DRABSSAGER 1/6-31/12 - 2010:

Der blev i 2010 begået 47 Drab i Danmark, heraf er 1 drab uopklaret.

       **************************************************************************

Siden 1968 er otte drabssager på børn i Danmark fortsat uopklaret.

Fredag den 26. april 1968 cyklede den 14 årige skoleelev Pia Conny Hautop fra sin bopæl i Ryesgade på Østerbro i København, da hun ville besøge en veninde. Hun forsvandt sporløst undervejs, og få dage senere blev hendes cykel fundet i Utterslev Mose i Brønshøj.
10 år senere, lørdag den 2. december 1978, blev skelettet af Pia Conny Hautop fundet i Danstrup Hegn ved Tikøb i Nordsjælland af en 14 årig dreng. Han var med til den årlige jagt, da han fik øje på et kranium, der var halvt tildækket af blade i en grantykning i skoven.
Hendes halskæde, ur og armlænke blev aldrig fundet.
Kriminalpolitiet formodede, at gerningsmanden havde taget hendes ejendele som et trofæ.
Drabssagen om mordet på Pia Conny Hautop er fortsat uopklaret.

Torsdag den 5. oktober 1978, forsvandt den 13 årige Line Frederiksen, som var på vej til musikundervisning på Trongårdsskolen i Lyngby, sporløst. Lærerinden på skolen var sygemeldt og undervisningen aflyst, men det vidste Line Frederiksen desværre ikke. Næste dag om aftenen, blev hendes blokfløjte, nodepapir og tøj fundet udenfor Fredens Ark på Christiania i København.
Liget af Line Frederiksen blev først fundet 3 uger senere, den 27. oktober 1978, i et bassin ved Lynette-havnen på Refshaleøen.
Hun var blevet myrdet, og hendes nøgne lig var blevet smidt i havnen.
Dødsårsagen ved drabet blev aldrig helt klarlagt, men formentlig var hun blevet kvalt.
Kriminalpolitiet mente, at Line Frederiksen muligvis kendte personen som dræbte hende.
Hvem der anbragte hendes ting udenfor den mest skumle bygning på Christiana, vides ikke.
Muligvis har en anden person placeret tingene der, for at dække over drabsmanden, men det vides ikke. Kriminalpolitiet anholdt en 38 årig mand der blev sigtet for mordet, men han blev senere frifundet og løsladt.
En gul Citroen personbil var på et tidspunkt inde i billedet, men det var et falsk spor.
Drabssagen om mordet på 13 årige Line Frederiksen er fortsat uopklaret.

Søndag den 8. april 1979, forsvandt den 4 årige Heidi Jepsen fra en legeplads tæt på hendes hjem i Kolding, hvor hun legede i sandkassen sammen med nogle andre børn. Hun var iført briller, en grøn jakke, blå cowboybukser og sorte træsko. Under jakken havde hun en rødstribet bluse og grønt undertøj. Moderen alarmerede politiet kl. 19.55, som derefter ledte efter den lille pige med politihunde i nærheden af hjemmet, mens politihelikoptere undersøgte søer og vandhuller i Kolding og omegn. Tirsdag den 12. juni 1979, blev den 26 årige stedfader anholdt og sigtet for mordet på Heidi Jepsen, selvom politiet ikke havde fundet liget af den lille pige.
Kriminalpolitiet formodede, at han havde dræbt den lille pige og skaffet hende af vejen. Afhøringerne viste, at både moderen og stedfaderen havde løjet om deres færden, da Heidi Jepsen forsvandt. Sigtelsen mod stedfaderen og moderen blev senere frafaldet.
De næste fire måneder blev søer og vandhuller tømt for vand i håbet om at finde Heidi Jepsen, men det var forgæves.
Kriminalpolitiet standsede eftersøgningen af den lille pige den 7. september 1979.
Heidi Jepsens lig blev aldrig fundet, men det formodes hun er blevet gravet ned.
Drabssagen om mordet på Heidi Jepsen er fortsat uopklaret.

Torsdag den 11. oktober 1979 kl. 20.00, var den 16 årige Gitte Thomsen fra Kolding på vej hjem fra Tanholt rideskole ad Hylkedalvej. I mørket stod gerningsmanden skjult og sprang frem, mens hun stadig var på cyklen. Han holdt et stykke vat gennemvædet med kloroform foran hendes mund. På mindre end et minuts tid mistede Gitte Thomsen bevistheden, og gerningsmanden slæbte hende forbi en hæk og hen til en grusgrav, hvor en bil holdt parkeret. Her opdagede gerningsmanden at Gitte Thomsen var død, kvalt af kloroformen og ikke blot bedøvet, som det formentlig var meningen. Han tog liget med i bilen og kørte 15 kilometer til Skudstrup Mark mellem Vamdrup og Skodborg. Her smed han Gitte Thomsens lig på en øde markvej. Forældrene blev urolige da datteren ikke var kommet hjem og fandt hendes cykel smidt i en tjørnebusk tæt på den mørke landevej. Derefter kontaktede de kriminalpolitiet.
Dagen efter fredag den 12. oktober 1979, blev hendes lig fundet af et landpostbud, som var ude på sin daglige postrute.
Drabssagen om mordet på Gitte Thomsen er fortsat uopklaret.

Mandag den 11. april 1983 forsvandt den kun 4 årige Charlotte Arp Hedensted fra en legeplads i Avedøre Stationsby i Hvidovre. Hun var iført sin røde regnfrakke og gule gummistøvler, da hun legede i sandkassen ikke langt fra sin bopæl. Alligevel lykkedes det for den ukendte gerningsmand at tage hende med i en bil, uden nogen lagde mærke til det. Onsdag den 8. juni 1983 blev Charlotte Arp Hedensted fundet kvalt i Nørreskoven vest for Furesøen i Farum, mere end 25 kilometer fra sit hjem i Hvidovre. Det var to skovarbejdere
som fandt liget af Charlotte Arp Hedensted. Gerningsmanden havde efterladt den lille døde pige i en lærredssæk, og smidt hende som affald ved en fordybning i skovbunden, kun dækket af nogle få grene. Kriminalpolitiet afhørte utallige personer om drabet på den lille pige, men drabssagen om mordet på Charlotte Arp Hedensted er fortsat uopklaret.

Lørdag aften den 9. december 1989 kl 23.15, var den 17 årige chilensk fødte gymnasieelev Marcela Guerrero Mieres, som var lettere beruset, til fods på vej hjem til kæresten fra en fest i selskabslokalerne på Strandløbervej 35 i Hvidovre, i 7 graders frostvejr.
Et vidne på Hvidovre Enghavevej så en ung mandlig knallertkører der kørte på en grøn Puch Maxi. Han standsede op og gav Marcela Guerrero Mieres et lift bagpå knallerten ad Muslingevej ( parallelt med Avedøre Havnevej ), i retning mod Avedøre Holme.
Næste dag søndag den 10. december 1989 kl 11.15, blev hun fundet myrdet på en byggeplads, som lå på Mågeparken ved Avedøre Holme. Hun var blevet voldtaget og derefter kvalt med sit eget bælte, som morderen havde strammet om hendes hals. Liget af Marcela Guerrero Mieres var delvist afklædt med blottet underliv og dækket at let puddersne, da man fandt hende. Kriminalpolitiet formodede, at hun muligvis havde været i et udhus eller et skur i nærheden sammen med gerningsmanden, kort før hun blev myrdet.
Hvidovre Politi afhørte mange personer om drabet på Marcela Guerrero Mieres, men mordet er stadig uopklaret. Der er dog sikret DNA-spor fra morderen via hendes tøj i 2005, som til enhver tid kan afsløre morderen, hvis politiet en dag finder ham og tager en blodprøve.

Onsdag den 29. januar 1992, var den 12 årige Susan Hansen på vej hjem fra biblioteket, men hun nåede aldrig frem. Dagen efter torsdag den 30. januar 1992 blev hendes lig fundet i en vejgrøft ved Fredericia. Hun var blevet kvalt af en ukendt gerningsmand.
Kriminalpolitiet afhørte mere end 7.000 mænd om drabet på den 12 årige Susan Hansen, men gerningsmanden blev aldrig fundet.
Den 30. januar 2007 genoptog en nyoprettet sektion ved Sydøstjyllands Politi den 15 år gamle mordsag, som påny blev efterforsket.
Drabssagen om mordet på Susan Hansen er fortsat uopklaret.

Den 7 årige pige Roujan Ismaeel, blev sidst set i live tirsdag den 13. juni 1995 kl. 17.30, hvor et vidne så den lille pige cykle rundt på sin trehjulede cykel nær sit hjem i Mimersgade. Moderen blev urolig, da hun ikke kunne finde datteren på legepladsen, og da faderen kort efter kom hjem, kontaktede de politiet. En beboer som åbnede sit vindue for at lufte ud, fik øje på liget af Roujan Ismaeel samme dag tirsdag den 13. juni 1995 kl. 19.20. Hun var blevet myrdet og smidt i en lyskasse i baggården til Rådmandsgade 10.
Retsteknikerne undersøgte liget og konstaterede, at hun var blevet voldtaget, seksuelt mishandlet, og til sidst myrdet med 10 voldsomme slag imod hovedet begået med et stumpt instrument, muligvis en hammer. Kriminalpolitiet fandt blodspor fra Roujan Ismaeel i opgangen til Rådmandsgade 14 og formodede derfor, at gerningsmanden lokkede hende ind i opgangen, hvor hun blev voldtaget og myrdet. Morderen puttede derefter liget i en stor sort plasticsæk og bar hende i posen ud på gaden, videre ind i porten mellem Rådmandsgade 10 og 12, hvor han kastede liget ned i lyskassen. Derefter forsvandt drabsmanden sporløst fra gerningsstedet.
Kriminalpolitiet under ledelse af tidligere drabschef Kurt Jensen afhørte hundrevis af personer, og Kurt Jensen havde da også en stærk mistanke om, hvem der myrdede Roujan Ismaeel, men beviserne manglede desværre.
Drabssagen om mordet på Roujan Ismaeel er fortsat uopklaret.


EKSTRA BLADET - TIRSDAG DEN 1. JUNI 2010.

       *************************************************************************

Lørdag den 19. juni 2010 om morgenen, blev en 40 årig grønlandsk kvinde fundet dræbt i byen Aasiaat på Grønland. Kriminalpolitiet anholdt kort efter en 16 årig grønlandsk dreng, som havde været i byen med kvinden fredag aften og natten til lørdag.
Han blev fremstillet i et grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 4 uger, sigtet for drab.

       **************************************************************************

Mandag den 21. juni 2010, blev den 53 årige Janne Gitte Pedersen fundet død i sin lejlighed i Fredensgade 15 i Viborg. En obduktion viste sig efterfølgende, at hun var blevet udsat for grov vold. Janne Gitte Pedersen havde ligget død i sin lejlighed i 11 dage, siden den 10. juni 2010, hvor hun sidst var blevet set i live.


JANNE GITTE PEDERSEN - BLEV FORMENTLIG DRÆBT DEN 10. JUNI 2010.

       **************************************************************************


MARGRETHE HANSEN.

Tirsdag den 22. juni 2010 kl. 08.40, ringede den 47 årige Jan Mochau Sørensen til alarmcentralen 112 og fortalte, at han kl. 03.00 om natten havde dræbt sin 59 årige kæreste Margrethe Hansen, i en villa på Gammelmosevej i Kongens Lyngby. Kriminalpolitiet ankom kort efter til adressen, hvor man fandt den 59 årige Margrethe Hansen liggende dræbt i en blodpøl. Hun var blevet myrdet med flere knivstik og halsen havde fået skåret over. Jan Mochau Sørensen var derimod sporløst forsvundet fra villaen. Senere tirsdag den 22. juni 2010 kl. 12.05, blev Jan Mochau Sørensen dog anholdt af politiet på Østerbro i København.
Onsdag den 23. juni 2010, blev Jan Mochau Sørensen fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, sigtet for drabet på Margrethe Hansen. Han blev varetægtsfængslet i 4 uger.
Desuden blev det besluttet, at Jan Mochau Sørensen skulle mentalundersøges.
Fredag den 25. marts 2011 ved Retten i Glostrup, blev den nu 48 årige Jan Mochau Sørensen idømt 12 års fængsel for det bestialske drab på Margrethe Hansen.

  
B. T. - TIRSDAG DEN 22. JUNI 2010.

     **************************************************************************

Tirsdag den 29. juni 2010, blev den 61 årige dansker Bo Kjær-Olsen overfaldet af pirater, mens han opholdt sig på sin 70 fods sejlbåd “Antares”, der lå for anker nær Bajo Pipon i Panama.
Bo Kjær-Olsen blev ramt af skud i benet, hvorved pulsåren i låret blev revet over. Han døde kort efter af et massivt blodtab ombord på båden. Bo Kjær-Olsen var skattejæger og ejer af et dykkerfirma, som ledte efter gamle skibsvrag . Han var stedbror til Jørgen de Mylius.

       *************************************************************************

Onsdag den 7. juli 2010, døde en 49 årig mand på Bispebjerg Hospital i København, da lægerne slukkede for respiratoreren.
Tirsdag den 22. juni 2010 kl. 12.50, var ofret var blevet overfaldet af to mænd, da han som kunde opholdt sig på Apoteket på Dalgas Boulevard 91 på Frederiksberg. Ofret blev slået og sparket overalt på kroppen. Manden blev undersøgt på hospitalet, men lægerne opdagede i første omgang ikke, at milten var ødelagt. Få dage senere blev ofret meget syg, og igen indlagt på hospitalet. Her blev han opereret to gange. Lægerne fjernede milten og fandt to liter blod i bughulen fra en pulsåreblødning. Ofret blev lagt i respirator, men vågnede aldrig igen.
Politiet eftersøgte nu den 35 årige Lucas Brian Jensen og den 39 årige Keven Pelle Sylvester Andersen, som var gerningsmændene til det meningsløse overfald. De var gået under jorden.
Natten til fredag den 16. juli 2010, blev den 35 årige Lucas Brian Jensen genkendt på et Hotel på Roskildevej i Glostrup, hvorefter han blev anholdt uden dramatik.
Fredag den 16. juli 2010, blev Lucas Brian Jensen fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for grov vold med døden til følge. Han blev varetægtsfængslet i 4 uger.
Fredag den 16. juli 2010 om aftenen, meldte Keven Pelle Sylvester Andersen sig selv til politiet, hvorefter han blev anholdt.

       **************************************************************************

Søndag den 11. juli 2010 kort efter kl. 14.00, gik den 48 årige Kim Gunni Olsen amok i et hus på Egøjevej 114, fire kilometer fra Køge, da han i sygelig jalousi hentede en pistol.
Kort efter placerede han pistolen for tindingen af sin 47 årige kæreste og affyrede et enkelt skud. Helle Larsen var dræbt på stedet. To mænd der var vidner til drabet på kvinden, fik lov til at forlade huset. De ringede kl. 14.08 til alarmcentralen.
Helle Larsen havde dagen før om lørdagen, gjort forholdet forbi imellem dem.
Politiet ankom kort efter talstærkt til stedet og omringede huset. Efter nogen tid forsøgte Kim Gunni Olsen at begå selvmord i huset, da han skød sig selv igennem hagen og fortsatte ud gennem issen. Politiet trængte derefter ind i huset, hvor de fandt Helle Larsen dræbt og Kim Gunni Olsen hårdt såret. Han blev i hast kørt til hospitalet i en ambulance.
Senere på dagen blev han overført til Rigshospitalets Traumecenter i København. Han overlevede mirakuløst, men blev blind på det ene øje og fik en mindre hjerneskade.
Fredag den 22. juli 2011 i en domsmandsret ved Retten i Køge, blev Kim Gunni Olsen idømt 13 års fængsel for drabet på Helle Larsen. Desuden blev han af retten dømt til, at betale en torterstatning på 100.000 kr. til Helle Larsen’s 18 årige datter.


B. T. - SØNDAG DEN 11. JULI 2010.

                            
EKSTRA BLADET - MANDAG 12. JULI 2010.        EKSTRA BLADET - 17. JANUAR 2015.

         *************************************************************************

Søndag den 11. juli 2010 kl. 22.50, blev den 50 årige Hanne Bente Simonsen anholdt af politiet, sigtet for at have kvalt sin 56 årige mand Gert Leon Hansen med to puder over ansigtet, mens han lå og sov. Forinden havde hun viklet en snor omkring halsen på manden.
Drabet skete i parrets lejlighed i Trolleparken i Neder Vindinge, nord for Vordingborg.
Mandag den 12. juli 2010, blev Hanne Bente Simonsen fremstillet i et grundlovsforhør, hvor hun erkendte drabet på sin mand. Hun blev overført til et Psykiatrisk Hospital, da hun i 1987 fik stillet diagnosen paranoid skizofreni.
Tirsdag den 7. juni 2011 ved Retten i Nykøbing Falster, blev den nu 51 årige Hanne Bente Simonsen idømt til anbringelse på et Psykiatrisk Hospital for sindslidende, på ubestemt tid.

         *************************************************************************


EKSTRA BLADET - ONSDAG DEN 14. JULI 2010.

     **************************************************************************

Søndag den 18. juli 2010 om aftenen, blev en 45 årig somalisk mand overfaldet på et værelse, på herberget Sundholm på Amager. Ofret blev stukket i brystet med en kniv, som ramte hjertet.
Manden blev omgående kørt på hospitalet, hvor han blev opereret og lagt i kunstigt koma.
En formodet somalisk gerningsmand blev anholdt af politiet, sigtet for drabsforsøg.
Natten til torsdag den 22. juli 2010, døde den 45 årige somaliske mand af sine kvæstelser.
Politiet ændrede nu sigtelsen fra drabsforsøg til drab.
Mandag den 28. marts 2011 ved Byretten i København, blev den nu 45 årige somaliske gerningsmand idømt 12 års fængsel. Samtidig blev han idømt udvisning af Danmark efter endt afsoning. Han ankede dommen til Landsretten.

       **************************************************************************


B. T. - TIRSDAG DEN 27. JULI 2010.

       **************************************************************************

Onsdag den 28. juli 2010 sent om aftenen, blev en 46 årig kvinde stukket i halsen med en kniv, da hun besøgte sin 42 årige eks-kæreste i hans lejlighed på Reberbanevej i Randers.
Knivstikket skar luftrøret over på kvinden, og hun døde kort efter af sine kvæstelser.
Den 42 årige mand af arabisk herkomsk, ringede selv til politiet onsdag kl. 23.28 og fortalte, at han havde dræbt sin eks-kæreste. Kort efter ankom politiet til lejligheden, hvor man fandt kvinden dræbt. Både offer og gerningsmand var en del af misbrugsmiljøet i Randers.
Torsdag den 29. juli 2010, blev den 42 årige mand fremstillet i et grundlovsforhør.
Han blev varetægtsfængslet i 4 uger, sigtet for drab.

     **************************************************************************


TAXAEN EFTER DEN VOLDSOMME ULYKKE.

Lørdag den 31. juli 2010 kl. 02.00, kørte den 65 årige taxachauffør Hugo Bendt Jensen ad motorvejen ved Ejby på Fyn, da den 26 årige passager pludselig trak i rattet. Taxaen ramte derefter autoværnet og væltede om på taget, kurede hen ad motorvejen, inden bilen igen endte på hjulene. Taxachauffør Hugo Bendt Jensen blev dræbt ved ulykken.
Politiet anholdt kort efter den 26 årige mand, som havde sygdommen aspergers syndrom og led af forfølgelsesvanvid og tvangstanker.
Han blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg, sigtet for uagtsomt manddrab. Den 26 årige mand blev varetægtsfængslet i surrogat på et psykiatrisk hospital, frem til den 26. august 2010. Desuden blev det besluttet, at han skulle mentalundersøges.
Tirsdag den 10. august 2010 kl. 11.15, blev Hugo Bendt Jensen bisat fra Nordra Kapel i Randers.
Torsdag den 31 marts 2011 ved Retten i Odense, blev den 26 årige mand dømt til anbringelse på et Psykiatrisk Hospital for sindslidende på ubestemt tid, for drabet på Hugo Bendt Jensen.

                      
EKSTRA BLADET - SØNDAG 1. AUGUST 2010.           HUGO BENDT JENSEN.

       **************************************************************************

Tirsdag den 10. august 2010 kl. 17.19, blev en 53 årig mand fundet død i en opgang i Herluf Trollesvej i Slagelse. En obduktion viste efterfølgende, at mandet var blevet tævet ihjel.
Kriminalpolitiet anholdt tirsdag aften en 37 årig mand, som blev sigtet for drab.
Onsdag den 11. august 2010, blev han fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drab.
Tirsdag den 10. maj 2011 ved et nævningeting i Retten i Næsted, blev den nu 38 årige gerningsmand idømt 7 års fængsel for grov vold med døden til følge.

       **************************************************************************

Fredag den 13. august 2010 kl. 21.00, fandt en gårdejer liget af en 32 årig vietnamesisk mand, flydende i vandoverfladen med ansigtet nedad, på en nedlagt gylletank ved Riberlundvej i Holtum, nord for Vejle. Kriminalpolitiet fandt dødsfaldet mistænkeligt og liget blev sendt på Retsmedicinsk Institut, hvor en obduktion fandt sted. Her kunne retsmedicinerne i første omgang ikke finde dødsårsagen. Det blev skønnet, at liget formentlig havde ligget i gylletanken i 2 måneder.
Fredag den 3. september 2010, blev 3 personer varetægtsfængslet, sigtet for drabet på den 32 årige vietnameser.


EKSTRA BLADET - SØNDAG 15. AUGUST 2010.

       *************************************************************************

Fredag den 20. august 2010 kl. 22.39, overfaldt den 37 årige søn Lars Bæk sin 68 årige demente far Ove Bæk på Agervej 69 i Jerslev. Han sparkede og slog sin far utallige gange i hovedet og på overkroppen. Bagefter ringede den 37 årige søn selv til politiet og fortalte, at han havde overfaldet sin far. Kort efter ankom politiet til adressen på Agervej i Jerslev, hvor man fandt den 68 årige stærkt kvæstede Ove Bæk.
Han blev derefter kørt på Aalborg Sygehus til behandling for sine skader.
Ove Bæk havde igennem mere end 20 år tyraniseret og ydmyget sin nu 37 årige søn. Det førte til et voldsomt raserianfald, da sønnen gennemtævede sin far Ove Bæk med en billedramme.
Lørdag den 21. august 2010, blev den 37 årige søn fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for grov vold imod sin demente far. Han blev varetægtsfængslet frem til den 15. september 2010.
Søndag den 22. august 2010 kl. 04.24, døde den 68 årige Ove Bæk af sine kvæstelser voldsomme kvæstelser i ansigtet og væskeophobninger i hjernen.
Anklagemyndigheden ændrede derefter sigtelsen imod sønnen til grov vold med døden til følge, i henhold til straffelovens § 246.
Onsdag den 10. august 2011, startede sagen ved Retten i Hjørring, hvor der var afsat 5 retsdage.
Torsdag den 18. august 2011 ved Retten i Hjørring, blev Lars Bæk idømt 6 års fængsel.
Desuden blev han frataget retten til at arve sin fars værdier.


OVE BÆK - BLEV TÆVET TIL DØDE AF SIN SØN.

       *************************************************************************

Tirsdag den 7. september 2010, gik en 38 årig franskmand amok i sygelig jalousi, da han skød og dræbte sin 37 årige færøske eks-hustru Heidi Eleina Thomsen, i hendes hjem i byen Guilligomarc'h i den franske region Bretagne. Manden havde affyret flere dræbende skud med et gevær.

       *************************************************************************

Torsdag den 9. september kl. 16.00, blev den 62 årige invalidepensionist Mogens Jessen brutalt overmandet af en centervagt og to andre personer, i Hedegårdscenteret i Ballerup, da han ifølge nogle vidner havde været voldelig. Det viste sig efterfølgende, at han tilsyneladende havde fået et epileptisk anfald, der dog blev opfattet som fuldskab af centervagten. Da Mogens Jessen lå på gulvet med benene bundet sammen med strips, og brystkassen presset imod gulvet, tog centervagten et halsgreb på ham med ordene, “jo mere du bevæger dig, jo hårdere klemmer jeg”. Nogle minutter senere, blev Mogens Jessen ifølge flere vidner helt blå i hovedet. Efter næsten 20 minutter, ankom politiassistent Tom S. Nielsen, viceborgmester i Ballerup kommune, til stedet og lagde ham i håndjern. Derefter mistede Mogens Jessen bevidstheden. Da endnu en betjent kort efter kom til stedet opdagede denne, at Mogens Jessen var livløs på centergulvet. Han beordrede straks politiassistent Tom S. Nielsen til at fjerne håndjernene. Der blev ringet efter en ambulance. Der var blevet forsøgt førstehjælp af politiassistent Tom S. Nielsen, som havde trykket afdøde lidt på brystet, men den 62 årige Mogens Jessen blev erklæret for død af ambulancelægen på stedet.
Førende retsmedicinere havde ellers i lignende sager udtalt farligheden i, at politibetjente og andre personer under en anholdelse, ikke må trykke en persons brystkasse imod jorden og heller ikke sidde ovenpå ryggen af personen, da dette kan medføre hjertestop og efterfølgende kvælning.
En obduktion den 10. september 2010 viste, at Mogens Jessen godt kunne være blevet kvalt af centervagten, inden han døde i politiets varetægt. Han kunne dog også være død af andre årsager. Denne mulighed mente kriminalpolitiet åbenbart var dødsårsagen i denne tragiske sag.
Tirsdag den 10. juli 2012, indstillede Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn efterforskningen, da ingen tilsyneladende kunne stilles til ansvar for, at Mogens Jessen døde på gulvet i Hedegårdscenteret i Ballerup, den 9. september 2010.
Familien til Mogens Jessen klagede over denne afgørelse til Rigsadvokaten.

                                                           B. T. - DEN 10. JULI 2012.                     B. T. - 14/7-2012.
                            
MOGENS JESSEN - BLEV FORMENTLIG KVALT UNDER EN VOLDSOM ANHOLDELSE.

       **************************************************************************

                            
ELKE IBSEN MAMSEN - BLEV BRUTALT MYRDET MED ADSKILLIGE KNIVSTIK.

                                             EKSTRA BLADET - 26/9-2010.
HANS MAMSEN - BLEV BRUTALT MYRDET MED ADSKILLIGE KNIVSTIK.

Lørdag den 18. september 2010 kort før kl. 13.30, blev den 68 årige Elke Ibsen Mamsen og hendes 42 årige søn Hans Mamsen fundet døde i en ejendom på Gyden 1 i Møgeltønder.
Ægtemanden som fandt ofrene i en stor blodpøl, alarmerede omgående politiet i Sønderjylland.
Kriminalpolitiets retsmedicinere konstaterede, at de allerede fredag aften var blevet dræbt med adskillige knivstik.
Den 70 årige ægtemand Hans Nielsen Mamsen, som også boede i ejendommen, blev taget med til afhøring hos kriminalpolitiet. Her blev han kort efter anholdt, sigtet for dobbelt-drabet på Elke Ibsen Mamsen og Hans Mamsen. Han blev løsladt onsdag den 22. september 2010.
Onsdag den 22. september 2010, anholdt kriminalpolitiet to mænd på 25 og 32 år, begge fra Sønderjylland, som blev sigtet for dobbelt-drabet. De erkendte under en afhøring knivdrabet på Elke Ibsen Mamsen og Hans Mamsen.
Torsdag den 23. september 2010 i et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, indrømmede den 32 årige Andreas Linnet det dobbelte knivdrab på Elke Ibsen Mamsen og Hans Mamsen.
Den 25 årige Jonas Melchior Hansen nægtede, at have deltaget i drabene.

                              
EKSTRA BLADET - SØNDAG 19/9-2010.                EKSTRA BLADET - MANDAG 20/9-2010.

                          
EKSTRA BLADET - TORSDAG 23/9-2010.                   EKSTRA BLADET - 24/9-2010.


B. T. - TORSDAG DEN 18. AUGUST 2011.

Fredag den 26. august 2011 ved et nævningeting i Retten i Sønderborg, blev Andreas Linnet og
Jonas Melchior Hansen idømt hver 16 års fængsel, for dobbeltdrabet på den 68 årige Elke Ibsen Mamsen og hendes 42 årige søn Hans Mamsen.
Fredag den 6. januar 2012 ved et nævningeting i Vestre Landsret i Sønderborg, blev dømmen til både Andreas Linnet og Jonas Melchior Hansen skærpet til fængsel på livstid.

                          
B. T. - LØRDAG DEN 7. JANUAR 2012.                         EKSTRA BLADET - 7. JANUAR 2012.

       **************************************************************************

Tirsdag den 21. september 2010 kl 01.06, ankom en 33 årig mand til Holbæk Politistation og tilstod et drab. Her fortalte Mikkel Olsen til politiet, at liget af hans 36 årige eks-kæreste kunne findes i et skovområde i Solrød. Politiet kørte omgående til “Trylleskoven” på Karlslunde Strandvej i Solrød, hvor politihunde kl. 01.41 fandt liget af den 36 årige T.L. fra Tureby.
Retsmedicinerne konstaterede på gerningsstedet, at kvinden var blevet kvalt og efterfølgende stranguleret med sine egne snørebånd og bælte, i tidsrummet mellem mandag kl. 21.00 og kl. 24.00. Den 33 årige Mikkel Olsen blev omgående anholdt, sigtet for drab.
Tirsdag den 21. september 2010 kl. 14.30, blev han fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Han blev varetægtsfængslet frem til den 14. oktober 2010, sigtet for drab.
Fredag den 11. november 2011 ved et nævningeting i Retten i Roskilde, blev den nu 34 årige Mikkel Olsen idømt 12 års fængsel for drabet på sin eks-kæreste.
Han ankede dommen til Landsretten.
Tirsdag den 24. april 2012, stadfæstede Landsretten dommen på 12 års fængsel.

      
“TRYLLESKOVEN” I SOLRØD - HVOR EN 36 ÅRIG KVINDE BLEV FUNDET KVALT.


EKSTRA BLADET - 22. SEPTEMBER 2010.

       **************************************************************************

                
HENRIK HAUGBERG MADSEN - FORSVANDT SPORLØST - DEN 11. NOVEMBER 2010.

Torsdag den 11. november 2010, forlod den 40 årige Henrik Haugberg Madsen et lejet sommerhus på Enø Kystvej ( husnr. 201 ) i Karresbækminde, efter et skænderi med sin mandlige samlever Bo (Lavsten) Madsen. Henrik Haugberg Madsen havde forladt sommerhuset uden penge, dankort, mobiltelefon eller sin bil, hvorefter han forsvandt sporløst.
Henrik Haugberg Madsen blev dog først meldt savnet til politiet, den 29. november 2010.
Samleveren Bo (Lavsten) Madsen havde tjekket ud fra sommerhuset den 12. november 2010, da han afleverede den ene af parrets to nøgler i receptionen.
Kriminalpolitiet arbejdede ud fra tre teorier. Enten var Henrik Haugberg Madsen rejst til udlandet, havde begået selvmord, da Bo (Lavsten) Madsen ville forlade ham, eller også var han blevet udsat for en forbrydelse og liget skjult et sted i Danmark.
Onsdag den 29. juni 2011, blev den 40 årige Bo Madsen og den 46 årige Claus Stokholm Larsen anholdt, sigtet for drabet på Henrik Haugberg Madsen.
Drabet på den 40 årige Henrik Haugberg Madsen skulle ifølge sigtelsen være foregået torsdag den 11. november 2010 mellem kl. 19.00 og kl. 20.00, hvor han blev skudt og dræbt.
Bagefter skaffede de to mænd sig af med liget, der stadig ikke er dukket op.
Torsdag den 30. juni 2011 ved Retten i Næstved, blev den 40 årige Bo Madsen og den 46 årige Claus Stokholm Larsen fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drab.
De blev begge to varetægtsfængslet i fire uger, heraf to uger i isolation.

                      
EKSTRA BLADET - ONSDAG 2. FEBRUAR 2011.                CLAUS STOKHOLM LARSEN.


EKSTRA BLADET - 17. NOVEMBER 2011.

Torsdag den 17. november 2011 ved Retten i Næstved, fik den 40 årige Bo Madsen og den 46 årige Claus Stokholm Larsen forlænget deres varetægtsfængsling, for drabet og parteringen af Henrik Haugberg Madsen. Gerningsmændene havde ifølge sigtelsen først stukket ofret med en issyl i tindingen, inden han blev skudt og dræbt med en pistol.
Bagefter blev han parteret med flere el-save af mærket Bosch. Derefter blev ligdelene kørt væk fra stedet i en hvid Mercedes kassevogn og gravet ned et sted i Danmark.

Mandag den 4. marts 2013 ved et nævningeting i Byretten i Næstved, blev den nu 42 årige Bo Madsen idømt 14 års fængsel for drabet og parteringen af Henrik Haugberg Madsen.
Samtidig blev den nu 48 årige Claus Stokholm Larsen idømt 19 års fængsel, hvoraf de 5 års fængsel var en tillægsstraf fra en tidligere narkodom.
Både Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen ankede på stedet dommen til Landsretten.

Mandag den 10. marts 2014 i Østre Landsret, blev dommen til Bo Madsen nedsat til 13 års fængsel, men Claus Stokholm Larsen fik dommen nedsat til 15 års fængsel, for i fællesskab at have begået drabet og parteringen af Henrik Haugberg Madsen

       **************************************************************************


TOMMY SZYBALSKI - BLEV IDØMT 12 ÅRS FÆNGSEL FOR DRAB.

Søndag den 5. december 2010 kl. 08.15, ringede den 19 årige Tommy Szybalski til alarmcentralen i Nordjylland og fortalte, at han muligvis havde dræbt den 47 årige invalidepensionist John Martin Larsen. En politipatrulje blev omgående sendt til sommerhusområdet Frydenstrand i Mou, beliggende 22 kilometer øst for Aalborg. Her fandt politibetjentene den 47 årige John Martin Larsen, der lå livløs i sneen udenfor et hus. Ofret havde flere skader fra stump vold i ansigtet. En tilkaldt ambulance erklærede den 47 årige John Martin Larsen for død.
Politiet anholdt kl. 10.40, den 19 årige Tommy Szybalski i sit hjem på Aalborgvej i Mou, blot en kilometer fra gerningsstedet.
Søndag eftermiddag, blev den 19 årige Tommy Szybalski fremstillet i et grundlovsforhør i Hjørring. Han nægtede sig skyldig, men blev varetægtsfængslet frem til den 30. december 2010, sigtet for drab.
Søndag den 5. december kl. 20.30, blev en 28 årig mand fra lokalområdet anholdt, sigtet for medvirken til drabet på John Martin Larsen.
Retsmedicinerne konstaterede, at John Martin Larsen havde fået kraniebrud og knust venstre side af hovedet, med 15 slag fra et 80 cm. langt jernrør, som vejede et kilo.
Overfaldet var sket mens John Martin Larsen lå i sin seng.
Mandag den 9. januar 2012 ved et nævningeting i byretten i Aalborg, blev den nu 20 årige Tommy Szybalski idømt 12 års fængsel.

                          
E. B. - 6/12-2010.                         HER BLEV TOMMY SZYBALSKI ANHOLDT.

       *************************************************************************

Mandag den 6. december 2010 kort efter kl. 17.00, fandt en chokeret vicevært to personer døde i en luksus-lejlighed, på 3. sal i ejendommen Siloetten i Løgten ved Skødstrup, nord for Århus.
Den 47 årige Morten Bo Hansen Nysten havde taget et jagtgevær og skudt sin 8 årige søn Christopher Sigurd Nysten, hvorefter han begik selvmord, da han skød sig selv.
Morten Bo Hansen Nysten havde fire dage forinden fået diagnosen fra lægerne om sønnens alvorlige sygdom. Christopher Sigurd Nysten led af blødende tyktarmsbetændelse, som var en uhelbredelig og alvorlig sygdom, men ikke livstruende.
Morten Bo Hansen Nysten havde igennem længere tid levet et luksusliv for lånte penge.
Tekniske undersøgelser på gerningsstedet viste, at Morten Bo Hansen Nysten havde skudt sin 8 årige søn Christopher to gange med jagtgeværet, mens drengen intetanende sad og så fjernsyn i soveværelset. Politiet betegnede drabet og selvmordet som en ulykkelig familietragedie.
Det var formentlig en skilsmisse, problemer med karrieren, alvorlige økonomiske problemer og drengens uhelbredelige sygdom, der fik Morten Bo Hansen Nysten til at begå den helt utilgivelige handling i soveværelset, på 3. sal i ejendommen Siloetten.

                      
EKSTRA BLADET - DEN 7. DECEMBER 2010.                      SILOETTEN I LØGTEN.

                              
B. T. - ONSDAG DEN 8. DECEMBER 2010.                             CHRISTOPHER NYSTEN.


EKSTRA BLADET - ONSDAG DEN 8. DECEMBER 2010.

                    
MORTEN BO HANSEN NYSTEN - SKØD SIN SØN OG BEGIK BAGEFTER SELVMORD.


B. T. - LØRDAG 18. DECEMBER 2010.

Fredag den 17. december 2010 kl. 14.00, blev den kun 8 årige Christopher Sigurd Nysten begravet fra Skødstrup Kirke udenfor Århus.

         *************************************************************************

Onsdag den 22. december 2010, kort efter kl. 11.00, blev den 27 årige Adnan Jakupovic ramt af et enkelt skud i maven. Han vaklede derefter ud fra ejendommen Smedegade 55 B i Horsens, hvor han faldt døende om på fortovet. Kl. 11.10 opdagede en forbipasserende ofret, der lå livløs på fortovet. En tilkaldt anbulance kørte den 27 årige Adnan Jakupovic på sygehuset, hvor han blev erklæret for død ved ankomsten. Kriminalpolitiet anholdt onsdag kl. 14.30 den 49 årige K. C. L.
En time senere kl. 14.30, blev også den 39 årige S. P. K. anholdt, sigtet for drab.
Torsdag den 23. december 2010, blev de to mænd fremstillet i et grundlovsforhør.
De nægtede sig skyldige, men blev varetægtsfængslet i 4 uger, sigtet for drab.

       *************************************************************************

Onsdag den 22. december 2010 kl. 16.00, forlod den 37 årige klinikassistent Lisa Sofie Engelhardt Andersen ( 3. januar 1973 - 22. december 2010 ) sit arbejde på Herlev Bygade i Herlev. Hun nåede hjem til sin lejlighed på Melissehaven 3 i Herlev, hvor hun stillede sin cykel aflåst på gaden. Hvordan hun derefter forsvandt sporløst fra lejligheden mellem kl. 16.10 og kl. 20.35, vides ikke.
Fredag den 24. december 2010 kl. 12.00, ankom eks-manden med parrets 4 årige dreng til hendes lejlighed på Melissehaven 3 i Herlev. Ifølge eks-manden blev der ikke åbnet, hvorefter han ringede til hendes søster. Hun kontaktede politiet, da hun ikke kunne få fat i Lisa Sofie Engelhardt Andersen over telefonen.

Onsdag den 29. december 2010 kl. 13.50, blev hendes 48 årige eks-mand Jimmy Paaske fra Herlev anholdt af kriminalpolitiet, sigtet for drabet på Lisa Sofie Engelhardt Andersen, selvom hendes lig stadig ikke var blevet fundet. Mange private personer, politi og hjemmeværnet havde de sidste seks dage intensivt ledt efter hende, dog uden resultat.

Torsdag den 30. december 2010 kl. 13.00, blev hendes 48 årige eks-mand fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, sigtet for drab. Han nægtede sig skyldig, men blev dog anholdt i 3 x 24 timer. Anklagemyndigheden ankede afgørelsen til Landsretten, med krav om varetægtsfængsling af eks-manden.

Lørdag den 1. januar 2011 kl. 22.10, fandt politiet med hjælp fra politihunde og intens gravearbejde i sneen og jorden, liget af Lisa Sofie Engelhardt Andersen i et lille skovområde ved Herlev Rideskole, blot 1,8 km. fra hendes hjem på Melissehaven 3 i Herlev.
På trods af stærk frost i hele december måned 2010, var det alligevel lykkedes for drabsmanden, at grave i jorden, hvorefter liget af Lisa Sofie Engelhardt Andersen blev skjult i skovbunden, dækket af jord og sne.

Søndag den 2. januar 2011 kl. 14.00, blev den 48 årige eks-mand Jimmy Paaske fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, sigtet for drabet på sin tidligere hustru Lisa Sofie Engelhardt Andersen.
Han nægtede sig påny skyldig, inden dørene ved retsmødet blev lukket for offentligheden.
Lisa Sofie Engelhardt Andersen blev kvalt og udsat for vold, inden hun blev gravet ned og skjult i skovbunden. Et gravearbejde der havde taget drabsmanden adskillige timer i den frosthårde jord.
Den 48 årige eks-mand blev varetægtsfængslet frem til den 28. januar 2011.

                                                               B. T. - TORSDAG DEN 30. DECEMBER 2010.
          
LISA SOFIE ENGELHARDT ANDERSEN - FORSVANDT SPORLØST - DEN 22/12-2010.

              
EKSTRA BLADET - 31/12-2010.              B. T. - FREDAG DEN 31. DECEMBER 2010.

                
HERLEV RIDESKOLE, HVOR LIGET BLEV FUNDET.        HER LÅ LISA GRAVET NED.


B. T. - SØNDAG DEN 2. JANUAR 2011.

  
B. T. - SØNDAG DEN 2. JANUAR 2011.               B. T. - MANDAG DEN 3. JANUAR 2011.

          
EKSTRA BLADET - 3. JANUAR 2011.          LISA’S PUNG, TASKE OG MOBILTELEFON.

Onsdag den 10. januar 2011, blev Lisa Sofie Engelhardt Andersen’s pung fundet af en borger i en snedrive på parkeringspladsen, ved gavlen til Klausdal Gård på Klausdalsbrovej i Herlev.
Fundet blev gjort 1,7 km. fra Lisa Sofie Engelhardt Andersen’s hjem på Melissehaven 3 i Herlev.
Kriminalpolitiet eftersøgte stadig hendes Gucci (kopi) taske og Nokia mobiltelefon.

    
EKSTRA BLADET - DEN 2. FEBRUAR 2012.                       JIMMY PAASKE.

Onsdag den 1. februar 2012, startede retssagen ved et nævningeting i Retten i Glostrup, hvor Jimmy Paaske var sigtet for drabet på sin eks-hustru Lisa Sofie Engelhardt Andersen.
Han nægtede i retten ethvert kendskab til drabet.
Onsdag den 8. februar 2012 ved et nævningeting i Retten i Glostrup, blev Jimmy Paaske idømt 12 års fængsel for drabet på Lisa Sofie Engelhardt Andersen.
Han ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

     ***************************************************************************


EKSTRA BLADET - 27. DECEMBER 2010.

     **************************************************************************

                                           MARTIN RITTER.
TINA SØRINE OLESEN - BLEV FUNDET MYRDET - DEN 27. DECEMBER 2010.

Mandag den 27. december 2010 kl. 08.38, blev den 43 årige Tina Sørine Olesen fundet myrdet i sin 1. sals lejlighed på Hovedgaden 27 i Skovsgård, nær Brovst i Nordjylland.
Da Tina Sørine Olesen ikke var mødt op på sit arbejde mandag som aftalt, gik en arbejdskollega hen til hendes lejlighed. Hoveddøren var ulåst men lukket til. Indenfor i den julepyntede stue i lejligheden lå Tina Sørine Olesen død i sin seng. Hun var brutalt blevet efterladt nøgen på maven, bagbundet på ryggen med to viskestykker og kvalt. Gerningsmanden havde stranguleret Tina Sørine Olesen med to ledninger omkring halsen. Retsmedicinerne konstaterede, at dele af ofrets strubehoved var brækket, da ledningerne var strammet meget hårdt til omkring halsen.

Lørdag den 25. december 2010 kl. 16.30, havde Tina Sørine Olesen sidste gang sendt en SMS fra sin mobiltelefon. Hendes computer var stjålet fra lejligheden efter drabet.

Mandag den 27. december 2010 kl. 21.10, blev en 23 årig mand anholdt, sigtet for drabet på Tina Sørine Olesen. Tirsdag den 29. december 2010 kl. 16.00, blev han fremstillet i et grundlovsforhør.
Den 23 årige mand blev varetægtsfængslet i 14 dage frem til den 11. januar 2011, sigtet for drab.
Lørdag den 8. januar 2011, blev den 25 årige Martin Ritter anholdt, sigtet for drabet på Tina Sørine Olesen. Samtidig blev den 23 årige mand løsladt.

Tirsdag den 11. januar 2011 kl. 11.00, blev Tina Sørine Olesen begravet fra Aggersborg Kirke nær Løgstør i Nordjylland.

            
B. T. - MANDAG DEN 27. DECEMBER 2010.          B. T. - TIRSDAG 28. DECEMBER 2010.

    
B. T. - DEN 28. DECEMBER 2010.                   B. T. - ONSDAG DEN 29. DECEMBER 2010.

                      
EKSTRA BLADET - 28/12-2010.                            EKSTRA BLADET - ONSDAG 29/12-2010.

Mandag den 26. september 2011, startede retssagen ved Retten i Hjørring, hvor den nu 26 årige Martin Ritter var sigtet for sex-drabet på Tina Sørine Olesen. Han nægtede sig skyldig.

Tirsdag den 4. oktober 2011 ved et nævningeting i Retten i Hjørring, blev Martin Ritter idømt 12 års fængsel for drabet på Tina Sørine Olesen. Han ankede dommen til Vestre Landsret.

Mandag den 7. maj 2012 ved et nævningeting i Vestre Landsret, blev Martin Ritter frifundet for overlagt drab, da han efter rettens mening ikke vidste, at Tina Sørine Olesen ville dø under deres kvælnings-sexleg , hvor han bandt hende hårdt om halsen med en ledning.
Martin Ritter blev blot idømt 2 års fængsel for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

     ***************************************************************************

Onsdag den 29. december 2010 kl. 10.44, blev en 44 årig tuneser, en 29 årig libaneser samt en 30 årig muslimsk mand anholdt i en lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev, netop som de var på vej ud til en lejet personbil, hvor politiet fandt en 9 mm maskinpistol med lyddæmper og 72 patroner, en 9 mm pistol med 36 patroner, samt plastic-strips.
Samtidig blev den 26 årige irakiske asylansøger Abdullah Mohammed Salman anholdt i en lejlighed i Hedebyparken i Greve. Derudover blev den 37 årige tuneser Sahbi Zalouti anholdt i Järfälla i Sverige. De tre mænd var natten til onsdag rejst ind i Danmark fra Sverige.
Politiets Efterretnings Tjeneste ( PET ) i Danmark og den svenske sikkerhedstjeneste SÄPO i Sverige, havde igennem længere tid overvåget terror-gruppen.
Der var planen, at de tre mænd formentlig allerede samme dag, ville udføre et blodigt terrorangreb imod Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.
Her ville terror-gruppen ifølge PET dræbe så mange mennesker som muligt inde i bygningen, hvor redaktioner og journalister fra Jyllands Posten, Politiken og Ekstra Bladet havde til huse.
Torsdag den 30. december 2010, blev alle fire mænd fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. De tre mænd fra lejligheden i Herlev, blev varetægtsfængslet i fire uger, mens den 26 årige Abdullah Mohammed Salman blev løsladt.

                        
EKSTRA BLADET - 30. DECEMBER 2010.                 EXPRESSEN - 31. DECEMBER 2010.


EKSTRA BLADET - 30. JANUAR 2011.

Mandag den 4. juni 2012 ved Retten i Glostrup, blev alle fire mænd dømt skyldige i forsøg på
terror mod Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Den 39 årige Sahbi Ben Mohamed Zalouti, blev idømt 12 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.

Den 46 årige Mounir Ben Mohamed Dhahri, blev idømt 12 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.

Den
31 årige Munir Awad, blev idømt 12 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.

Den 32 årige Omar Abdalla Aboelazm, blev idømt 12 års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.

       *************************************************************************

Fredag den 31. december 2010 kort efter kl. 13.00, udviklede et skænderi imellem en gruppe unge mennesker sig særdeles voldsomt. Den 28 årige Ali Mosen, blev pludselig ramt af et skud i det ene øje, mens han stod på fortovet på Frederiksberg Allé 4, udfor frisørsalonen Exsalonce, tæt ved krydset Værnedamsvej/Vesterbrogade/Frederiksberg Allé, på Frederiksberg.
En gerningsmand havde på få meters afstand affyret mindst fire skud med en 9 mm pistol. Ofret blev omgående kørt til Rigshospitalets Traumecenter i København, i en meget kritisk tilstand.
Politiet anholdt kort efter den 25 årige formodede gerningsmand i en restaurant på Vesterbrogade. Pistolen blev bagefter fundet i en plasticpose, smidt i en baggård på Vesterbro i København.
Yderligere to formodede medgerningsmænd på 16 og 19 år, blev senere på dagen anholdt i Greve.

Fredag den 31. december 2010, kort efter kl. 20.00, slukkede lægerne for respiratoren til den 28 årige Ali Mosen, da skaderne i hjernen var så fatale og uoprettelige, at han var afgået ved døden.
Lørdag den 1. januar 2011 kl. 09.30, blev den 25 årige drabsmand fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt. Han påstod, at drabet var sket i nødværge. Desuden blev en 16 årig og en 19 årig mand fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for medvirken til drab.
Den 25 årige mand blev varetægtsfængslet i 27 dage, sigtet for drab, mens den 16 årige og 19 årige mand blev løsladt efter retsmødet.


DRABET SKETE UDFOR FRISØRSALONEN EXSALONCE - PÅ FREDERIKSBERG ALLE.

Oversigten
Tilbage Næste side