DRABSSAGER - 1/9-31/12 - 2014:

Der blev i 2014 begået 55 drab i Danmark.

Tirsdag den 16. september 2014 kl. 10.00, startede en helt almindelig samkvemssag om et fælles 3 årigt barn, ved Fogedretten i Hestemøllestræde 6 i København. En 31 årig fraskilt mand var ankommet til retsmødet, sammen med sin 57 årige advokat, Anders Lindholt. Samtidig ankom den tidligere svigerfar, den 67 årige Jørgen Saugsted, til Fogedretten. Han havde medbragt en taske hvori der lå en jagtriffel med et oversavet riffel-løb. Pludselig tog den 67 årige Jørgen Saugsted jagtriffelen op af tasken , hvorefter han uden varsel affyrede 3 skud imod den 31 årige mand og 3 skud imod den 57 årige advokat. Han havde kun taget 6 patroner med i tasken og kunne derfor ikke begå selvmord efter sin vanvittige handling Den 67 årige Jørgen Saugsted flygtede omgående til fods fra stedet med tasken og jagtriffelen,
i retning mod Rådhuspladsen i København, hvor han få minutter senere blev anholdt på Vester Voldgade af bevæbnet politi.
Den 57 årige advokat Anders Lindholt blev dræbt på stedet, af 3 skud, heraf et skud direkte i hjertet mens den 31 årige mand blev livsfarligt såret, ramt af 3 skud.

            
ANDERS LINDHOLT - BLEV BRUTALT SKUDT OG DRÆBT - DEN 16. SEPTEMBER 2014.

Onsdag den 17. september 2014, blev den 67 årige Jørgen Saugsted fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drab og drabsforsøg. Han erkendte de faktiske forhold i retten.
Dommeren varetægtsfængslede den 67 årige morfar i 4 uger, sigtet for drab og drabsforsøg.


EKSTRA BLADET - ONSDAG 17. SEPTEMBER 2014.

Mandag den 16. marts 2015, startede retssagen i Retten på Frederiksberg, hvor anklagemyndigheden
krævede fængsel på livstid til Jørgen Saugsted.


EKSTRA BLADET - TIRSDAG DEN 17. MARTS 2015.

Torsdag den 19. marts 2015 i en domsmandsret i retten på Frederiksberg, blev Jørgen Saugsted idømt fængsel på livstid for likvideringen af advokat Anders Lindholt og drabsforsøget imod sin 31 årige eks-svigersøn. Desuden blev han dømt til at betale 130.000 kr. til Anders Lindholt’s hustru, og 130.000 kr. til hver af Anders Lindholt’s tre børn.


EKSTRA BLADET - FREDAG DEN 20. MARTS 2015.

Jørgen Saugsted ankede på stedet dommen fængsel på livstid, i håbet om en mildere fængselsdom.

Fredag den 17. juni 2016 i Højesteret, blev dommen fængsel på livstid, stadfæstet.

         *************************************************************************


2 ÅRIGE VALDEMAR . BLEV DRÆBT AF SIN FAR - DEN 21. SEPTEMBER 2014.

Søndag den 21. september 2014 kort før kl. 12.00, dræbte den 45 årige Per Thorsen sin 2 årige søn
Valdemar, i sit hus i landsbyen Stangerum nord for Randers.
Bagefter satte Per Thorsen ild til huset og begik selvmord. En nabo ringede til brandvæsenet, da
han opdagede det brændende hus kl. 12.11. Senere om eftermiddagen da branden var slukket, blev liget af den 2 årige Valdemar og den 45 årige far til barnet, fundet døde i ejendommen.


EKSTRA BLADET - MANDAG 22. SEPTEMBER 2014.

         ************************************************************************

Fredag den 26. september 2014, fødte en 24 årig kvinde en lille dreng i hendes hjem i Thisted. Kort efter fødslen placerede hun sin lille søn i en plasticpose og bandt en knude på posen.
Ifølge politiet var kvinden tilbagestående i sin udvikling, og var mentalt på niveau som en 9 årig.
Lørdag den 27. september 2014, kontaktede kvinden sin familie, som kort efter ankom til hendes hjem. Derefter ringede hendes forældre til politiet, der hurtigt ankom til kvindens hjem.
Politiet anholdt den 24 årige kvinde, som blev taget med på politistationen, hvor hun under en afhøring erkendte drabet på sin nyfødte søn.
Efter en juridisk vurdering besluttede anklagemyndigheden, at løslade kvinden, da hun mentalt var på niveau med en 9 årig.

         ************************************************************************

Natten til lørdag den 4. oktober 2014, opstod der et slagsmål på gaden udfor Cafe Germo på Rådhusvej i Asnæs. Den 33 årige Tony Samson Jensen blev ramt af afskillige knivstik i ryggen, mens en 38 årige mand fik overkladiske knivstik i ryggen. Begge mænd blev kørt i ambulance til Holbæk Sygehus, hvor den 33 årige Tony Samsun Jensen senere på natten døde af sine alvorlige kvæstelser. Straks efter slagsmålet forlod en kvinde og 4-5 mænd gerningsstedet i en mindre bil, som kørte i høj fart fra stedet ad Råshusvej mod Fårevejle.
Lørdag den 4. oktober 2014 om eftermiddagen, anholdt politiet en 19 årig kvinde og en 28 årig mand fra lokalområdet, samt en 26 årig mand fra København. De blev alle tre sigtet for drab, drabsforsøg og medvirken til drab.


CAFE GERMO I ASNÆS - HVOR 33 ÅRIGE TONY BLEV DRÆBT AF KNIVSTIK.

Søndag den 5. oktober 2014, blev alle tre fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.
Her valgte dommeren at løslade den 19 årige kvinde og den 26 årige mand fra København.
Den 28 årige mand blev varetægtsfængslet i 10 dage, sigtet for grov vold med døden til følge.

Tirsdag den 30. juni 2015 i Retten i Holbæk, blev den 26 årige Patrick Harup idømt 12 års fængsel for
knivdrabet på Tony Samsun Jensen.

       ****************************************************************************

          
28 ÅRIGE BAKHTIAR MOHAMMED ABDULLA OG DEN 15 ÅRIGE LISA BORCH.

Onsdag den 8. oktober 2014 kort før midnat, fandt politifolk den 40 årige Tine Rømer Holtegaard dødeligt såret i sit hjem på Kvisselvej 89, i landsbyen Kvissel ved Frederikshavn. Der blev forsøgt genoplivning i kvindens hjem, men forgæves. Tine Rømer Holtegaard blev erklæret for død torsdag den 9. oktober 2014 kl. 00.30. Retsmedicinerne konstaterede på gerningsstedet, at hun var blevet dræbt af mere end 20 knivstik i ryggen.
Torsdag den 9. oktober kl. 06.00, blev ofrets 15 årige datter, Lisa Borch, anholdt af politiet, sigtet for drabet på sin mor.
En hjemmeværnsmand fandt det formodede drabsvåben, en stor kniv, i en grøft blot 10 meter
fra gerningsstedet. Torsdag kl. 16.00 blev datterens kæreste, den 28 årige iraker Bakhtiar Mohammed Abdulla, anholdt af politiet, sigtet for i fællesskab med den 15 årige datter, at have dræbt Tine Rømer Holtegaard.
Torsdag den 9. oktober 2014 kl. 20.00, blev de begge to fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten
i Hjørring, sigtet for drab. De nægtede sig begge skyldige i sigtelsen.


TINE RØMER HOLTEGAARD - BLEV DRÆBT AF FLERE KNIVSTIK I RYGGEN.

Mandag den 31. august 2015, startede retssagen imod den nu 16 årige datter Lisa Borch og hendes ven, den 28 årige iraker Bakhtiar Mohammed Abdulla. De nægtede sig begge to skyldige i drabet.


EKSTRA BLADET - TIRSDAG DEN 1. SEPTEMBER 2015.

Torsdag den 10. september 2015 kl. 13.00 i Retten i Herning, blev den nu 16 årige Lisa Borch og hendes ven Bakhtiar Mohammed Abdulla kendt skyldige i drabet på Tine Rømer Holtegaard.

Mandag den 14. september kl. 13.00 i Retten i Herning, blev den nu 16 årige Lisa Borch idømt 9 års anbringelse og senere fængsel for knivdrabet på sin mor Tine Rømer Holtegaard.
Den nu 29 årige Bakhtiar Mohammed Abdulla blev idømt 13 års fængsel for knivdrabet på Tine Rømer Holtegaard. Desudenn blev han idømt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.


16 ÅRIGE LISA BORCH - DER DRÆBTE SIN MOR MED 20 KNIVSTIK, FIK 9 ÅRS FÆNGSEL.


EKSTRA BLADET - TORSDAG DEN 15. OKTOBER 2015.

       **************************************************************************

Lørdag den 19. oktober 2014, blev den 36 årige Nicolai Andersen fundet dræbt i sin lejlighed på Stolemagerstien på Amager. Retsmedicinerne konstaterede i lejligheden, at der var et lille skudhul i højre tinding på Nicolai Andersen.


NICOLAI ANDERSEN - BLEV FUNDET DØD - DEN 19. OKTOBER 2014.

Torsdag den 23. oktober 2014, anholdt politiet en 42 årig mand, der blev fremstillet i et grundlovsforhør
i dommervagten på Politigården i København, sigtet for manddrab.

         ******************************************************************************

Onsdag den 22. oktober 2014, blev brandvæsenet alarmeret og ankom kort efter til en brand i en lejlighed på Rolighedvej i Vejen. Indenfor i den brændende lejlighed, fandt rygdykkere på badeværelset liget af en 29 årig kvinde fra Eritrea. Liget var stærkt forbrændt.
Retsmedicinerne konstaterede ved en obduktion, at kvinden først var blevet kvalt, hvorefter en gerningsmand havde overhældt liget med brandbar væske og sat ild til den afdøde kvinde.
Torsdag den 23. oktober 2014, blev kvindens 27 årige irakiske mand fremstillet i et grundlovsforhør
ved Retten i Esbjerg, sigtet for at have kvalt og derefter sat ild til liget af sin hustru.
Dommeren valgte at varetægtsfængslet den 27 årige irakiske mand 4 uger i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

         *****************************************************************************


TAXACHAUFFØR JOHNNY RASMUSSEN - BLEVET TÆVET IHJEL.

Fredag den 31. oktober 2014 kl. 00.20, blev den 65 årige taxachauffør Johnny Rasmussen, via centralen, sendt til en adresse på Herbergsvej i Brønshøj. Da han ankom til adressen stod 3 mænd med en mindre cykel, formentlig med et påskud om de skulle have cyklen med. Taxachauf Johnny Rasmussen steg ud
af hyrevognen og gik om til bagagerummet, hvor han begyndte at tage cykelstativet frem. Derefter blev han brutalt overfaldet og slået flere gange i hovedet med et stumpt instrument. Derefter blev han frarøvet sin pung med penge, mobiltelefon og andre personlige ejendele fra taxaen, hvorefter de ukendte gerningsmænd løb fra gerningsstedet ad en sti til Degnemosen, som ligger bag højhusene på Bellahøj.
Den 65 årige taxachauffør blev kort efter fundet ved sin taxa, dybt bevidstløs. Han blev i hast kørt i
en ambulance til Rigshospitalets Traumecenter i København, hvor lægerne kæmpede en håbløs kamp
for at redde hans liv, idet han havde pådraget sig voldsomme blødninger i hjernen ved overfaldet.
Sent fredag aften, blev tre mænd i alderen 17, 19 og 26 år anholdt af politiet i København, sigtet for
det grove røveriske overfald på taxachaufføren.
Lørdag den 1. november 2014 kl. 03.30, døde den 65 årige taxachauffør Johnny Rasmussen på Rigshospitalet af de voldsomme skader han havde pådraget sig i hjernen ved det røveriske overfald.
Herefter ændrede politiet sigtelsen til drab.
Lørdag den 1. november 2014 kl. 11.00, blev de tre formodede gerningsmænd fremstillet i et grundlovsforhør ved Dommervagten i København, sigtet for drab. ( rovmord )
Alle tre varetægtsfængslet i 4 uger, sigtet for røverisk overfald og særdeles grov vold med døden til følge. Den 17 årige blev dog anbragt i surrugat på en lukket sikret ungdomsinstitution, da han var under 18 år.


EKSTRA BLADET - SØNDAG 2. NOVEMBER 2014.

Tirsdag den 1. december 2015 ved Retten på Frederiksberg, blev den nu 18 årige Mytham Al-Bahadeli og den 18 årige Libaan Muuse Ashur Hassan hver idømt 8 års fængsel for særdeled grov vold med
døden til følge.
De ankede begge to dommen til Landsretten i håbet om en lavere fængselsstraf.


EKSTRA BLADET - ONSDAG DEN 2.. DECEMBER 2015.

       *****************************************************************************

Fredag den 31. oktober 2014 kl. 19.59 ankom en hjemmehjælper til en 71 årig kvindes lejlighed på Boulevarden 6 i Lyngby, idet hjemmehjælpen i kongens Lyngby kl. 19.47 havde modtaget et elektronisk nødopkald fra kvinden. Indenfor i entreen lå den 71 årige tidligere bibliotekar Lone Søndergaard død. Hjemmehjælperen ringede omgående 112. Kort efter ankom kriminalpolitiet til gerningsstedet. Retsmedicinerne konstaterede på gerningsstedet, at den 71 årige Lone Søndergaard var blevet dræbt af flere knivstik i halsen og brystet.
Der var intet gerningsvåben i lejligheden. Kniven havde den ukendte gerningsmand tilsyneladende fjernet efter drabet.
En midaldrende mand blev anholdt sigtet for knivdrabet. Han blev lørdag aften den 1. november 2014 løsladt, da kriminalpolitiet efter afhøring kunne konstatere, at han intet havde med drabet at gøre.
Drabssagen om mordet på Lone Søndergaard er fortsat uopklaret.

       *****************************************************************************

Onsdag den 5. november 2014 kl. 09.14, modtog politiet et alarmopkald om en livløs person på en
adresse i Egå. Da kriminalpolitiet ankom til stedet, fandt man et ægtepar, begge på 56 år, døde i
en villa i et velhaverkvarter i Egå. Retsmedicinerne konstaterede, at ægtemanden først havde dræbt sin 56 årige hustru. Bagefter havde han begået selvmord.

         *****************************************************************************

Torsdag den 20. november 2014 kl. 11.25, opstod der et slagsmål i boligkvarteret Islandshøjparken i Nivå. Den 27 årige Rashid Hussein blev stukket flere gange med en kniv. To mænd kørte derefter den 27 årige mand i en bil til skadestuen på Hillerød Hospital, hvor lægerne intet kunne stille op.
Rashid Hussein var afgået ved døden af sine kvæstelser på vej til hospitalet.


RASHID HUSSEIN - BLEV DRÆBT AF KNIVSTIK - DEN 20. NOVEMBER 2014.

Fredag den 21. november 2014 kl. 15.00, meldte en 22 årig mand sig selv til politiet. Han blev omgående anholdt, sigtet for drabet på Rashid Hussein.
Lørdag den 22. november 2014, blev den 22 årige mand fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drab.

         *****************************************************************************

Lørdag den 22. november 2014 kl. 02.01, opstod der efter nogen tumult et slagsmål i en lejlighed på Aggersundsvej i Aalborg. En 31 årig mand trak en kniv, hvorefter han tildelte den 44 årige Søren Larsen og en 34 årige mand flere knivstik. De to ofre blev i hast kørt i hver sin ambulance på Aalborg Sygehus.
Her blev den 44 årige Søren Larsen erklæret for død ved ankomsten, mens den 34 årige mand slap fra overfaldet med livet i behold. Retsmedicinerne konstaterede at Søren Larsen var blevet dræbt af flere knivstik i skulderen brystet og hovedet.
Senere på natten blev en 31 årig mand og en 64 årig kvinde anholdt, sigtet for drab og drabsforsøg.
Lørdag den 22. november 2014 kl. 16.00, blev de fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg.


SØREN LARSEN - BLEV DRÆBT AF FLERE KNIVSTIK - DEN 22. NOVEMBER 2014.

         *****************************************************************************

Onsdag den 26. november 2014 kl. 03.55, blev den 39 årige Betina Emilie Jensen dræbt af adskillige knivstik i en lejlighed på Hjulmagerstien på Amager, hvor hun var på besøg hos en veninde.
I lejligheden opstod der et skænderi mellem den 39 årige Betina og en 28 årig mand. Han tog derefter en kniv og stak den 39 årige Betina adskillige gange med kniven.
Kort før kl. 10.10 anholdt politiet en 28 årig formodet gerningsmand, som blev sigtet for knivdrabet.
Nogle uoverensstemmelser om hash og penge, med tråde til miljøet omkring Pusher Street på Christiania, spillede formentlig en rolle, da Betina Emilie Jensen brutalt blev dræbt af adskillige knivstik i lejligheden på Amager.


EKSTRA BLADET - TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2014.

Torsdag den 27. november 2014, blev den 28 årige mand fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Byret. Han blev varetægtsfængslet i 3 uger, frem til den 17. december 2014, sigtet for drab.
Han nægtede knivdrabet på Betina Emilie Jensen, og påstod han handlede i selvforsvar.


EKSTRA BLADET - LØRDAG DEN 29. NOVEMBER 2014.


EKSTRA BLADET - FREDAG DEN 5. DECEMBER 2014.

       *****************************************************************************

Onsdag den 26. november 2014 kl. 17.12, påkørte den 61 årige Anita Madsen sin 64 årige ægtemand, Lars-Henrik Madsen, med parrets personbil en Fiat Panda, på Halsebyvej lidt udenfor Korsør. Den 64 årige Lars-Henrik Madsen blev kort efter erklæret død på hospitalet af sine alvorlige kvæstelser fra påkørslen. 40 minutter senere blev den 61 årige hustru anholdt af politiet.
Torsdag den 27. november 2014, blev den 61 årige Anita Madsen fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for manddrab.
Lars-Henrik Madsen var blevet slæbt 44 meter under bilen, inden han blev liggende dødeligt kvæstet
på vejen. En obduktion af Lars-Henrik Madsen viste, at samtlige ribben var brækket, bækkenet knust og begge underben knust til ukendelighed. Dødsårsagen var formentlig forblødning fra underbenene.

Onsdag den 16. september 2015 ved Retten i Næstved, blev den nu 62 årige Anita Madsen idømt 2 års fængsel for vold med døden til følge. Hun havde været varetægtsfængslet i 10 måneder og blev derfor løsladt efter domsafsigelsen.


LARS-HENRIK MADSEN - BLEV PÅKØRT OG DRÆBT AF SIN HUSTRU - ANITA MADSEN.


EKSTRA BLADET - TORSDAG DEN 17. SEPTEMBER 2015.

       ******************************************************************************

Fredag den 5. december 2014 kl. 14.20, blev brandvæsenet og politi tilkaldt til en lejlighed en villia på Labæk i Holbæk. Under slukningsarbejde fandt man to personer døde i ejendommen. Kriminalpolitiets retsteknikerne konstaterede efterfølgende, at den 40 årige mand først havde skudt og dræbt sin 7 måneder gamle søn, inden han havde sat ild til lejligheden og derefter begået selvmord.
En uhyggelig familietragedie var hermed en realitet.

       ******************************************************************************


EKSTRA BLADET - LØRDAG DEN 20. DECEMBER 2014.

         ****************************************************************************

Søndag den 21. december 2014 kl. 04.05, startede en 11 minutter politijagt på en blå peugeot 208 militær personbil i Slagelse på Vestsjælland. 23 årige Kevin Hansen havde kort forinden stjålet bilen i Slagelse.  Han  fortsatte kørslen og 11 minutter senere nåede han til Høng, hvor bilen kørte ind i et villakvarter.
En betjent fra en politipatrulje affyrede kl. 04.16 et varselsskud. Sekunder senere sigtede betjenten direkte imod Kevin Hansens overkrop i bilen, hvorefter han affyrede endnu et skud skråt igennem forruden i passagersiden på personbilen. Kevin Hansen som var fører af bilen, blev ramt af et skud direkte i brystkassen. Bilen fortsatte ind i en hæk, hvor fronten var blevet beskadiget efter påkørsel af en patruljebil. Kevin Hansen blev kl. 05.21 erklæret før død af sine voldsomme kvæstelser i brystet, da han var blevet ramt af et 9 mm projektil.
Det er de færreste personer som overlever, at blive ramt i overkroppen eller i hovedet af skud fra politiets nye kraftige 9 mm tjenestepistoler. Man kan også undre sig over, hvorfor betjenten ikke affyrede skud imod bilens dæk, så videre kørsel ikke var mulig. Dette havde forhindret en dødelig udgang på en politijagt med to patruljebiler, som blot skulle standse bilen og anholde føreren af bilen.


KEVIN HANSEN - BLEV SKUDT OG DRÆBT AF POLITIET - DEN 21. DECEMBER 2014.

         *****************************************************************************


EKSTRA BLADET - LØRDAG DEN 21. DECEMBER 2014.

         ****************************************************************************

Mandag den 29. december 2014 kl. 00.18, fik politiet i Horsens en anmeldelse om knivstikkeri i en lejlighed i Sønderbrogade i Horsens. En tilkaldt ambulancelæge erklærede den 28 årige syriske kvinde, Shinda Khalil, død af utallige knivstik i halsen og hovedet, samtidig med politiet ankom til lejligheden.
Kort efter anholdt politiet hendes 24 årig bror, Barzan Bahjat Khalil, som formodet gerningsmand, på skadestuen ved Horsens Sygehus. Han havde selv påført sig nogle snitsår på hænderne med drabsvåbnet, i forbindelse med kniv-drabet på den 28 årige Shinda Khalil i lejligheden.
Hun var i 2011, sammen med sin familie, flygtet fra borgerkrigen i Syrien til Danmark.
Retsmedicinerne konstaterede ikke mindre end 70 læsioner overalt på kroppen af Shinda Khalil.
Den 24 årige lillebror, Barzan Bahjat Khalil, blev ved retten varetægtsfængslet i 4 uger frem til den 26. januar 2015. Samtidig blev det besluttet, at han skulle mentalundersøges.


SHINDA KHALIL - BLEV BRUTALT DRÆBT AF ADSKILLIGE KNIVSTIK, DA HENDES BROR
GIK AMOK I EN BLODRUS - MANDAG DEN 29. DECEMBER 2014.

Mandag den 29. juni 2015 kort før midnat, lykkedes der for Barzan Bahjat Khalil at flygte over en høj mur på den lukkede og sikrede psykiatriske afdeling han var anbragt på. Herfra flygtede han til Grækenland, hvor han kort efter blev anholdt, da han henvendte sig til den danske ambassade, fordi
han var løbet tør for medicin.


BARZAN BAHJAT KHALIL - FLYGTEDE 29. JUNI 2015, HAN ER EFTERSØGT AF POLITIET.

Mandag den 30. november 2015 i Retten i Horsens, blev Barzan Bahjat Khalil idømt 13 års fængsel.
Desuden blev han idømt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.
Den nu 25 årige Barzan Bahjat Khalil blev også frakendt retten til at modtage sociale ydelser efter søsterens død, bl.a. retten til arv, forsikringssummer og pensioner.

Oversigten
Tilbage Næste side