DRABSSAGER - 1994:

Der blev i 1994 begået 84 drab i Danmark, heraf er 2 drab uopklaret.

         ********************************************************************

Mandag den 3. januar 1994, inviterede den 84 årige enke Ellinor Agnete Gilbert-Jespersen, den 26 årige narkoman Jennifer Sørensen indenfor i sin lejlighed på Østerbro i København. Her blev hun kvalt af den 26 årige kvinde, som formentlig var på jagt efter penge til stoffer. Efter drabet stjal Jennifer Sørensen smykker og sølvbestik fra lejligheden.
Fredag den 18. november 1994 ved et nævningeting i Østre Landsret, blev den nu 27 årige Jennifer Sørensen idømt 12 års fængsel for rovmordet på Ellinor Agnete Gilbert-Jespersen.
Hun fortrak ikke en mine da dommen blev læst op.

       *********************************************************************

Onsdag den 5. januar 1994, blev en 40 årig mand tævet ihjel i sit eget hjem i landsbyen Vemb, mellem Holstebro og Ringkøbing. Mandens 55 årige onkel og 33 årige nevø blev anholdt af politiet, sigtet for det bestialske drab.

       *********************************************************************

Torsdag den 6. januar 1994, forsvandt en 31 årig teologistuderende Anne Marie Mandrup Pedersen sporløst, og blev meldt savnet af sin mor.
Torsdag den 20. januar 1994, var to brødre på 17 og 18 år ude og lufte deres hund langs med Følle Strand ved Galgebakken i Århus Bugt. De fik pludselig øje på en lille kuffert i vandkanten, blev nysgerrige og åbnede kufferten. Drengene fik et chok da de åbnede den, da der lå et parteret kvindelig i kufferten. De ringede omgående til kriminalpolitiet, som kort efter ankom til strandkanten.
Efterforskningen viste, at det var kvindens samlever den 38 årige afrikanske skolelærer John Mundia, der under et skænderi den 5. januar 1994 havde kvalt kvinden i soveværelset. Om aftenen da deres datter var blevet lagt i seng, parterede han kvinden i køkkenet, lagde ligdelene i plasticposer, og gemte dem i et kælderrum. Næste dag købte han en lille kuffert, og lagde ligdelene ned i den. Han tog en taxa hen til en bro over Århus Å, og smed kufferten i vandet. Den sank dog ikke til bunds, men flød med strømmen ud i Århusbugten, hvor kufferten blev fundet af de to drenge torsdag den 20. januar 1994.
Den 38 årige John Mundia blev anholdt samme dag den 20. januar 1994 i sin lejlighed. Kriminalpolitiet fandt i kælderrummet en helt ny sav med menneskevæv på savtakkerne. Under en senere afhøring erkendte John Mundia drabet og parteringen af Anne Marie Mandrup Pedersen i køkkenet.
Den 17. januar 1995 ved Landsretten i Århus, blev den 38 årige John Mundia idømt 12 års fængsel for drabet på den 31 årige Anne Marie Mandrup Pedersen. Desuden blev han også idømt udvisning af Danmark for bestandigt efter endt afsoning. En ny lov gør at udlændinge kun skal afsone 7/12 dele af deres straf, før de kan blive udvist af Danmark.
Den 17. januar 2002 blev John Mundia løsladt og udvist af Danmark for bestandig.

                                              
ANNE MARIE METTE MANDRUP PEDERSEN BLEV MYRDET OG PARTERET AF SIN SAMLEVER DEN 38 ÅRIGE AFRIKANSKE SKOLELÆRER JOHN MUNDIA.

       *********************************************************************

Mandag den 10. januar 1994, begik en 40 årig nervesvækket familiefar fra Nyråd ved Vordingborg en utilgivelig handlig, idet han strangulerede sin 41 årige hustru. Bagefter strangulerede han også parrets 4 årige datter i huset. Efter dobbeltdrabet gik han ud i garagen, hvor han begik selvmord ved hængning.
Han havde dog inden dobbeltdrabet afleveret sin 12 årige datter hos en onkel.

       *********************************************************************

Mandag den 17. januar 1994, begik en 41 årig mand en fatal handling, da han i et anfald af sygelig jalousi, skød og dræbte sin 36 årige hustru med et jagtgevær. Tragedien skete i parrets hjem i Hundslev på Østfyn. Den 41 årige mand blev kort efter anholdt af politiet, sigtet for drabet på sin hustru.

       *********************************************************************

Mandag den 31. januar 1994, blev en 43 årig berygtet voldsmand skudt og dræbt på Djursland, efter han havde gennembanket en 30 årig mand.
Ofret frygtede for sit liv, hvorefter han trak en pistol og skød den 43 årige mand. En 22 årig medgerningsmand blev også såret af skud.
Den 30 årige mand blev anholdt af politiet, sigtet for drab. Han forklarede bagefter i et grundlovsforhør, at han skød i nødværge.

       *********************************************************************

Onsdag den 9. februar 1994, så den 18 årige kvinde Mille Peters ikke anden udvej, end at dræbe sin sadistiske plageånd. En 34 årig mand havde siden 1991 mishandlet, tortureret, og udsat hende for særdeles bizarre sexovergreb, mens han voldtog hende. Desuden blev hun dagligt brændt med cigaretter, gennemtævet og skåret med knive af den sadistiske mand.
Han havde flere gange truet med at dræbe både Mille Peters og hendes forældre.
Til sidst i et desperat forsøg på at overleve, tog hun en pistol frem, da han påny ville voldtage hende. Hun affyrede et enkelt skud imod brystet på den 34 årige mand, som kort efter afgik ved døden af sine kvæstelser i lejligheden i Tåstrup.
Mille Peters blev bagefter anholdt af politiet, sigtet for drab.
Hun sad varetægtsfængslet i 8 måneder, mens politiet efterforskede drabssagen.
Mille Peters blev ved en retssag frifundet for drabet af et nævningeting, da retten mente hun havde handlet i nødværge. Hun blev derefter omgående løsladt.


MILLE PETERS SOM 32 ÅRIG I 2008.

       *********************************************************************

Fredag den 11. februar 1994, var en 24 årig stærkt påvirket af narkotika, da han i en lejlighed
i Slagelse, tog et jagtgevær og skød hovedet af en 26 årig FN-soldat, som netop var blevet hjemsendt. Den 24 årige narkoman blev anholdt af politiet, sigtet for det særdeles blodige og bestialske drab.

       *********************************************************************

Onsdag den 16. februar 1994, døde en 7 måneder gammel dreng på Århus Kommunehospital, efter han havde været udsat for vold. Drengens 27 årige plejemor fra Djursland blev kort efter anholdt af politiet, sigtet for grov vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Torsdag den 17. februar 1994, begik en 39 årig mand en fatal handling, da han i sygelig jalousi bevæbnet med et jagtgevær, affyrede tre skud imod sin eks-kæreste på værtshuset Jump Inn i Nørregade i Herning. Kvinden var dræbt på stedet. Den 39 årige mand blev kort efter anholdt, sigtet for drabet på sin eks-kæreste.

       *********************************************************************

Torsdag den 17. februar 1994 sex-misbrugte en 14 årig dreng sin egen 16 årige storesøster.
Bagefter dræbte han storesøsteren med en jagtriffel. Drabet skete i dobbeltsengen i familiens hjem i Oksbøl Plantage ved Varde. Da han var under den kriminelle lavalder på 15 år, kunne han ikke retsforfølges for mordet, men blev overgivet til de sociale myndigheder.

       *********************************************************************

Torsdag den 24. februar 1994, blev en 45 årig mand fundet myrdet på køkkengulvet i et hus i Langemark på Samsø. Efterforskningen viste, at han var blevet tævet ihjel efter fire dages mishandling i huset. Den 49 årige mand som var ejer af huset, blev anholdt af politiet og sigtet for grov vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Fredag den 25. februar 1994, blev en 25 årig mand efter et drukgilde, skubbet voldsomt ned ad en trappe i en ejendom i Stege på Møn. Han døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.
En 27 årig mand blev senere anholdt af politiet, sigtet for grov vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Søndag den 27. februar 1994, var en 42 årig kvinde oppe og skændes med sin samlever, i parrets hjem i Haderslev. Pludselig tog hun en kniv og stak sin samlever i halsen. Han døde kort tid efter i en blodpøl på køkkengulvet. Kvinden blev kort efter anholdt af politiet, sigtet for vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Torsdag den 3. marts 1994, forsøgte den 27 årige iranske flygtning Ashraf Shahidani at få adgang til Frelsens Hærs Krisecenter i Hvidovre, hvor hans kæreste havde søgt tilflugt, fordi han tidligere havde gennembanket hende. Ashraf Shahidani blev rasende over, at han ikke blev lukket ind, og besluttede som hævn at stikke den første kvinde ned, der kom ud af døren
fra krisecenteret.
Det var den 30 årige psykologistuderende, Birgit Østergaard, som var frivillig medhjælper på centret, der blev hans offer. Da hun kom gående ud fra centeret, fulgte Ashraf Shahidani efter hende. Han tog en kniv frem og stak Birgit Østergaard direkte i hjertet med kniven. Hun vaklede nogle få skridt og faldt døende om i sneen på gaden.
Ashraf Shahidani flygtede efter mordet fra stedet, og smed kniven i en busk i nærheden.
Kriminalpolitiet anholdt kort tid efter Ashraf Shahidani på Hvidovre Stadion, hvor han gemte sig. Han blev derefter sigtet for det meningsløse knivdrab på Birgit Østergård.
Under afhøringerne indrømmede han, at have begået yderligere to mord i Jylland.
Ashraf Shahidani erkendte, at han i 1992 havde myrdet en kammerat, der hed Kamanalathan Subrmaniam Sinnalanthan og var tamilsk flygtning. Drabet skete i en lejlighed på Sct. Mathiasgade 62 i Viborg. Manden blev kvalt med et tørklæde på køkkentrappen, og blev efterladt på en kældertrappe, med tørklædet snøret stramt om halsen.Viborg politi havde henlagt drabssagen som et selvmord.
Ashraf Shahidani erkendte også drabet på den tidligere 25 årige Irakiske fangevogter Said Kewan Darian i byen Ilskov ved Herning, som han myrdede med en kniv i 1991. Man fandt dog først det skeletterede lig af manden i 1994, da politiet tjekkede Ashraf Shahidani’s forklaring, og en politihund fandt kraniet fra Said Kewan Darian i noget buskads.
Den 7. december 1995 ved Østre Landsret i København, blev Ashraf Shahidani idømt en behandlingsdom på en lukket psykiatrisk afdeling, for mordet på Birgit Østergaard og de to andre mord i Jylland, da det var bevist at han var sindsyg.
Retten kendte også Ashraf Shahidani skyldig som seriemorder. Han blev desuden idømt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.
Ashraf Shahidani var i juli 2008 stadig psykisk syg og under behandling. Han kan derfor ikke sendes ud af Danmark før han bliver erklæret rask.

                      
ASHRAF SHAHIDANI - MYRDEDE BIRGIT ØSTERGÅRD - DEN 3. MARTS 1994.


EKSTRA BLADET - 5. MARTS 1994.

       *********************************************************************

Fredag den 4. marts 1994, ringede den 46 årige Birger Hansen efter en ambulance og fortalte, at hans hustru var gledet i et stykke sæbe, hvorved hun var faldet i badeværelset.
Ved ankomsten til Dubendal Sygehus i Frederikssund var hustruen død af sine kvæstelser. Lægerne konstaterede bagefter, at kvinden havde kvælningsmærker på halsen og utallige andre kvæstelser på kroppen. Politiet blev derefter tilkaldt og anholdt den 46 årige Birger Hansen, som blev sigtet for drabet på sin hustru.
Fredag den 17. marts 1995 ved et nævningeting i Østre Landsret, blev den nu 47 årige Birger Hansen idømt 10 års fængsel, for drabet på sin hustru. Han ankede dommen til Højesteret.
Mandag den 8. januar 1996 stadfæstede Højesteret dommen på 10 års fængsel til den nu 48 årige Birger Hansen.

       *********************************************************************

Fredag den 4. marts 1994, var en 22 årig kvinde desperat, da hun med en pistol skød og dræbte en 27 årig rocker, som havde forfulgt og truet hende siden 1992, hvor hun vidnede imod manden i en voldssag. Drabet skete på diskotek East End i Horsens.
Kvinden blev bagefter anholdt og sigtet for drabet. Hun tilstod i et grundlovsførhør, at hun skød og dræbte den 27 årige mand i selvforsvar.

       *********************************************************************

Fredag den 4. marts 1994, var en 48 årig mand forsvivlet og desparat, da han var blevet arbejdsløs. Det var formentlig grunden til, at han skød og dræbte sin 48 årige hustru i parrets hus i Dianalund ved Ringsted. Bagefter begik manden selvmord.

       *********************************************************************

Tirsdag den 22. marts 1994, blev den 58 årige nødhjælpsarbejder Axel Bjørn Aller fundet myrdet i sin bil i nærheden af Bukoba i Tanzania. Han havde været nødhjælpsarbejder i næsten tyve år, da han blev udsat for et rovmord på vej til tandlæge i byen Bukoba.
Axel Bjørn Aller arbejdede for Det Lutherske Verdensforbund.
Politiet formodede, at det var en lokal røverbande som havde standset hans bil, hvorefter de havde tvunget ham til at køre ud i bushen, hvor han blev myrdet og frarøvet sine penge.
Han boede i Hjørring og efterlod sig hustru og tre børn.


AXEL BJØRN ALLER - BLEV MYRDET DEN 22. MARTS 1994 I TANZANIA.

       *********************************************************************

Mandag den 28. marts 1994, blev en 36 årig mand myrdet i Struensegade i København.
To mænd på 25 og 27 år bevæbnet med en kølle, slog og sparkede den 36 årige mand til døde.
De blev senere anholdt af politiet, sigtet for drab.

       *********************************************************************

                  
FLEMMING NIELSEN - SKØD OG DRÆBTE TO KVINDER - DEN 5. APRIL 1994.

Tirsdag den 5. april 1994 kl 11.30, gik den 35 årige Flemming Nielsen ( 1958 - 5. april 1994 ) amok på Århus Universitet. Forinden havde han nøje planlagt, at dræbe nogle mennesker, inden han selv ville begå selvmord. Flemming Nielsen fra Silkeborg, som var studerende siden 1986, havde taget Fontex ( nervemedicin )  inden han gik ind på Trøjborg-afdelingens kantine, hvor han tog et oversavet jagtgevær op af sin sportstaske.
Uden varsel begyndte han at skyde, hvorved han på 3-4 meters afstand skød og dræbte den 24 årige Birgit Bohn Wolffsen ( 1970 - 5. april 1994 ) fra Hjørring.
Det lykkedes de andre studerende at flygte fra lokalet.
Flemming Nielsen fortsatte ind i en anden kantine, hvor han på klods hold skød og dræbte den 27 årige Randi Thode Kristensen ( 1967 - 5. april 1994 ) fra Gram.
Yderligere to studerende blev såret men overlevede, heriblandt Eva Hansen.
Efter drabene gik Flemming Nielsen ud på et toilet og begik selvmord, da han skød sig selv. Politiet fandt et afstedsbrev på hans bopæl hvori der stod, at han ikke kunne klare livet mere, og ville dræbe nogle mennesker før han begik selvmord.
Mandag den 11. april 1994 kl. 14.00, blev Randi Thode Kristensen begravet fra Fole Kirke.
Tirsdag den 12. april 1994 kl. 13.00, blev Birgit Bohn Wolffsen begravet fra Skallerup Kirke.


MINDEHØJTIDELIGHED PÅ ÅRHUS UNIVERSITET - I APRIL 1994.

       *********************************************************************

Tirdag den 12. april 1994, begik en 38 årig tidligere sexdømt mand en bestialsk handling, da han myrdede sin samlever i deres fælles hjem i Valby. Kvinden fik skåret underlivet op med en kniv, hvorefter hun forblødte i en stor blodpøl. Den 38 årige mand blev kort efter anholdt og sigtet for det bestialske drab.

       *********************************************************************

Tirsdag den 12. april 1994, gik en 56 årig irakisk mand amok i Østre Teglgade i København, da han stak en 42 årig irakisk mand ihjel med 20 knivstik.

       *********************************************************************

Fredag den 15. apil 1994, blev den 31 årige rocker og narkohandler fra Haslev, Rene Branth Larsen, myrdet af skud fra et jagtgevær. Kriminalpolitiet betegnede drabet som en decideret likvidering. To brødre på 28 og 33 år blev anholdt af politiet, sigtet for drabet. De påstod, at han skyldte dem 1.500 kr.

       *********************************************************************

Torsdag den 21. april 1994, gik en 20 årig mand fra Nakskov amok, da naboen havde tævet hans hustru. Derfor tog han et oversavet jagtgevær og skød naboen under et skænderi.
Den 20 årige mand blev anholdt af politiet, sigtet for drabet.

       *********************************************************************

Torsdag den 21. april 1994 blev en 54 årig eneboer fundet myrdet i stuen i sit hus. Drabet skete i Nielstrup nord for Frederikshavn. Retsmedicinerne konstaterede, at manden var blevet udsat for stump vold imod kraniet. Kriminalpolitiet efterforskede drabet og anholdt senere to mænd på 18 og 19 år, som blev sigtet for drabet.

       *********************************************************************

Tirsdag den 26 april 1994, blev den 82 årige enke Magda Helene Pentz Møller kvalt i sin herskabslejlighed på Kastelsvej på Østerbro i København. Kriminalpolitiet efterforskede drabet og anholdt hendes 55 årige søn Sten Erik Pentz Møller, som blev sigtet for drabet.
Motivet var ifølge sønnens forklaring, at hun havde presset ham til at slå op med sin nye kæreste. Han var igennem flere år blevet økonomisk afhængig af sin mor, og da hun under et skænderi truede med at lukke pengekassen i, slog det klik for sønnen.
Torsdag den 22. december 1994 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev den nu 56 årige Sten Erik Pentz Møller idømt 6 års fængsel for vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Fredag den 29. april 1994, fik en kajakroer i Københavns Havn øje på en sort plasticsæk. Politiet blev tilkaldt og det viste sig, at plasticsækken indeholdt hovedet og en fod fra den 39 årige thailandske kvinde Yepperas Rasmi. Der blev i nærheden fundet yderligere en plasticsæk i havnen som indeholdt underarmene, hænderne og det venstre ben. Kvindens torso, som manden havde forsøgt at afbrænde, blev senere fundet skjult i et buskads på Amager Fælled, af et par legende børn. Retsmedicinerne konstaterede, at Yepperas Rasmi var blevet slået syv gange i hovedet og kvalt, inden hun blev parteret.
Kriminalpolitiet fandt ud af kvindens identitet, og tog ud for at tale med hendes fraskilte egyptiske mand, den 48 årige Faredon Helmy Khalil Rasmi.
De ankom til lejligheden få minutter før han, med sin kuffert under armen, var på vej ud af lejligheden, da han ville flyve ud af landet til Cairo.
Faredon Helmy Khalil Rasmi blev anholdt, sigtet for drabet på sin fraskilte hustru og usømmelig omgang med lig. Den 48 årige egyptiske mand indrømmede under en afhøring mordet og parteringen af sin tidligere hustru Yepperas Rasmi.
Onsdag den 8. november ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev den nu 49 årige Faredon Helmy Khalil Rasmi, idømt 12 års fængsel for mordet og parteringen af sin fraskilte 39 årige thailandske hustru Yepperas Rasmi.

       *********************************************************************

Mandag den 9. maj 1994, myrdede den 42 årige Jørgen Thorben Fruehave sin 55 årige samlever i deres fælles hjem i Åstrup, tæt på Fåborg. Drabet skete dagen efter hun havde hentet ham på psykiatrisk afdeling på Middelfart Sygehus
Jørgen Thorben Fruehave blev i august 1995 idømt forvaring på sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland på ubestemt tid.
I 1999 blev han overflyttet til Psykiatrisk Hospital i Århus.
Den 22. marts 2003 forsøgte den nu 50 årige Jørgen Thorben Fruehave, at overbevise en dommer i retten om, at han var rask nok til en løsladelse.

       *********************************************************************

                    
JANNIE BIRTHE RASMUSSEN.                     EKSTRA BLADET - DEN 16. MAJ 1994.

Lørdag den 14. maj 1994 kl. 18.30, blev liget af den 34 årige prostituerede Jannie Birthe Rasmussen, fundet myrdet og nedgravet i et buskads ved genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter, af nogle legende børn.
To uger tidligere den 29. april 1994, havde den 26 årige Nick Blankensteiner mødt Jannie Birthe Rasmussen på Vesterbro i København. De tog derefter hen til hans lejlighed på Bogfinkevej, hvor han skulle have sex med kvinden. Men et eller andet gik galt, og Nick Blankensteiner myrdede i en blodrus Jannie Birthe Rasmussen med en filetkniv, idet han stak hende flere gange i brystet og skar halsen over på hende.
Drabet skete i tidsrummet mellem kl. 18.00 og 20.00. Efter det belsialske drab, pakkede Nick Blankensteiner liget af Jannie Birthe Rasmussen ind i tre sorte plasticsække.
Senere tog han liget på sin cykel, som han trak igennem et stærkt befærdet område, hvorefter han koldblodigt gravede liget af Jannie Birthe Rasmussen ned i et tæt buskads ved Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter.
Politiet efterforskede drabssagen, og fik Jannie Birthe Rasmussen identificeret ved hjælp af hendes tandlægekort.
Den 26 årige Nick Blankensteiner blev senere anholdt i Vridsløse Statsfængsel den 8. juni 1994, hvor han afsonede en fængselsdom på 10 måneder for røveri og vold.
Han erkendte under en afhøring drabet på Jannie Birthe Rasmussen.
Fredag den 11. november 1994 ved en tilståelsessag i Københavns Byret, blev Nick Blankensteiner idømt 12 års fængsel for drabet på Jannie Birthe Rasmussen.

Mandag den 24. marts 2003 kl. 18.20, begik den nu 35 årige Nick Blankensteiner et væbnet røveriforsøg imod guldsmedeforretningen på Toftegårds Alle 45 i Valby. Bevæbnet med en pistol truede han en kvindelig ekspedient, men han løb omgående fra stedet, da en mand fra nabobutikken banken på ruden til guldsmedeforretningen.
Tirsdag den 25. marts 2003 i et grundlovsforhør i Københavns Byret, blev den prøveløsladte Nick Blankensteiner varetægtsfængslet i 13 dage i isolation.


LIGET AF JANNIE BIRTHE RASMUSSEN BLEV FUNDET NEDGRAVET 14. MAJ 1994.        
GENFORENINGSPLADSEN I KØBENHAVN - FOTOGRAFERET 30. DECEMBER 2007.


KORT OVER STEDET HVOR JANNIE BIRTHE RASMUSSEN BLEV FUNDET.

       *********************************************************************

Søndag den 15. maj 1994, blev den 62 årige dansker Frederik Jan Gustav Floris Baron van Pallandt ( 4. maj 1932 - 15. maj 1994 ) dræbt af to skud i hovedet, mens hustruen Maria Jesus de Los Rios y Coello, blev dræbt af et skud i ryggen, da de opholdt sig på deres luksus-yacht, som lå tæt ved havnen i Puerto Galera, på øen Mindoro i Filippinerne. Politiet mente ikke at det var et rovmord, men formentlig en hævnakt, muligvis fordi han satte det lokale politi på sporet af en narkohandler.
I marts 2009 blev det afsløret at de formentlig blev dræbt af englænderen Ronald Milhench.

      
FREDERIK JAN GUSTAV FLORIS BARON VAN PALLANDT - BLEV MYRDET UNDER MYSTISKE OMSTÆNDIGHEDER I PILIPPINERNE DEN 15. MAJ 1994.

       *********************************************************************

Tirsdag den 17. maj 1994, kom en 34 årig mand hjem til sin lejlighed på Tagensvej på Nørrebro i København, hvor han overraskede sin kæreste, der havde samleje med hans bedste ven på 48 år. I sygelig jalousi overfaldt og gennemtævede han sin ven, der kort efter afgik ved døden af sine kvæstelser. Den 34 årige mand blev kort efter anholdt af politiet, sigtet for vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Torsdag den 19. maj 1994, begik en 42 årig stærkt spirituspåvirket kvinde en fatal handling i en lejlighed i Ålborg, idet hun stak sin bedste ven ned og dræbte ham med utallige knivstik.
Kvinden blev kort efter anholdt, sigtet for drabet på sin ven.

       *********************************************************************

Fredag den 20. maj 1994, så nogle forbipaserende en plasticsæk i vandet ved Christiania. Politiet blev tilkaldt, og det viste sig at den indeholdt liget af en mand uden hoved og testikler.
Kriminalpolitiet efterforskede drabssagen, og det viste sig at manden var den 25 årige Tahir Iqbal. Han havde haft planer om at forlade sin gravide kone. Derfor havde svogeren Mohammad Akram og mandens hustru Iqbal Bi myrdet ham med 21 knivstik i svogerens lejlighed i Viktoriagade den 14. oktober 1993. Efter mordet havde svogeren skåret hovedet og testiklerne af Tahir Iqbal, hvorefter liget blev pakket ind i en plasticsæk og smidt i vandet ved Christiania. Den pakistanske hustru Iqbal Bi og svogeren Mohammad Akram blev anholdt og sigtet for det makabre drab og usømmelig omgang med lig. Den fængslede Mohammad Akram viste politiet i juli 1994, hvor han havde smidt hovedet og testiklerne af Tahir Iqbal.  Ligdelene lå i en sort affaldspose på 6 meters vand ved Kalvebod Brygge under motorvejsbroen mellem Sjælland og Amager, godt 10 kilometer fra voldgraven på Christiania, hvor det parterede lig af Tahir Iqbal blev fundet den 20. maj 1994.
De blev begge idømt 12 års fængsel ved Østre Landsret den 4. april 1995.


TAHIR IQBAL BLEV MYRDET OG PARTERET DEN 14. OKTOBER 1993.

Derved var der sat en makaber Danmarksrekord idet tre personer var blevet myrdet og efterfølgende parteret i 1994.

       *********************************************************************

Søndag den 22. maj 1994, var en 63 årig mand fra Tåstrup til karneval i København, hvor han under et skænderi med to unge mænd fra Roskilde, blev skubbet baglæns på Kongens Nytorv i København. Den 63 årige der mistede balancen, faldt og slog hovedet imod brostenene. Han døde kort efter af sine kvæstelser. De to unge mænd blev sigtet for vold med døden til følge.

       *********************************************************************

Søndag den 22. maj 1994 om aftenen, blev en 3 årig dreng fra Marstal på Ærø, fundet livløs af sin 23 årige mor. Drengen døde kort efter på Ærøskøbing Sygehus.
Retsmedicinerne konstaterede, at drengen var blevet kvalt. Kriminalpolitiet anholdt den 23 årige mor samme dag, som drengen blev begravet. Hun blev sigtet for drabet på sin søn.

       *********************************************************************

Mandag den 30. maj 1994 om aftenen, blev en 61 årig redaktør fra Thisted Dagblad fundet skudt og dræbt i sit hjem nær Hurup ved Thy. Kriminalpolitiet konstaterede, at manden var blevet dræbt af skud fra et haglgevær.
Næste morgen den 31. maj 1994, blev hans 26 årige stedsøn anholdt og sigtet for drabet.

       *********************************************************************

Torsdag den 2. juni 1994, blev en 44 årig mand myrdet af fire knivstik i sin lejlighed i Nakskov. Kriminalpolitiet anholdt kort efter en 28 årig mand, som han kendte fra værtshusmiljøet. Han blev sigtet for knivdrabet på den 44 årige mand.

       *********************************************************************

Torsdag den 2. juni 1994, begik en 19 årig kvinde en fatal handling, da hun under et voldsomt skænderi med sin 33 årige kæreste i hans lejlighed i Hundested, trak en kniv og myrdede sin  kæreste med utallige knivstik.
Kvinden blev kort efter anholdt, sigtet for det blodige drab på sin 33 årige kæreste.

       *********************************************************************

Tirsdag den 14. juni 1994, blev den 41 årige lærerinde Birgit Marie Jacobsen fundet myrdet i sit rækkehus i Odense af sin 13 årige søn. Efterforskningen viste, at drabsmanden var en kun 14 årig dreng. Drengen var hendes søns skolekammerat, der dagligt kom i hjemmet.
Drengen besluttede at begå indbrud i hendes hjem, da han mente der ikke var nogen hjemme. Midt under indbruddet blev den 14 årige dreng overrasket af Birgit Marie Jacobsen, hvorefter han slog hende i hovedet med en hammer, og stak hende flere gange med en kniv.
Birgit Marie Jacobsen var blevet udsat for et bestialsk rovmord, men gerningsmanden var kun 14 år og kunne derfor ikke straffes.
Drengen indrømmede drabet den 20. juni 1994, hvorefter han blev overgivet til de sociale myndigheder.

       *********************************************************************

Tirsdag den 21. juni 1994, var den 35 årige jugoslav Milutin Jankovic til et forsoningsmøde hos sin 25 årige eks-hustru, i hendes lejlighed på Østervang i Hillerød. Her gik han amok i sygelig jalousi og overfaldt kvindens nye ven, den 39 årige Pierre Dyreborg-Kragh, som han tævede, sparkede og trampede til døde. Ofret døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.
Torsdag den 14. september 1995 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev den nu 36 årige Milutin Jankovic idømt 10 års fængsel for drabet på Pierre Dyreborg-Kragh.
Desuden blev han idømt udvisning af Danmark for bestandig, efter endt afsoning.

       *********************************************************************

Fredag den 24. juni 1994, var en kurdisk familie netop kommet hjem til deres lejlighed i Hundie efter en ferie i Iran, hvor de fandt en 31 årig ven af familien, som lå myrdet på stuegulvet i lejligheden.
Retsmedicinerne konstaterede, at den 31 årige mand var blevet slået i hovedet og efterfølgende kvalt. Kriminalpolitiet efterforskede drabssagen, og anholdt senere en kurdisk mand, der blev sigtet for drabet.

       *********************************************************************

Tirsdag den 28. juni 1994, blev den 35 årige narkohandler Michael Max Hansen fundet myrdet i en lejlighed i Sct. Jørgensgade i Odense. Han var blev dræbt med adskillige voldsomme slag i hovedet med et stumpt instrument.
Den 35 årige narkoman Per Sørensen fra Odense, blev få dage senere anholdt for drabet,
men blev frikendt af et nævningeting i retten.
Den 35 årige narkoman Per Sørensen, blev dog ved samme retssag dømt for et mord på en taxachauffør i København, begået den 6. juli 1994.
Drabssagen om mordet på Michael Max Hansen er fortsat uopklaret, men formelt henlagt.

       *********************************************************************

Onsdag den 6. juli 1994, blev en 30 årig mand myrdet med knivstik under et narko-opgør i Nyborg på Fyn. Kriminalpolitiet anholdt senere en 30 årig mand, som blev sigtet for drabet.

       *********************************************************************

Onsdag den 6. juli 1994, blev den 69 årige taxa-chauffør Børge Christensen fundet myrdet i en blodpøl, på Søndre Alle i Valby. Kriminalpolitiet efterforskede drabssagen og fandt ud af, at Børge Christensen var blevet udsat for et bestialsk rovmord, hvor udbyttet blot var på 700 kr. Retsmedicinerne konstaterede, at han var blevet myrdet af utallige slag i hovedet med en jernstang. Gerningsmanden den 35 årig narkoman Per Sørensen fra Odense, stjal taxaen efter drabet og forsøgte uden held, at køre den i Sydhavnen.
Han erkendte drabet under en afhøring hos politiet, 14 dage efter det bestialske rovmord.
I november 1994 ved et nævningeting i Østre Landsret København, blev den nu 36 årige Per Sørensen idømt 14 års fængsel, for det bestialske rovmord på Børge Christensen.
Han ankede dommen til Højesteret i håb om en lavere straf.
Torsdag den 12. september 1996 stadfæstede Højesteret dommen på 14 års fængsel.

       *********************************************************************

Torsdag den 21. juli 1994, besøgte en psykisk ustabil 25 årig mand sine to drenge på 1 og 4 år, der opholdt sig på døgninstitutionen Bakkehuset i Slagelse. Manden var blevet psykisk syg efter et brud med børnenes mor. Mens den 25 årige mand var alene med børnene et kort øjeblik uden opsyn fra personalet, kvalte han uden tøven sine to drenge på 1 og 4 år.
Manden erkendte i et grundlovsforhør dobbeltdrabet på sine to små drenge.

       *********************************************************************

Fredag den 22. juli 1994 kort efter midnat, fandt en 19 årig kvinde og hendes kæreste det stærkt forrådnede og opløste lig af den 46 årige Jan Andersen, som lå myrdet i et stort forseglet plastic-kar i sin lejlighed på Hovedgaden i Usserød ved Birkerød.
Retsmedicinerne konstaterede, at han var blevet myrdet med flere slag fra en tung mukkert. Drabet var sket den 19. marts 1994, begået af mandens 43 årige hustru.
Hun var flygtet til Spanien efter drabet på sin mand.
Onsdag den 27. juli 1994, blev hustruen anholdt af politiet i Spanien, sigtet for drab.
Torsdag den 1. december 1994, blev hun udleveret til Danmark af spansk politi.
Fredag den 21. juli 1995 ved et nævningting i Retten i Hillerød, blev kvinden idømt 10 års fængsel for drabet på Jan Andersen.


JAN ANDERSEN - BLEV MYRDET DEN 19. MARTS 1994.

       *********************************************************************

Lørdag den 23. juli 1994, gik en 40 årig amok i parrets hjem i Give, da han med en jernstang slog sin 34 årige hustru utallige gange i hovedet, hvorved hun afgik ved døden.
Manden blev kort efter anholdt, sigtet for det bestialske drab på sin hustru.

       *********************************************************************

Mandag den 1. august 1994, var en 49 årig mand fra Gladsaxe, indblandet i et voldsomt slagsmål med sin 34 årige drukkammerat, som slog og sparkede den 49 årige mand utallige gange i hovedet og på kroppen. Overfaldet var så voldsomt, at den 49 årige mand afgik ved døden af sine kvæstelser.

       *********************************************************************

Mandag den 1. august 1994, var den hærdede narkoman Ole Rene Christensen på besøg hos sin kammerat, den 31 årige billedkunstner og førtidspensionist Stig Andersen, i hans hus i den lille landsby Martofte på nordfyn. Senere på dagen efter kl. 14.00 blev de uvenner ude foran huset, hvorefter Ole Rene Christensen tog en stor sten, som han kastede i hovedet på Stig Andersen, der faldt om på jorden med blodet fossende ud af baghovedet. Han råbte om hjælp, hvorefter Ole Rene Christensen blev panisk og tog en økse, som han slog Stig Andersen flere gange i hovedet med, hvorved han afgik ved døden.
Efter drabet slæbte han Stig Andersen om bag ved huset, og videre hen til et væltet grantræ i det tætte buskads. Her skjulte han liget af Stig Andersen under grantræet, og brugte øksen til at hugge et par grene af træet for at skjule liget.
Tirsdag den 23. august 1994 om aftenen, mødte Stig Andersen’s bekymrede far op ved sønnens bopæl og gik ind i huset for at lede efter sønnen. Men han var ikke inde i huset. Faderen gik udenfor og bagved huset, hvor han under et fældet grantræ fandt det  mumificerede lig af Stig Andersen, som havde ligget død i mere end 3 uger i den stærke sommervarme uden regn.
Efterforskningen viste, at Ole Rene Christensen havde stjålet alle pengene som Stig Andersen lå inde med. Efter drabet forsøgte han at brænde øksen i en zinckspand, men det lykkedes kun delvist.
Ole Rene Christensen blev senere anholdt og sigtet for mordet på Stig Andersen.
I sommeren 1995 et år efter drabet, erkendte han under en afhøring drabet på Stig Andersen.
Ved et nævningeting i Østre Landsret i Odense den 15. marts 1996, blev Ole Rene Christensen idømt 16 års fængsel for mordet på Stig Andersen.

                      
HUSET PÅ MARTOFTE HVOR STIG ANDERSEN BLEV MYRDET 1. AUGUST 1994.
ZINCKSPANDEN OG ØKSEN SOM VAR MORDVÅBNET - TIL HØJRE.

       *********************************************************************

Onsdag den 3. august 1994, blev den 7 årige Morten Würtz fundet kvalt i sin egen livrem, i et krat nogle få hundrede meter fra sit hjem, på Bronzealdervej i Hasle ved Århus. Han havde været savnet siden tirsdag den 2. august 1994, hvor han forsvandt fra sin fritidsskoleordning ved Ellekærskolen i Århus. Morten Würtz havde en livrem omkring halsen, der var blevet bundet til en gren på et piletræ i et buskads.
Kriminalpolitiet var i tvivl om Morten Würtz døde i forbindelse med en ulykke, under leg eller muligvis havde begået selvmord. Der var ingen tegn på kamp, tvang eller andre spor, der kunne indikere et drab, men kriminalpolitiet mente alligevel, at omstændighederne omkring dødsfaldet var så mystiske, at man betragtede sagen som et muligt drab.
Retsmediciner Jørgen Lange Thomsen mente, at Morten Würtz først var blevet stranguleret med en livrem, hvorefter en gerningsmand havde hængt liget op i den lille skov.
En mistænkt 20 årig mand, blev anhørt fem gange i sagen, men han begik senere selvmord.
Den formodede drabssag om mordet på Morten Würtz er fortsat uopklaret.


B. T. - FORSIDEN - ONSDAG DEN 3. FEBRUAR 2010.

    
B. T. - ONSDAG DEN 3. FEBRUAR 2010.                                  B. T. - 3. FEBRUAR 2010.

            
MORTEN WÜRTZ - FÅ MÅNEDER FØR SIN DØD.               MORTEN WÜRTZ.

       *********************************************************************

Fredag den 5. august 1994, gik en 57 årig mand amok, da han bevæbnet med en jagtriffel, skød og dræbte sin 53 årige hustru. Efter drabet forsøgte manden at begå selvmord, da han skød halvdelen af sin ansigt bort. Han overlevede dog selvmordsforsøget, og blev sigtet for drabet på sin 53 årige hustru.

       *********************************************************************

Lørdag den 6. august 1994, blev en 31 årig mand tævel ihjel i en lejlighed i Nykøbing Mors.
Det var den 36 årige samlever og en 21 årig mandtlig bekendt, som begik det bestialske drab på den 31 årige mand.

       *********************************************************************

Tirsdag den 16. august 1994 var en 27 årig asylansøger fra Estland, indblandet i et voldsomt slagsmål med en 17 årig baltisk asylansøger i Sandholmlejren ved Birkerød. Det endte med, at den 27 årige mand blev tævet ihjel.

       *********************************************************************

Onsdag den 17. august 1994, tog en 34 årig irakisk flygtning til København, hvor han ville fejre sin fødselsdag sammen med en 23 årig luder. Bagefter var manden utilfreds med betjeningen fra luderens side og han ville have sine penge tilbage. Under et slagsmål med luderen, blev manden ramt af tre knivstik og afgik ved døden.
Den 23 årige luder forklarede i retten, at hun havde frygtet for sit liv og derfor havde handlet i selvforsvar, da hun dræbte manden.

       *********************************************************************

Onsdag den 17. august 1994, blev en 48 årig kvinde fra Hyltebro i København overfaldet af en 35 årig kvinde på gaden, som pressede en klud ind i munden på den 48 årige kvinde. Det resulterede i, at den 48 årige kvinde blev kvalt. Bagefter stjal den 35 årige kvinde sit offers værdier, og blev derved rovmorder.

       *********************************************************************

Mandag den 22. august 1994, fandt en 11 årig pige, sin 34 årige mor Lene Jørgensen myrdet i hjemmet i Tved ved Svendborg på Fyn. Retsmedicinerne konstaterede, at kvinden var blevet slået utallige gange i hovedet, inden hun blev kværket. Efter drabet forsøgte Bo Larsen at begå selvmord, da han sprang ud fra Svendborg Sund Broen, men han overlevede dog. Kriminalpolitiet anholdt derefter Bo Larsen som erkendte, at han havde forvoldt kvindens død, men nægtede drab. Han forklarede i retten, at han havde slået Lene Jørgensen ni gange i hovedet med et forskærbræt, inden han kvalte hende.
Onsdag den 1. februar 1995 ved et nævningeting i Østre Landsret i Svendborg, blev Bo Larsen idømt 10 års fængsel for drabet på Lene Jørgensen.

       *********************************************************************

Tirsdag den 23. august 1994, fandt en far sin 31 årige søn myrdet i et buskads foran sønnens bopæl i Martofte nord for Kerteminde. Sønnen havde ved drabet fået knust hovedet.
En mand i 30erne blev senere anholdt og sigtet for det bestialske drab.

       *********************************************************************

Fredag den 2. september 1994, forlod en 21 årig mand sin eks-kærestes bopæl i Grenå. Få minutter senere blev han dolket ihjel. Kriminalpolitiet anholdt senere to jævnaldrende kammerater, som blev sigtet for drabet.

       *********************************************************************

Fredag den 16. september 1994, kørte den kønne 23 årige danske turistguide Louise Jensen
( 19. marts 1971 - 16. september 1994 ) fra Hirtshals, sammen med sin cypriotiske kæreste på motorcykel om natten på Cypern. Tre sanseløs fulde engelske soldater, der var udstationeret på Cypern, kørte i deres militærjeep og torpederede parrets motorcykel, som væltede. De engelske soldater hed Justin Fowler ( 1968 ), Geoff Pernell ( 1970 ) og Allan Ford ( 1968 ). De slog kæresten ned og bortførte Louise Jensen i deres Jeep til et øde sted på øen. Her blev hun voldtaget på skift af de tre soldater. Efter voldtægten slog de Louise Jensen ihjel med en spade, som de gentagne gange slog i hovedet på Louise Jensen indtil hun var død. Derefter gravede de engelske soldater liget af Louise Jensen ned. Hun blev først fundet efter flere dages eftersøgning. Den cypriotiske retsmediciner nægtede Louise Jensen’s forældre at se liget af deres datter, da liget var så medtaget af mishandlingen fra de engelske soldater og af varmen, de dage hun var gravet ned.


LOUISE’S DRABSMÆND - JUSTIN FOWLER, GEOFF PERNELL OG ALLAN FORD.

De tre tiltaltes eneste undskyldning i retten var “at de havde lyst til en kvinde”.
Justin Fowler, Geoff Pernell og Allan Ford blev torsdag den 28. marts 1996 idømt fængsel på livstid for det særdeles modbydelige og bestialske drab på Louise Jensen.
Louise Jensens forældre modtog den 16. april 1996 en skriftlig undskyldning fra det britiske forsvarsministerium, på vegne af premierminister John Major, som beklagede det særdeles bestialske drab på Louise Jensen.
Efter en appelsag i 1998 ændrede den Cypriotiske højesteret straffen til 25 års fængsel for Justin Fowler, Geoff Pernell og Allan Ford.
I november 2005 udtalte de Cypriotiske myndigheder, at Justin Fowler, Geoff Pernell og Allan Ford ville blive løsladt i august 2006 på grund af god opførsel i fængslet, efter at de havde afsonet 12 års fængsel for drabet på Louise Jensen. Hendes forældre var chokerede over de Cypriotiske myndigheders beslutning, men de kunne intet gøre. Justitsministeren i Danmark Lene Espersen foretog sig intet i sagen, da drabssagen var sket på Cypern.
Den 18. august 2006 blev Justin Fowler løsladt, Geoff Pernell blev løsladt den 21. august 2006 og Allan Ford blev også løsladt i august 2006.
Efter at de var blevet sat på fri fod, blev de omgående udvist til Storbritannien.
Disse tre afstumpede personer, Justin Fowler, Geoff Pernell og Allan Ford, vil altid være en skamplet på det engelske militærs renome rundt omkring i verden.

                                                            
LOUISE JENSEN - BLEV VOLDTAGET OG MYRDET DEN 16. SEPTEMBER 1994.

       *********************************************************************

Fredag den 23. september 1994, passede en 34 årig mand sin kærestes 9 måneder gamle søn i hjemmet i Vorbasse i Sydjylland. Da drengens pludselig blev livløs, tilkaldte den 34 årige mand en ambulance, som hurtigt ankom til gerningsstedet. Ambulancefolkene kunne blot konstatere, at drengen allerede var død. Kriminalpolitiet blev tilkaldt, hvorefter den 34 årige mand blev anholdt og sigtet for drabet på den lille dreng.

       *********************************************************************

Mandag den 3. oktober 1994, handlede en 33 årig døvstum mand fra Ålborg i sygelig jalousi, da han myrdede sin eks-kærestes nye 35 årige ven, med tre knivstik direkte i hjertet.

       *********************************************************************

Onsdag den 5. oktober 1994, begik den 75 årige pensionerede og ruinerede landmand Helge Dam en fatal handling, da han gik til angreb på sin 82 årige kvindelige nabo, Valborg Jacobsen. Han slog kvinden i hovedet med et 30 cm langt jernrør, hvorefter han skar halsen over på kvinden. Drabet skete i et hyggeligt landsbymiljø på Rosendalevej 15 nær Hasle på Bornholm, hvor Valborg Jacobsen blev fundet liggende i en stor blodpøl i sit eget hjem.
Helge Dam henvendte sig selv på politistationen i Rønne 18 timer efter drabet, hvor han tilstod sin forbrydelse. Han blev derefter anholdt og sigtet for det bestialske drab på sin nabo Valborg Jacobsen. Helge Dam blev mentalundersøgt af Retslægerne som konstaterede, at han var farlig og sindssyg i gerningsøjeblikket.
Torsdag den 4. maj 1995 ved et nævningeting på Bornholm, blev den nu 76 årige Helge Dam idømt til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling for sindslidende, for mordet på den 82 årige Valborg Jacobsen. Han mod tog dommen med et honnør.

       *********************************************************************

Onsdag den 5. oktober 1994, blev to 35 årige mænd fundet myrdet i en sofa. De dræbte mænd sad ved siden af hinanden, og var blevet skudt med et oversavet jagtgevær på klods hold.
Ofrene var den 35 årige Henrik Toftegaard Jørgensen og den 35 årige Hans Christian Andersen. Drabene skete i stuen i et hus på Hovedvejen 10 i Brørup i Sydjylland.
Den ene mand var blevet skudt forfra, mens den anden mand var blevet skudt bagfra.
Der var ingen tvivl om det var en iskold likvidering, som havde fundet sted.
Kriminalpolitiet efterforskede dobbeltdrabet og anholdt fire unge mænd, som blev sigtet for drabet på de to 35 årige mænd. De blev dog senere løsladt, da det viste sig at gerningsmanden var den blot 18 årige Michael Lund fra Esbjerg, som i raseri over de to mænd havde brugt 20.000 kr. han skulle hente i huset, begik det bestialske dobbeltdrab.
Tirsdag den 9. maj 1995 ved retten i Holsted, blev den nu 19 årige Michael Lund idømt 14 års fængsel for drabet på Henrik Toftegaard Jørgensen og Hans Christian Andersen.

       *********************************************************************

Tirsdag den 11. oktober 1994, “forudså” den 38 årige spåkone Miranda, at hendes mand ville dræbe hende. Derfor tog hun en kniv og stak den direkte i hjertet på sin 38 årige mand.
Drabet skete i parrets campingsvogn på en parkeringsplads i Kolding. Manden havde i en årrække været voldelig overfor hustruen.

       *********************************************************************

Søndag den 16. oktober 1994, sad en 47 årig mand og så fjernsyn i sit hus på Langeland, da en 47 årig drukkammerat tog et haglgevær og skød ham i hovedet igennem et vindue.

       *********************************************************************

Søndag den 16. oktober 1994, blev en 62 årig handicappet mand fundet hængt i sit soveværelse i Tranbjerg syd for Århus. Kriminalpolitiet efterforskede dødsfaldet og konstaterede, at manden var blevet myrdet. En 38 årig der boede til leje hos manden, blev anholdt og sigtet for drabet på den 62 årige mand.

       *********************************************************************


MARK MORTENSEN - BLEV BRUTALT STRANGULERET MED EN LÆDERREM.

Mandag den 31. oktober 1994, blev den 20 årige Mark Mortensen fundet kvalt i bagage- rummet af en stjålet blå VW Passat i Holstebro. Liget lå indsvøbt i plastic.
Han havde været savnet af sin familie siden mandag den 10. oktober 1994.
Mark Mortensen’s 23 årige lesbiske veninde og stripper Bonnie Majlund, blev i november 1994 anholdt i byen Narvik i Norge, sammen med sin lesbiske kæreste og stripper Aud Hege Santi. De indrømmede begge to i retten, at Mark Mortensen havde deltaget sammen med dem i en sadistisk sexleg, som havde taget overhånd og kostet ham livet, idet en læderrem var blevet strammet for hårdt om halsen på ham. Bagefter skjulte de liget af Mark Mortensen i bagagerummet af den stjålen VW Passat i Holstebro.
Bonnie Majlund og Aud Hege Santi påstod, at det var et uheld Mark Mortensen døde.
De blev begge to frikendt for overlagt mord og løsladt i sommeren 1995.
Parret krævede efter løsladelsen 1 million kroner for uberettiget fængsling, men blev af Vestre Landsret blot tilkendt hver 40.000 kr.
I juli 2003 påstod Aud Hege Santi i et norsk ugeblad, at de sammen kvalte Mark Mortensen.
Kriminalpolitiet fandt dog hendes tilståelse utroværdig og foretog sig ikke yderligere.
Drabssagen om mordet på Mark Mortensen er fortsat uopklaret.

                          
BONNIE MAJLUND OG AUD HEGE SANTI - KVALTE MARK MORTENSEN.

       *********************************************************************

Onsdag den 9. november 1994, gik den 42 årige iraker Jassim Mohammad Alwan amok i sygelig jalousi, da han myrdede sin 22 årige hustru Khilod Adb Shirab Ahmadmed med 3-5 øksehug. Drabet som var særdeles blodigt og bestialsk, skete i parrets hus på Blommegrenen 225 i Odense. Kvindens nabo Abdelkarim Abdellaziz Abbas blev også ramt af øksen, men overlevede mirakuløst drabsforsøget. Drabsmanden blev kort efter anholdt tæt på hjemmet af politiet, hvor han gik med sine to små børn på armen
Onsdag den 7. februar 1996 ved et nævningeting i Odense, blev Jassim Mohammad Alwan  idømt 13 års fængsel for drabet på sin 22 årige hustru.
Desuden blev han idømt udvisning af Danmark for bestandig efter endt afsoning.

       *********************************************************************

Mandag den 14. november 1994, under et skænderi ved et drikkegilde i landsbyen Aulum mellem Herning og Holstebro, tog en 20 årig mand en stor køkkenkniv og stak den flere gange i maven på en 33 årig mand. Han døde kort efter af indre blødninger. Kriminalpolitiet anholdt kort efter den 20 årige mand, som blev sigtet for drab.

       *********************************************************************

Mandag den 21. november 1994, blev den 15 årige skoleelev Thomas Michelsen stenet ihjel
af to svenske brødre på 16 og 17 år. Det bestialske drab skete i Bjuv ved Skåne i Sverige.
Det var en rengøringsassistent som fandt det maltrakterede lig af Thomas Michelsen liggende i skolegården på Varagårdsskolen. Han var frygteligt tilredt, og det tog politiet flere timer at identificere liget af den 15 årige Thomas Michelsen. Faderen var dansk, men Thomas Michelsen boede sammen med sin mor i byen Bjov i Sverige, hvor han gik i skole.
De to unge drabsmænd blev anholdt for det bestialske drab. Kliniske undersøgelser viste, at de to brødre ikke var påvirket af alkohol eller narkotika, da de dræbte Thomas Michelsen.
Den 1. februar 1995 blev de to svenske brødre idømt hver 6 års fængsel, for det særdeles modbydelige og bestialske drab på Thomas Michelsen. Hvis brødrene havde været fyldt 18 år da de begik drabet, ville de være blevet idømt livsvarigt fængsel.

       *********************************************************************

Lørdag den 26. november 1994, under et voldsomt skænderi i en lejlighed på Vestergade i Horsens, tog en 33 årig mand pludselig en kniv og stak sin 34 årige ven tre gange i brystet.
Vennen døde kort efter af sine kvæstelser. Kriminalpolitiet anholdt den 33 årige mand, som blev sigtet for drab.

       *********************************************************************

          
STEDET HVOR ANGELA MILGART BLEV FUNDET KVALT 8. DECEMBER 1994.


ANGELA MILGART LIGGER KVALT MED SIN PELS OVER SIG.

Torsdag den 8. december 1994, var den 20 årige prostituerede Angela Milgart på arbejde i Skelbækgade ved Halmtorvet. Hendes mand, den 27 årige Steven Milgart, sad med deres 7 måneder gamle spædbarn i ventesalen på Dybbelbro S-tog station, hvor han ventede på Angela Milgart, der var gravid i fjerde måned. Da han ikke havde hørt fra hende et stykke tid, gik Steven Milgart ud i regnen med sin datter i klapvognen. Han gik ned ved området kaldet Tømmergraven, ud mod vandet til Kalvebod Pladsvej nær H.C. Ørstedsværket, hvor han vidste Angela Milgart plejede at have sex med sine kunder.
Det var mørkt og han kunne ikke finde sin hustru. Her fik han øje på en mandtlig bilist i en rød Nissan Micra. Steven Milgart spurgte bilisten, om han kort forinden havde haft sex med Angela Milgart. Manden sagde ja og tilbød Steven Milgart at hjælpe med at finde hende. Barnet sad på skødet af sin far i bilen, og føreren kørte rundt i området for at lede efter hans hustru. Bilen vendte tilbage til området ved Kalvebod Pladsvej og Vasbygade, hvor bilens forlygter oplyste noget mørkt og aflangt inde i buskadset ved Tømmergraven. Steven Milgart sagde at chaufføren skulle standse bilen, hvorefter han placerede datteren på forsædet og gik hen imod buskadset. Her fandt han liget af Angela Milgart kl. 19.40 liggende i mudderet, nøgen kun iført en nylonpels. Hun var blevet kvalt med de bare hænder af kunden, som hun havde haft sex med. Steven Milgart vendte sig derefter imod den røde Nissan Micra, men føreren gassede op og kørte væk fra stedet i stor fart, med hans datter på forsædet.
Steven Milgart løb ud på gaden, og fik hjælp fra en kvindelig politibetjent i civil, som kom kørende i sin bil sammen med sine forældre. Der blev omgående ringet til kriminalpolitiet, klokken var 19.45. To timer senere kl. 21.35 blev datteren fundet stærkt nedkølet i regnvejret af en Falck-medarbejder ved det øde kajområde på Kalvebod Brygge, mindre end en kilometer fra hvor Angela Milgart var blevet dræbt. Det lykkedes for lægerne, at redde den lille piges liv, efter hun havde ligget på asfalten i næsten 2 timer, hvor hun var blevet efterladt af sin mors drabsmand.
Det lykkedes for retsmedicinerne, at finde sædrester i skeden og endetarmen på Angela Milgart, hvorved de kunne lave en DNA-profil af drabsmanden. Der var cirka 3.500 røde Nissan Micra personbiler i Danmark, og omkring 1.200 af dem var indregisteret i København og omegn. Næsten alle ejere af disse biler blev kontaktet af kriminalpolitiet.
Drabsmanden viste sig at være den 23 årige Kenn Buhl Husted, idet en blodprøve, som han afleverede til kriminalpolitiet i starten af 1995, matchede med DNA-profilen fundet på liget af Angela Milgart.
Kenn Buhl Husted blev anholdt torsdag den 18. maj 1995, hvor han i et grundlovsforhør blev sigtet for mordet på den 20 årige Angela Milgart. Han nægtede sig skyldig i alle anklager, men blev varetægtsfængslet indtil retssagen i 1996. Den myrdede kvindes mand, Steven Milgart, genkendte med 100 procent sikkerhed Kenn Buhl Husted som gerningsmanden.

 
KENN BUHL HUSTED - MYRDEDE ANGELA MILGART - DEN 8. DECEMBER 1994.

Tirsdag den 30. januar 1996 startede retssagen ved Østre Landsret i København.
Torsdag den 8. februar 1996 blev den nu 24 årige Kenn Buhl Husted idømt 12 års fængsel for drabet på Angela Milgart, og for at have efterladt hendes spædbarn i hjælpeløs tilstand.
Den 17. januar 2003, blev den nu 30 årige Kenn Buhl Husted påny varetægtsfængslet, mens han var anbragt under kriminalforsorgen til udslusning på institutionen Kastanienborg, ved Avedøre Landsby i Hvidovre. Årsagen var, at han var i besiddelse af en skarpladt pistol.

    
POLITIET PÅ STEDET HVOR ANGELA MILGART BLEV FUNDET KVALT.

       *********************************************************************

Natten til søndag den 11. december 1994 kl. 02.00, efter et skænderi i landsbyen Vaarst syd for Aalborg, tog den 18 årige Susanne Lund to store knive i køkkenskuffen. Hun stak derefter sin 24 årige mand Allan Lasse Andersen flere gange med kniven, mens han lå og hvilede sig på nogle sofahynder på gulvet. Han blev ramt i venstre nyre og højre lunge. Dødeligt såret blev han i hast kørt til hospitalet og anbragt i respirator.
Her døde Allan Lasse Andersen af indre blødninger mandag den 12. december 1994 kl. 03.19, uden at være kommet til bevidsthed.
Drabet skete efter mere end 3 års grov vold, hvor Susanne Lund systematisk var blevet gennemtævet af sin mand Allan Lasse Andersen, som hun lærte at kende som 15 årig.
Hun så ikke nogen anden udvej end at dræbe sin voldelige mand.
Susanne Lund blev anholdt af politiet, sigtet for drabet på sin 24 årige mand Allan Andersen.
Mandag den 19. juni 1995 ved retten i Ålborg, blev Susanne Lund idømt 6 års fængsel for drabet på sin mand Allan Lasse Andersen.
Hun blev prøveløsladt fra Ringe Statsfængsel efter 4 års afsoning i 1998.


AVISOMTALE OM DRABET - BEGÅET AF SUSANNE LUND.


ALLAN LASSE ANDERSEN’S GRAVSTEN.


SUSANNE LUND - FOTO FRA 2009.

       *********************************************************************

Natten til tirsdag den 20. december 1994, var den 25 årige politibetjent Morten Ulrik Jørgensen på patrulje i København, sammen med en 45 årig kollega. De fik øje på en bil med defekte lygter, som de ville bringe til standsning. I Bilen som var stjålet, sad en 17 årig mand der forsøgte at køre fra politibilen. I krydset mellem Tuborgvej og Lyngbyvej i København, mistede den unge mand herredømmen over bilen, som fortsatte ind i et træ. Da patruljevognen standsede, løb Morten Ulrik Jørgensen hen til bilen, hvor han enten forsøgte at åbne bildøren, eller også var bildøren allerede sprunget op ved sammenstødet med træet. Pludselig bakkede den 17 årige biltyv med bilen, hvorved Morten Ulrik Jørgensen blev fanget af bildøren, og blev slæbt 10-15 meter hen ad vejen.
En ambulance bragte Morten Ulrik Jørgensen til Amtssygehuset i Glostrup, hvor han døde to dage senere af sine alvorlige kvæstelser, uden at være kommet til bevidsthed.
Forældrene til Morten Ulrik Jørgensen gav lægerne på Amtssygehuset i Glostrup tilladelse til, at foretage transplantationer med deres afdøde søns organer.
Onsdag den 28. december 1994 blev Morten Ulrik Jørgensen bisat fra Fredens Kirke på Skibhusvej i Odense. Familie og venner deltog i begravelsen sammen med daværende justitsminister Bjørn Westh, og næsten 200 uniformerede politibetjente.
Samme dag den 28. december 1994 stadfæstede Østre Landsret i København varetægts- fængslingen af den 17 årige biltyv, og hans 18 årige kammerat der var passager i bilen
De blev begge to sigtet for vold imod tjenestemand og legemsbeskadigelse af særlig grov karakter.

                                        
MORTEN ULRIK JØRGENSEN.                    EKSTRA BLADET - 29. DECEMBER 1994.

Oversigten
Tilbage Næste side