en 20 årig dansk mand var tiltalt for mordet på Anton Njie Hansen.
De nægtede begge under retssagen, at have stukket Anton Njie Hansen i hjertet med kniven.
Torsdag den 6. november 2008 ved et enigt nævningeting i Københavns Byret, blev den 20 årige dansker Rasmus Balle Jensen dømt skyldig i drabet på Anton Njie Hansen.
Den 21 årige irakiske Andrew Satarivand blev frikendt for medvirken til drabet.
Fredag den 7. november 2008 kl. 14.00, blev dommens længde afsagt i København Byret.
20 årige Rasmus Balle Jensen blev idømt 12 års fængsel for drabet på Anton Njie Hansen.
21 årige Andrew Satarivand blev idømt 2 års fængsel for vold og røveriforsøg. Desuden blev han idømt en betinget udvisning af Danmark.
Rasmus Balle Jensen ankede dommen til Landsretten med henblik på en lavere straf, mens anklagemyndigheden ankede dommen til skærpelse, fra 12 til 14 års fængsel.
Onsdag den 20. maj 2009 ved Landsretten i København, blev dommen på 12 år stadfæstet.


VIDEOOVERVÅGNINGSBILLEDET VISER TO AF GERNINGSMÆNDENE - KORT FØR DET FULDSTÆNDIG MENINGSLØSE DRAB PÅ ANTON NJIE HANSEN.


BILLEDERNE ER TAGET LØRDAG DEN 19. JANUAR 2008.

BLOMSTER PÅ STRØGET HVOR ANTON NJIE HANSEN BRUTALT BLEV MYRDET
LØRDAG DEN 5. JANUAR 2008 AF TRE UNGE MÆND.

                                
TEGNING AF - RASMUS BALLE JENSEN - HER SAMMEN MED SIN FORSVARER.

       ****************************************************************************

Kort før midnat onsdag den 9. januar 2008 blev politiet tilkaldt, da en 27 årig psykisk syg mand var gået amok på en adresse i Ålborg. Da de to betjente nåede frem, var den 27 årige mand faldet til ro. Klokken var over midnat natten til torsdag den 10. januar 2008, da de to betjente alligevel valgte at køre manden til Psykiatrisk Skadestue i Ålborg. Her gik manden amok igen og det lykkedes for ham, at tilegne sig den ene betjents tjenestepistol.
De to politibetjente og personalet på skadestuen, fik hurtigt overmandet den 27 årige psykisk syge mand, men under denne tumultagtige handling, blev manden ramt af to skud i brystet og maven. Ifølge betjentenes forklaring var det manden selv, som affyrede de dræbende skud.
Hvordan den 27 årige psykisk syge mand kunne skyde sig selv to gange, samtidig med han blev overmandet, må de retstekniske undersøgelser vise. Personalet forsøgte at genoplive manden men forgæves, idet han allerede var afgået ved døden i politiets varetægt.

       ****************************************************************************

Lørdag den 19. januar 2008 kl. 04.35 kørte en 33 årig tyrkisk grønthandler i sin røde WV Transporter, ad H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg. To unge mænd 25 år kørte på den samme cykel sammen med en veninde ad H.C. Ørstedsvej, da de blev påkørt bagfra af varevognen. Veninden kørte forrest og så derfor ikke, da bilen ramte de to mænd.
Føreren af varevognen flygtede fra stedet, og meldte sig først til politiet to dage senere.
Andreas Spangsvig og Andreas Jacobsen fra Kerteminde, blev dødeligt kvæstet da de blev påkørt med 50 kilometer i timen. Den ene mand blev erklæret død, da ambulancen ankom til stedet, mens hans kammerat døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.
Lørdag den 26. januar 2008 kl. 11.00 blev Andreas Spangsvig og Andreas Jacobsen begravet fra Kerteminde Sognekirke. De to barndomskammerater blev begravet side om side.
Tirsdag den 9. september 2008 ved et nævningeting i Retten på Frederiksberg, blev den nu 34 årige gerningsmand idømt 60 dages fængsel, for trafikdrabet på de to unge mænd.
Desuden blev han idømt en bøde på 10.000 kr. og blev frakendt kørekortet i 6 måneder.
Tirsdag den 6. januar 2009 ved Landsretten i København, blev dommen på 60 dages fængsel stadfæstet.
                                                                         BLOMSTER PÅ H.C. ØRSTEDSVEJ.
          
ANDREAS SPANGSVIG OG ANDREAS JACOBSEN - BLEV DRÆBT DA DE BLEV TORPEDERET AF EN VAREVOGN - DEN 19. JANUAR 2008.

       ****************************************************************************

Mandag den 28. januar 2008 var den 47 årige Henrik Rasmussen på ferie i Phuket i Thailand, sammen med sin kusine, hendes mand og parrets datter. De boede alle fire på Royal Paradise Hotel i Patong. Henrik Rasmussen der led af Downs syndrom, fik pludselig et angstanfald om aftenen, hvorefter han forlod hotellet og forsvandt sporløst. Torsdag den 7. februar 2008 blev hans lig fundet i en kanal tæt på hotellet. Kriminalpolitiets retsmedicinere i Thailand, fandt under obduktionen to sår i nakken og et sår i armhulen på Henrik Rasmussen, som formentlig var tilføjet med en skarp genstand. Derfor efterforskede politiet sagen som et drab, der fortsat er uopklaret.

                          
HENRIK RASMUSSEN - BLEV MYRDET I THAILAND DEN 28. JANUAR 2008.

       ****************************************************************************

Tirsdag den 29. januar 2008 kl. 03.50, ringede den 65 årige Wolfmang Kurt Kohn til politiet i København og fortalte, at han havde dræbt en mand i sin lejlighed i Hans Tavsens Gade, på Nørrebro i København. Kriminalpolitiet ankom til lejligheden, hvor de fandt drukkammeraten, den 59 årige Bjarne Vestergaard, myrdet i en stor blodpøl på gulvet. Han havde fået skåret halsen over. Retsmedicinerne konstaterede, at Bjarne Vestergaard var død af et massivt blodtab. Wolfmang Kurt Kohn blev anholdt, sigtet for drab. Han blev fremstillet i dommervagten i København, hvorefter han blev varetægtsfængslet i 27 dage frem til den 25. februar 2008. Samtidig blev det besluttet, at Wolfmang Kurt Kohn skulle mentalundersøges.
Fredag den 12. september 2008 ved et nævningeting i Københavns Byret, blev Wolfmang Kurt Kohn idømt 12 års fængsel for drabet på Bjarne Vestergaard.
Han ankede dommen til Landsretten i håbet om en lavere straf. Tirsdag den 27. januar 2009 ved et nævningeting i Landsretten, blev dommen på 12 års fængsel stadfæstet.

       ****************************************************************************

Mandag den 18. februar 2008 blev den 35 årige dansker Toke Lauritzen ( 31. juli 1973 - 18. februar 2008 ) fra Blommenslyst, fundet nøgen og død i et buskads tæt på Butabika Hospital i Kampala i Uganda. Han var sidst blevet set i live med sin motorcykel søndag aften den 17. februar 2008, da han parkerede den. Toke Lauritzen havde været på ferie i Uganda den sidste måneds tid, hvor han boede på en campingplads. Politiet i Uganda fandt utallige dybe snitsår på kroppen og i nakken, samt brandsår på Toke Lauritzen’s nøgne krop. Desuden var Toke’s venstre ben brækket. Hans pas, mobiltelefon og personlige papirer blev fundet tæt på liget.
En obduktion på hospitalet i Kampala skulle afgøre om han var blevet myrdet, eller om det var selvmord. Politiet i Uganda havde en formodning om, at han muligvis var blevet myrdet.
Toke Lauritzen blev begravet den 26. februar 2008 fra Svanninge Kirke på Fyn.
Dødsårsagen blev ikke klarlagt ved obduktionen og sagen blev henlagt som uopklaret efter 10 måneder. Ugandas politi og patologer havde udført helt utilstrækkelige underøgelser på liget, idet selv de mest simple ting ikke var blevet undersøgt og efterforsket. Fremstilling af en DNA-profil fra blodspor fundet på dødsstedet tog 9 måneder. Resultatet kunne ikke bruges til noget, idet patologerne ikke kendte Toke’s DNA-profil, da de ikke havde taget prøver fra hans døde krop.
Toke Lauritzen’s forældre er ikke i tvivl om, at deres søn blev myrdet i Kampala.

       ****************************************************************************

Fredag den 22. februar kl. 20.30 blev den 57 årige skizofrene Helge Konrad Højerup fundet død i sin egen lejlighed, af personalet på bostedet Ringbo, Granvej i Bagsværd. Tilsyneladende var der intet mistænkeligt ved dødsfaldet, men en efterfølgende obduktion af liget den 26. februar 2008 viste, at Helge Konrad Højerup var blevet kvalt af en ukendt gerningsmand, som havde knust hans strubehoved. Formentlig var han blevet myrdet torsdag den 21. februar 2008 efter kl. 13.00, hvor han sidst blev set i live af personalet. Kriminalpolitiet efterforskede derefter drabet.
Tirsdag den 24. februar 2009 blev det oplyst, at politiet formentlig havde mistet vigtige tekniske spor på liget og i lejligheden, da man troede det var et naturligt dødsfald.
Ved ligsynet blev det dog besluttet, at afdøde skulle obduceres. Alligevel blev liget tørret af under ligsynet og vigtige tekniske spor gik formentligt tabt. Desuden sikrede kriminalpolitiet ikke gerningsstedet, som i mellemtiden var blevet tømt og grundigt rengjort.
Drabssagen om mordet på Helge Konrad Højerup er fortsat uopklaret.


HELGE KONRAD HØJERUP BLEV MYRDET DEN 21. FEBRUAR 2008.

       ****************************************************************************

Tirsdag den 4. marts 2008 kl. 21.00 fandt politiet ligene af et ægtepar i en lejlighed i Torstorp- bebyggelsen i Høje-Tåstrup. Det var en beboer i opgangen som ringede til politiet, da han ikke havde set ægteparret igennem længere tid, siden den 22. februar 2008.
Onsdag den 5. marts 2008 blev den 56 årige kvinde, Sikan Rasmussen, obduceret på Retsmedicinsk Institut i København. Undersøgelsen viste, at hun var blevet kvalt af sin 52 årige mand, hvorefter han havde begået selvmord i lejligheden, formentlig ved indtagelse af piller. Ægteparret havde ligget døde i lejligheden i flere uger, og ligene var derfor i stærk opløsning da de blev fundet. Mandens lig var så opløst, at dødsårsagen ikke kunne konstateres.

       ****************************************************************************

            
CASTELLO PIZZABAR PÅ NØRREGADE 4 I BRAMMING, HVOR LEA KOCH MORTENSEN ADEJUYIGBE - OMKOM VED EN EKSPLOSIONSAGTIG BRAND.

Fredag den 7. marts 2008 kl. 03.55, blev Castello Pizzabar på Nørregade 4 i Bramming udsat for en meget voldsom eksplosionsagtig brand. Tre gerningsmænd havde formentligt hældt brandbare væsker ud på gulvet i forretningen, hvorefter de satte ild til. Eksplosionen var så kraftig, at hele bygningen blev fuldstændig raseret og ødelagt. Den 28 årige Lea Koch Mortensen Adejuyigbe, som boede i lejligheden ovenpå Castello Pizzabar i Bramming, blev dræbt ved den meget voldsomme eksplosionsagtige brand.
Hun døde formentlig af røgforgiftning ved branden. To formodede gerningsmænd på 20 år blev fredag formiddag anholdt af politiet. Mændene blev fremstillet i et grundlovsforhør i Esbjerg sent fredag eftermiddag, sigtet for mordbrand. En tredje mand på 21 år, som var indlagt på hospitalet efter eksplosionen, blev også sigtet for mordbrand uden at være til stede i retten.
Torsdag den 13. marts 2008, blev den 20 årige pizzariejer Mahvan Hashem og hans lillebror Marwan Hashem anholdt, sigtet for mordbranden, som kostede Lea Koch Mortensen Adejuyigbe livet. Pizzariejeren Mahvan Hashem var blevet videofilmet på Q8 tankstationen på Storegade i Bramming få dage før branden, hvor han hældte benzin på flere 5 liters dunke. Motivet til mordbranden var formentlig forsikringssvindel. Lillebroderen blev løsladt efter grundlovsforhøret fredag 14. marts 2008.
Lørdag den 15. marts 2008 blev Lea Koch Mortensen Adejuyigbe bisat fra Johanneskirken i Brørup.
Torsdag den 24 april 2008 blev den 48 årige far til pizzariejeren Mahvan Hashem anholdt af kriminalpolitiet, sigtet for mordbranden på Lea Koch Mortensen Adejuyigbe. Kriminalpolitiet formoder, at han er hovedmanden bag branden, hvor forsikringssvindel var motivet.
Torsdag den 29. januar 2009 ved Byretten i Esbjerg, blev den nu 21 årige Mahvan Mashem dømt skyldig i medvirken til mordbrand. Den 22 årige Abdullah Saad Al-Rofae blev ligeledes dømt skyldig i mordbrand, da det var ham som satte ild til forretningen i stuen. Den 21 årige Swar Moustafa Mohamad Osman, der fungerede som chauffør til og fra gerningsstedet, blev dømt skyldig i medvirken til mordbranden.
Onsdag den 18. februar 2009, blev den 21 årige Mahvan Hashem idømt 8 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning. Den 22 årige Abdullah Saad Al-Rofae blev idømt 6 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.
Den 21 årige Swar Moustafa Mohamad Osman blev idømt 2 års fængsel, men blev løsladt efter dommen blev afsagt.
Tirsdag den 27. oktober 2009 i Vestre Landsret, blev dommene til Mahvan Hashem og Abdullah Saad Al-Rofae stadfæstet. Faderen den 46 årige Hashem Yakoo Ecoohaa, som var frifundet af Byretten, blev af Landsretten idømt 6 års fængsel.
                                                                                                         MAHVAN HASHEM.
            
28 ÅRIGE LEA KOCH MORTENSEN ADEJUYIGBE - BLEV DRÆBT VED EN EKSPLOSIONSAGTIG BRAND, MENS HUN SOV I SIN LEJLIGHED OVENPÅ CASTELLO PIZZABAR I BRAMMING.

       ****************************************************************************

Fredag den 7. marts 2008 omkring kl. 20.00, blev den 19 årige Patrick Nicolaisen Steffin overfaldet i skolegården ved Voldparkens skole på Kobbelvænget 65 i Brønshøj. Han blev stukket med en kniv i ansigtet, ryggen, maven og lysken. Efter overfaldet ringede Patrick Nicolaisen Steffin selv til politiet, der hurtigt ankom til Voldparkens skole. Her blev han fundet stærkt blødende i et buskads. Patrick Nicolaisen Steffin blev i hast overført til Rigshospitalets Traumecenter i København, hvor lægerne kæmpede for at redde hans liv. Lægerne mente efter de havde stabiliseret hans tilstand, at han var udenfor livsfare. Men natten til lørdag den 8. marts 2008 kl. 01.35 døde Patrick Nicolaisen Steffin af sine kvæstelser på Rigshospitalets Traumecenter. Kriminalpolitiet anholdt lørdag morgen to mænd på 17 og 18 år. Et videoovervågningskamera på skolen, havde filmet drabet på Patrick Nicolaisen Steffin. Mændene blev senere lørdag den 8. marts 2008 fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt, hvor de blev sigtet for drab og medvirken til drab på Patrick Nicolaisen Steffin. De blev varetægtsfængslet i 27 dage frem til den 4. april 2008.
Lørdag den 15. marts 2008, blev den 19 årige Patrick Nicolaisen Steffin begravet fra Husumvold Kirke i Brønshøj.
Torsdag den 13. november 2008 ved Retten på Frederiksberg, blev den nu 18 årige Cüneyit Özcan idømt 8 års fængsel for drabet på Patrick Nicolaisen Steffin. Den nu 19 årige Horanasuriyage Jude Nilantha Pio Munindradasa, blev idømt 12 års fængsel for drabet på Patrick Nicolaisen Steffin. De ankede begge dommen til Landsretten.
Onsdag den 29. april 2009 ved et nævningeting i Østre Landsret, blev dommen på 12 års fængsel stadfæstet, mens dommen på 8 år blev nedsat til 7 års fængsel.


PATRICK NICOLAISEN STEFFIN BLEV BEGRAVET FRA HUSUMVOLD KIRKE I BRØNSHØJ - LØRDAG DEN 15. MARTS 2008.

       ****************************************************************************

Søndag den 16. marts 2008 kl. 16.10 blev den 28 årige Ahmad El-Omar ramt af et enkelt skud i maven fra en 9 mm pistol, mens han gik på Lillevang, en sidevej til Slotsherrensvej, tæt ved Islev Station i Vanløse. Gerningsmanden en 19 årig mand, flygtede straks fra stedet i en sølvgrå Mercedes stationcar. Den hårdt sårede Ahmad El-Omar blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter i København, hvor han kort efter døde af sine kvæstelser. Mandag den 17. marts 2008 kl. 14.30, meldte den 19 årige efterlyste mand sig på Politigården i København. Han blev anholdt og sigtet for drabet på Ahmad El-Omar.
Onsdag den 29. april 2008 ved Retten i Lyngby, blev den nu 20 årige Simon Sonne, som var tilknyttet rockergruppen Bandidos, idømt 12 års fængsel for drabet på Ahmad El-Omar.

       ****************************************************************************

Onsdag den 19. marts 2008 kl. 15.30 blev den 16 årige tyrkisk dreng Deniz Özgür Uzun, som var ude og dele aviser ud, overfaldet af tre unge mænd på hjørnet af Polensgade og Lergravs- vej på Amager. Deniz Özgür Uzun blev slået i hovedet med et baseball-kølle, hvorefter han faldt bevidstløs om på gaden. De tre gerningsmænd, to brødre på 15 og 17 år samt en mand på 18 år, flygtede fra stedet i en sort Mazda 323. Chokerede vidner til overfaldet fik hurtigt tilkaldt en ambulance, som hurtigt var på gerningsstedet. Den 16 årige Deniz Özgür Uzun fik hjertestop på båren, inden lægeambulancen i al hast kørte til Rigshospitalets Traumecenter i København. Det lykkedes dog for lægen i ambulancen, at få den 16 årige Deniz Özgür Uzun genoplivet igen.
Gerningsmændene blev senere onsdag anholdt af politiet, sigtet for drabsforsøg og grov vold.
De blev torsdag den 20. marts 2008 fremstillet i et grundlovsforhør, hvor dommeren kort efter varetægtsfængslede dem i 27 dage frem til den 16. april 2008. De nægtede sig skyldige.
Torsdag den 20. marts 2008 om eftermiddagen, blev den 16 årige Deniz Özgür Uzun erklæret for hjernedød af lægerne på Rigshospitalets Traumecenter i København. Samme aften kl. 21.45 døde han af sine alvorlige kvæstelser i hjernen, uden der blev slukket for respiratoren.
Fredag den 21. marts 2008 ændrede kriminalpolitiets sigtelsen imod de tre gerningsmænd, på 15, 17 og 18 år, fra drabsforsøg og grov vold til drab.
Onsdag den 2. april 2008, blev Deniz Özgür Uzun udleveret til familien, efter omfattende undersøgelser på Retsmedicinsk Institut. Fredag den 4. april 2008 blev Deniz Özgür Uzun begravet i landsbyen Tatar, beliggende i Usak-provinsen i Tyrkiet.
Mandag den 12. januar 2008 ved et nævningeting i Københavns Byret, blev den nu 16 årige Kenni Blegvad idømt 4 år og 6 måneders fængsel for grov vold med døden til følge.
Den nu 18 årige storebror Dennis Jan Mødkjær, blev idømt 3 års fængsel for medvirken til grov vold med døden til følge. Den nu 19 årige René Boj Clausen som var initiativtager til overfaldet, blev idømt 4 års fængsel for medvirken til grov vold med døden til følge.
Torsdag den 25. juni 2009 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev dommene stadfæstet til Dennis Jan Mødkjær og René Boj Clausen.
Kenni Blegvad fik hævet sin straf til 5 års fængsel, for grov vold med døden til følge.

    
DENIZ ÖZGÜR  UZUN  - BLEV BRUTALT OVERFALDET MED EN KØLLE, OG DØDE DAGEN EFTER PÅ RIGSHOSPTALET, UDEN AT VÆRE KOMMET TIL BEVIDSTHED.

Fredag den 13. marts 2009 kl. 10.20 lykkedes det for Kenni Blegvad, at flygte fra den sikrede institution Stevnsfortet i Rødvig på Stevns, ved at kravle over et fem meter højt hegn.
Tirsdag den 17. marts 2009 kl. 23.05, blev Kenni Blegvad genkendt af en politipatrulje, da han gik på Gammel Kongevej i København. Herefter blev han anholdt uden dramatik.

      
KENNI BLEGVAD.                     EKSTRA BLADET 17/3-2009.      E.B. 18. MARTS 2009.

       ****************************************************************************

Lørdag den 22. marts 2008 kl. 10.10 var en 39 årig iransk kvinde ude og handle med sine to børn på 5 og 11 år,  i en isenkrambutik på Gågaden i Hørsholm. Kvindens iranske forældre var også taget med i butikken. Pludselig dukkede kvindens 46 årige iranske eks-mand Saad Gmar op i butikken. Her gik han amok bevæbnet med en kniv fra forretningen, idet han i sygelig jalousi overfaldt sin eks-hustru og hendes 65 årige far. Saad Gmar stak først den 65 årige far ihjel med mindst 8 knivstik i brystet, maven og halsen. Den 39 årige kvinde løb et stykke og forsøgte at gemme sig under disken, men manden fandt hende hurtigt. Derefter satte han sig overskrævs på kvinden, og huggede kniven mindst 14 gange i halsen, maven og brystet på hende. Der var adskillige chokerede vidner tilstede, da dobbeltdrabet skete. Politiet anholdt kort efter den desperate drabsmand, efter forretningsindehaveren havde låst dørene til butikken, så han ikke kunne flygte fra stedet. Først kl. 16.00 da politiets rets- teknikere havde afsluttet de tekniske undersøgelser, blev ligene fjernet fra butikken.


SAAD GMAR MYRDEDE SIN EKS-HUSTRU OG EKS-SVIGERFAR.

Søndag den 23. marts 2008 i et grundlovsforhør i retten i Helsingør, forklarede den 46 årige Saad Gmar, at det var blot selvforsvar da han myrdede dem begge to. Saad Gmar erkendte dog, at han havde stukket dem begge to 3-4 gange med kniven, men forklarede, at han blot ville give dem en forskrækkelse. De retstekniske undersøgelser, obduktionen af de to dræbte og vidnernes forklaring i forretningen viste uden tvivl, at han ikke talte sandt. Den 46 årige iraner Saad Gmar blev varetægtsfængslet i 25 dage af dommeren i Helsingør indtil den 17. april 2008, sigtet for dobbeltdrabet på eks-hustruen og hendes far. Samtidig blev det besluttet, at Saad Gmar skulle mentalundersøges.
Søndag den 1. marts 2009 kl. 06.00 om morgenen lykkedes det for Saad Gmar, at flygte fra Restspsykiatrisk Center på Nordvang i Glostrup, hvor han sad varetægtsfængslet.
Onsdag den 4. marts 2009 meldte Saad Gmar sig selv på Nordvang i Glostrup.
Onsdag den 13. maj 2009 ved retten i Helsingør, blev Saad Gmar idømt en tidsubestemt forvaringsdom på et Psykiatrisk Hospital for sindslidende.

                      
HØRSHOLM ISENKRAMFORRETNING - HVOR EN 39 ÅRIG KVINDE OG HENDES 65 ÅRIGE FAR, BLEV DRÆBT AF UTALLIGE KNIVSTIK - DEN 22. MARTS 2008.

       ****************************************************************************

Lørdag den 22. marts 2008, blev den 42 årige førtidspensionist Claus Herløv Nielsen fundet død i en blodpøl i sin 1. værelses lejlighed i Grønlykkeparken 20H i Greve. Han havde formentlig ligget død i lejligheden i en uges tid.
En obduktion onsdag den 26. marts 2008 på Retsmedicinsk Institut fastslog, at Claus Herløv Nielsen var blevet myrdet med adskillige knivstik, og desuden var halsen blevet skåret over.

Claus Herløv Nielsen blev sidst konstateret i live fredag den 14. marts 2008 kl. 20.30, hvor han talte med nogle familemedlemmer ved hoveddøren til sin lejlighed. 
Søndag den 16. marts 2008 kl. 21.00 så nogle beboere, at der var blod udvendigt på hans hoveddør. Kriminalpolitiet formodede derfor, at drabet på Claus Herløv Nielsen var sket mellem fredag den 14. marts og søndag den 16. marts 2008.

Onsdag den 25. juni 2008 blev to mænd på 38 og 44 år anholdt af politiet, sigtet for det bestialske knivdrab på Claus Herløv Nielsen. De blev onsdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Roskilde.
Fredag den 4. juli 2008 blev de to mænd løsladt igen, da kriminalpolitiet ikke havde fundet nogen beviser for, at de var gerningsmændene til det bestialske drab.
Mere end 200 personer blev afhørt i drabssagen, men alt endte uden nye oplysninger.
Drabssagen om mordet på Claus Herløv Nielsen er fortsat uopklaret.


CLAUS HERLØV NIELSEN BLEV MYRDET MED ADSKILLIGE KNIVSTIK.

Sagen om drabet på Claus Herløv Nielsen blev omtalt i 3. afsnit i kriminal-serien Fornemmelse for mord på kanal 5 i TV, i slutningen af september 2014

       ****************************************************************************

Lørdag den 29. marts 2008 omring kl. 02.00, sagde den 18 årige gymnasieelev Jacob Haugen- Kossmann godnat til sine kammerater, på diskotek Det elektriske hjørne i Store Regnegade 12 i København, da han skulle være klar til sit fritidsjob om lørdagen. Herefter forsvandt Jacob Haugen- Kossmann sporløst på vej hjem til Hellerup. Store politistyrker blev sat ind i eftersøgningen af ham, men alle spor endte blindt. Torsdag den 24. april 2008 blev det nøgne lig af Jacob Haugen-Kossmann fundet drivende i Københavns Havn udfor Operahuset. Intet af hans tøj blev fundet i havnen. Retsmedicinerne kunne blot konstatere, at Jacob Haugen-Kossmann var druknet. Der blev ikke fundet tegn på vold på liget. Kriminalpolitiet mente derfor, at han havde begået selvmord og selv taget sit tøj af nede i vandet, inden han druknede. Familien kunne dog ikke acceptere at han skulle have begået selvmord, og kriminalpolitiets efterforskning afslørede ikke, hvorfor og hvordan Jacob Haugen- Kossmann havnede på bunden af Københavns Havn. Blev Jacob Haugen-Kossmann i virkeligheden myrdet, hvorefter ukendte gerningsmænd smed hans nøgne lig i Københavns Havn? Det spørgsmål blev aldrig besvaret, idet kriminalpolitiet henlagde sagen som selvmord.
Hvis det havde været et selvmord eller en ulykke, var Jacob Haugen-Kossmann formentlig ikke blevet fundet nøgen i vandet. Desuden er armbåndsur, pung, nøgler og tøj tilhørende Jacob Haugen-Kossmann aldrig blevet fundet.
Den 5. maj 2008, blev Jacob Haugen-Kossmann begravet fra Sankt Therese Kirke i Hellerup.

                        
BLEV 18 ÅRIGE - JACOB HAUGEN-KOSSMANN  - I VIRKELIGHEDEN MYRDET ?

       ****************************************************************************

Kort efter midnat natten til mandag den 7. april 2008, blev den 22 årige Thomas Krogh Petersen fundet livløs, med store kvæstelser i hovedet, ved siden af sin knallert, en metalblå Yamaha Jog, i vejkanten på Ørnekulevej ved Horslunde på Vestlolland. Han blev i ambulance kørt til Nykøbing sygehus, hvor han blev erklæret for død ved ankomsten. Thomas Krogh Petersen’s sorte styrthjelm, pung og Nokia mobiltelefon, blev ikke fundet af politiet på stedet. Den røde pung blev senere mandag fundet tømt for penge på Orehavevej, 4-5 kilometer fra Ørnekulevej. Kriminalpolitiet arbejdede derfor med den teori, at han “kunne” være blevet myrdet et andet sted, hvorefter gerningsmændene placerede den 22 årige Thomas Krogh Petersen med sin knallert på Ørnekulevej, i et forsøg på at camouflere drabet som et trafikuheld. Tekniske undersøgelser på stedet, skulle klarlægge hvad der i virkeligheden var sket. Thomas Krogh Petersen blev sidst set i live, da han søndag aften den 6. april 2008 kl. 22.30 sagde godnat sin kæreste, og kørte på sin knallert fra Oddevej i Købelev. En obduktion af Thomas Krogh Petersen kunne ikke umiddelbart afgøre dødsårsagen, men retsmedicinerne fortsatte deres undersøgelser af liget.
Mandag den 14. april 2008 var den sorte styrthjelm og Nokia mobiltelefon stadig ikke fundet.
Samme dag anholdt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fem personer, tre mænd og to kvinder, nær Utterslev ved Horslunde, som blev sigtet for drabet på Thomas Krogh Petersen.
Tirsdag den 22. april 2008 kl. 10.00 blev et forældrepar, moderen 44 år og faderen 46 år,  datteren på 20 år, sønnen på 25 år, og familiens fælles ven på 32 år, fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster.  De blev alle sigtet for drab ved stump vold, tyveri af Thomas Krogh Petersen’s mobiltelefon, og et større pengebeløb som han havde på sig. De nægtede sig alle skyldige i retten. Den 44 årige kvinde blev løsladt efter grundlovsforhøret, mens de fire andre blev fængslet i isolation i 14 dage, sigtet for drab.
Onsdag den 23. april 2008, blev Thomas Krogh Petersen begravet fra Utterslev Kirke på Lolland Falster. Tirsdag den 6. maj 2008 lykkedes det for kriminalpolitiet, at finde den sorte styrthjelm fire kilometer fra stedet, hvor Thomas Krogh Petersen blev fundet død den 7. april 2008.
Onsdag den 16. juli 2008 erkendte sønnen på 25 år og familiens fælles ven på 32 år, at de havde været til stede på gerningsstedet, hvor Thomas Krogh Petersen blev dræbt.
Onsdag den 29. april 2009 ved retten i Nykøbing Falster, blev den nu 26 årige Peter Jensen idømt 3 år og 6 måneders fængsel, mens den 32 årige Peter Rosenkrantz Knudsen blev idømt 2 år og 6 månedes fængsel, for grov vold med døden til følge.
Thomas Krogh Petersen blev tævet ihjel under et opgør om narko.


THOMAS KROGH PETERSEN  BLEV FUNDET DØD VED SIDEN AF SIN KNALLERT PÅ ØRNEKULEVEJ I HORSLUNDE.

       ****************************************************************************

Tirsdag den 15. april 2008 kort før kl. 04.00, blev den 27 årige Johnny Lindved Hansen fra Asnæs, stukket ned med en kniv i en lejlighed på Solbakken i Munkebo ved Odense. Politiet blev alarmeret af en kvinde, som var tilstede i lejligheden. Politiet ankom hurtigt til gerningsstedet, hvor betjentene fandt manden liggende i entreen, med to dybe knivstik i brystkassen. Både den 32 årige kvinde og hendes 45 årige mand Nick Blackmore, som var tilstede i lejligheden, blev anholdt. Den hårdt sårede Johnny Lindved Hansen blev kørt til Odense Universitets Hospital, hvor lægerne kæmpede for hans liv på operationsbordet, men kl. 07.30 døde han af sine kvæstelser. Ved et grundlovsforhør tirsdag den 15. april 2008, valgte dommeren at varetægtsfængsle den 45 årige Nick Blackmore i fire uger. Han erklærede sig uskyldig, da han intet kunne huske om drabet.
Onsdag den 15. februar 2009 ved et nævningeting i retten i Odense, blev den nu 46 årige Nick Blackmore idømt 12 års fængsel for drabet på Johnny Lindved Hansen.
Han ankede omgående dommen.

                                                
JOHNNY LINDVED HANSEN - BLEV DRÆBT AF NICK BLACKMORE - 15/4 2009.

       ****************************************************************************

Søndag den 11. maj 2008, kørte Claus Lind Andersen i en Volvo ad Øde Hastrupvej og fortsatte frem for grønt lys i krydset Vindingevej. Her kom Kristian Verner Therkildsen kørende i en bil med 110 km. i timen, hvorefter han i krydset torpederede Volvoens bagende. Han var påvirket af det sløvende medicin diazepam, og måtte derfor slet ikke køre bil. Ved Ulykken blev den kun 12 årige Thea Lind Lieberkind, som sad på bagsædet i Volvoen, dræbt.
Torsdag den 1. oktober 2009 ved Landsretten, blev dommen til Kristian Verner Therkildsen skærpet til 1 år 3 måneders ubetinget fængsel. Samtidig blev han fradømt førerretten i 8 år.


THEA LIND LIEBERKIND - BLEV DRÆBT AF MEDICINPÅVIRKET BILIST.

       ****************************************************************************

Fredag den 16. maj 2008 kl. 10.00 om formiddagen, blev den 71 årige tegner Mogens Remo fundet myrdet af en nabo, i sit hus på Billesborgvej 62 i Køge. Kriminalpolitiet konstaterede, at Mogens Remo var blevet udsat for stump vold i ansigtet, muligvis med et koben som blev fundet på gerningsstedet. Han var blevet tævet ihjel. Hans stedsøn Thomas Remo, som var psykisk syg og ikke havde taget sin medicin et stykke tid, var blevet set af vidner i nærheden af huset. Han blev derfor efterlyst af kriminalpolitiet, mistænkt for drabet på sin stedfar.
Lørdag den 17. maj 2008 kort før kl. 10.00, blev Thomas Remo anholdt af politiet i Køge.
Thomas Remo blev fremstillet i et grundlovsforhør lørdag aften, hvorefter dommeren varetægtsfængslede Thomas Remo i fire uger, sigtet for drabet på Mogens Remo.

                                              
THOMAS REMO - SIGTET FOR DRABET PÅ SIN STEDFAR MOGENS REMO.

       ****************************************************************************


OMAR JABR - BLEV TÆVET IHJEL DEN 20. MAJ 2008.

Natten til tirsdag den 20. maj 2008, blev den 30 årige motorcykelforhandler, Omar Jabr, fundet dybt bevidstløs i baglokalet til sin forretning på Løjtegårdsvej i Kastrup. Han havde omfattende skader i hovedet og hjernen, opstået ved stump vold. Politiet ankom hurtigt til stedet, men politibetjentene fra patruljevognen konkluderede efter blot 16 minutter på gerningsstedet, at det måtte være et selvmordsforsøg. Omar Jabr blev i hast kørt til Rigshospitalets Traumecenter i København, hvor han døde fem dage senere af svære hjerneskader, uden at være kommet til bevidsthed.
Fredag den 30. maj 2008, blev Omar Jabr begravet uden der var foretaget en obduktion.
Den 29. juli 2008, blev sagen dog overdraget til drabsafdelingen i København, som en drabssag.
Liget af Omar Jabr blev gravet op, og blev obduceret på Retsmedicinsk Institut. Men 2 måneder i jorden havde gjort, at liget var i svær forrådnelse. Gerningsstedet i forretningen var desuden blevet rengjort flere gange siden den 20. maj 2008, så næsten alle tekniske beviser var væk.
Derfor var det ikke muligt for kriminalpolitiet at bevise, hvem der havde tævet Omar Jabr til døde.


B. T. - ONSDAG DEN 29. AUGUST 2012.

       ****************************************************************************

Tirsdag den 20. maj 2008 døde en 74 årig kvinde fra København, på et Hospital i Barcelona i Spanien, efter hun var blevet udsat for et taskerøveri. Kvinden var nogle dage forinden netop ankommet med sin datter og svigersøn til Hovedbanegården i Barcelona, da to personer på en motorcykel, kørte op på siden af hende. Den ene sprang af motorcyklen og greb fat i hendes taske. Hun forsøgte at holde fat i tasken, men det lykkedes for røveren at vriste den fra kvinden. Derved mistede den 74 årige kvinde balancen og faldt om på fortovet, hvor hun slog hovedet så voldsomt, at hun mistede bevidstheden. Hun blev hurtigt kørt til et hospital i Barcelona, men kom aldrig til bevidsthed inden hun døde af sine kvæstelser, tirsdag den 20. maj 2008.

       ****************************************************************************

Tidligt torsdag morgen den 22. maj 2008, blev den 17 årige Monika Sabine Skærbæk Olsen
( 24. juli 1990 - 22. maj 2008 ) overfaldet af sin 30 årige eks-kæreste Kristian Hedemann Hansen i hendes ungdomsbolig, på Cathrinestræde 42 i Hjørring. Sygelig af jalousi trak eks-kæresten Kristian Hedemann Hansen en kniv, hvorefter han stak Monika Sabine Olsen adskillige gange i halsen og på kroppen. Inden drabet var den 30 årige Kristian Hedemann Hansen ind i lejligheden, hvor hun lå og sov med sin nuværende 21 årige kæreste. Han forsøgte desperat at standse den angribende Kristian Hedemann Hansen, men blev selv nedkæmpet af ham. Efter drabet på Monika Sabine Olsen, flygtede eks-kæresten Kristian Hedemann Hansen fra stedet. Den 21 årige kæreste ringede omgående kl. 04.28 til politiet, som hurtigt ankom til gerningsstedet. Kort efter blev den 30 årige gerningsmand Kristian Hedemann Hansen anholdt, ikke langt fra Cathrine- stræde. Kristian Hedemann Hansen blev torsdag eftermiddag den 22. maj 2008 fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drabet på Monika Sabine Skærbæk Olsen. Han nægtede sig skyldig i drabet. En mentalerklæring viste efterfølgende, at Kristian Hedemann Hansen var sindsyg og skizofren med vrangforestillinger.
Onsdag den 4. juni 2008 blev den 17 årige Monika Sabine Skærbæk Olsen bisat fra Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring.
Onsdag den 20. maj 2009 ved byretten i Hjørring, blev den nu 31 årige Kristian Hedemann Hansen idømt forvaring på ubestemt tid på et Psykiatrisk Hospital for sindslidende.

    
MONIKA SABINE SKÆRBÆK OLSEN - BLEV DRÆBT DEN 22. MAJ 2008.

       ****************************************************************************

Fredag den 30. maj 2008 begyndte to mænd på 33 og 46 år at skændes på et værtshus i Esbjerg. De fortsatte ud på gaden, hvor den 33 årige slog den 46 årige mand i hovedet, hvorved han faldt om og slog hovedet imod kantstenen. Den 46 årige mand blev kørt i en ambulance til sygehuset i Esbjerg, men blev kort efter overført til Universitetshospitalet i Odense, hvor han afgik ved døden af sine kvæstelser lørdag den 31. maj 2008.En obduktion viste, at manden var død af stump vold imod hovedet.
Søndag den 1. juni 2008 kl. 12, blev den 33 årige gerningsmand blev fremstillet i et grundlovsforhør i Sønderborg. Han blev sigtet for vold med døden til følge.

       ****************************************************************************

Lørdag den 31. maj 2008 kort før midnat, blev to unge mænd på 16 og 18 år stukket ned under et slagsmål imellem to indvandrerbander udfor Amager Bio. De blev begge overført til Rigshospitalets Traumecenter. Den 18 årige som var ramt af to overfladiske knivstik i ryggen, blev hurtigt meldt udenfor livsfare. Den 16 årige Carlos Kassitah, som var blevet ramt af syv knivstik, døde søndag den 1. juni 2008 om formiddagen kl. 10.14 af sine kvæstelser, selvom lægerne forsøgte at redde hans liv.
Kriminalpolitiet anholdt kort efter overfaldet seks unge mennesker, hvoraf de fem blev pågrebet på Rigshospitalet. De blev derefter kørt til afhøring hos kriminalpolitiet.
Alle blev dog løsladt efter endt afhøring søndag eftermiddag den 1. juni 2008.
Mandag den 2. juni blev en 24 årig mand fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drabet på Carlos Kassitah. Han nægtede sig skyldig, men blev varetægtsfængslet 10 dage i isolation.


CARLOS KASSITAH - BLEV STUKKET NED UDFOR AMAGER BIO DEN 31. MAJ 2008. HAN DØDE 10 TIMER SENERE PÅ RIGSHOSPITALETS TRAUMECENTER.

       ****************************************************************************

Mandag den 2. juni 2008 kl. 16.55 fandt en person som gik en tur, liget af en lille pige i byparken Caroline Amalie Lund i Horsens. Den lille pige som højst var to dage gammel, var pakket ind i et håndklæde og lagt ned i en plastikpose. Liget af den lille pige var placeret ved en friluftsscene i parken. Liget blev kørt til retsmedicinsk undersøgelse, hvor en obduktion skulle afgøre hvornår den lille pige var død, og om der var sket en forbrydelse.
Tirsdag den 10. juni 2008 kl. 14.45 blev en 21 årig spinkel kvinde anholdt af politiet.
Hun blev onsdag den 11. juni 2008 kl. 13.00 fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Horsens, sigtet for at have efterladt sin nyfødte baby i hjælpeløs tilstand i parken.
Barnet var formentlig i live, da moderen placerede pigen på findestedet.

       ****************************************************************************

Mandag den 2. juni 2008 kl. 12.10, blev den danske ambassade i Islamabad i Pakistan udsat for et terrorangreb, da en meget voldsom bilbombe eksploderede. En mandlig dansk statsborger af pakistansk oprindelse, blev dræbt ved den voldsomme eksplosion. En selvmords-terrorist havde udløst den dødelige bombe foran porten til ambassaden. Ingen har taget ansvaret for terrorbomben, men myndighederne mistænkte Al-Qaida eller Taliban for angrebet på den danske ambassade.

       ****************************************************************************

Torsdag den 5. juni 2008 kl. 06.15, blev liget af den 48 årige René Madsen fundet i vandet
ved Brøndby Havn. Liget lå tæt ved en båd i lystbådehavnen, og var viklet ind i noget reb. Retsmedicinerne konstaterede, at manden havde utallige læsioner i hovedet, forøvet ved stump vold. Desuden var René Madsen blevet stranguleret. Kriminalpolitiet anholdt to timer senere to mænd på 46 og 51 år, som opholdt sig i nærheden af gerningsstedet. De blev begge fremstillet i et grundlovsforhør torsdag den 5. juni 2008 om eftermiddagen, sigtet for drabet på den 48 årige mand.
Gerningsmanden Steffen Ivan Andersen indrømmede i retten, at han i mere end seks timer havde gennembanket René Madsen, inden han til sidst bandt sit offer og kvalte ham.
I anklageskriftet imod Steffen Ivan Andersen stod der følgende: “I kahytten slog tiltalte adskillige gange offeret i ansigtet.” “Da offeret befandt sig i vandet, forsøgte han at komme op på flere af de både, som lå forankret ved siden af båden, men dette lykkedes ikke, da tiltalte fra de forskellige både slog ham adskillige gange i hovedet, formentligt med en skovl.”
“Tiltalte førte et reb omkring hans bryst, og fastgjorde rebet til båden 'Vaskebjørnen', således at offeret delvist blev hejst op af vandet, og hang op ad båden, hvorefter tiltalte tog et greb om hans hals og derved dræbte ham ved kværkning.”
Torsdag den 25. juni 2009 ved retten i Glostrup, blev den nu 47 årige Steffen Ivan Andersen idømt 14 års fængsel for det bestialske drab på René Madsen.

       ****************************************************************************

Natten til mandag den 23. juni 2008, sad den 32 årige Anja Liljekvist foran computeren i sit rækkehus, på Teglhøjen 13 i Tommerup Stationsby på Fyn. Pæren sprang i lampen, hvorefter hun tændte et blok-stearinlys for bedre at kunne se tastaturet. På et tidspunkt gik hun op på 1.sal for at se til drengene på 2 år og 7 år, der lå og sov i hendes seng i soveværelset. Hun faldt i søvn og vågnede tidligt om morgenen ved en voldsom røg nede fra stuen. Anja Liljekvist løb ned i stuen og fortsatte af uforklarlige årsager ud foran rækkehuset, uden at bringe sine to drenge i sikkerhed. Hun løb over til naboen efter hjælp, men da hun vendte tilbage til huset, stod hele stuen i flammer. Anja Liljekvist kaldte på sin ældste søn, der stod i vinduet på 1.sal. Hun råbte til ham, at de skulle springe ud af vinduet, men den 2 årige lillebror græd og storebroderen blev hos ham. Kort efter ankom brandvæsenet til stedet, men det var for sent at redde drengenes liv. Ligene af de to drenge blev først fundet ved middagstid i det nedbrændte rækkehus. Et obduktion af den 2 årige Oliver Liljekvist Prehn og den 7 årige Tim Sebastian Liljekvist Kristensen viste, at de var døde af kulilteforgiftning ved den voldsomme brand. Kriminalpolitiet sigtede kort efter den 36 årige Anja Liljekvist for kvalificeret brandstiftelse, der kostede hendes to drenge livet. En sigtelse som kunne give fængsel på livstid.
Torsdag den 17. juli 2008 blev Oliver Liljekvist Prehn og Tim Sebastian Liljekvist Kristensen
bisat fra Brønshøj Kirke i København. De blev begravet ved siden af hinanden.
Den 14. august 2008 frafaldt kriminalpolitiet sigtelsen imod Anja Liljekvist, da de brandtekniske undersøgelser viste, at branden formentlig var opstået ved et glemt bloklys.
Søndag den 23. august 2009 blev det oplyst i B.T., at Anja Liljekvist få dage forinden var blevet fundet død i sit hjem i Nordsjælland. Hun blev kun 33 år gammel.

     
OLIVER BLEV KUN 2 ÅR.        TIM BLEV KUN 7 ÅR.                 ANJA LILJEKVIST.

Oversigten
Tilbage Næste side