DRABSSAGER - 1990:

Der blev i 1990 begået 54 drab i Danmark, heraf er 6 drab uopklaret.

     *************************************************************************

                    
HANNE WITH - BLEV MYRDET I EN BLODRUS.                             LIGET KØRES TIL R. I.

Mandag den 1. januar 1990 kl. 01.10, kørte den 23 årige Hanne With, som var narkoman og prostitueret, fra Halmtorvet i en taxi sammen med en kunde til sin lejlighed i Fensmarksgade 39, på Nørrebro i København. Hendes ven blev nervøs, da hun ikke som aftalt, var kommet tilbage til Hovedbanegården kl. 02.00 samme nat. Derfor tog han bussen hjem til lejligheden i Fensmarks- gade 39. Da hun hun ikke åbnede, sparkede han døren ind. Indenfor midt på stuegulvet, fandt han Hanne With nøgen og myrdet i en blodpøl, smurt ind i sit eget blod. Både gulvene og væggene var smurt ind i hendes blod. Hun var blevet udsat for en grusom mishandling med et stumpt instrument, inden morderen med et enkelt snit, havde skåret hendes strube, luftrør og halspulsåre over.
Desuden var hun blevet stukket med en køkkenkniv utallige gange på hele kroppen og i halsen.
Efter drabet stjal gerningsmanden Hanne With’s skindjakke og nogle få hundrede kroner, inden han forsvandt sporløst fra stedet. Køkkenkniven blev efterladt midt på stuegulvet.
En taxachauffør fortalte til kriminalpolitiet, at han havde kørt Hanne With til lejligheden sammen med en yngre mand, der var sportstrænet med karseklippet lyst hår. En anden taxachauffør fortalte, at han senere på natten havde kørt en mand, svarende til ovenstående signalement, fra Mimersgade på Nørrebro til Valby Station.
Kriminalpolitiet efterforskede det bestialske drab og afhørte mere end 150 mænd, men man fandt desværre aldrig frem til drabsmanden, som formentlig stammede fra Jylland.
Drabssagen om mordet på Hanne With er fortsat uopklaret.

                      
HANNE WITH - BLEV MYRDET DEN 1. JANUAR 1990.

                
EKSTRA BLADET - DEN 3. JANUAR 1990.                                EKSTRA BLADET - 4/1-1990.

     ************************************************************************

Mandag den 1. januar 1990, gik en 18 årig mand i Narsaq på Grønland amok i en sand blodrus. Efter et skænderi i et par klubværelser under en fest, gik den 18 årige i vrede. Han vendte imidlertid kort efter tilbage bevæbnet med en halvautomatisk salonriffel. Han dræbte fem personer med nakkeskud og to kvinder blev livsfarligt såret. De døde dog senere af deres alvorlige kvæstelser. De dræbte var 18 årige Kathrine Broberg, 29 årige Bibiane Kristiansen, 18 årige Jacob Grønvold, 19 årige Tove Isaksen, 26 årige Paarnannguay Godtfredsen, 33 årige Egede Tittussen og 34 årige Henrik Barnabassen. På få minutter var den 18 årige grønlænder blev syv-dobbelt morder.
I 1988 blev der begået 18 drab på Grønland.

     **************************************************************************

                      
BETINA CHRISTENSEN.                          EKSTRA BLADET - LØRDAG 1. FEBRUAR 1997.

Onsdag den 3. januar 1990, forsvandt den 22 årige prostituerede Betina Christensen sporløsti København. Hun var gravid i 14. uge og blev først meldt savnet af en læge fra Glostrup Amtssygehus den 6. april 1990, da hun ikke var mødte op til sin graviditets- kontrol. Hendes kæreste så Betina Christensen sidste gang om morgenen den 3. januar 1990. Hun lagde en seddel til ham hvor der stod, at hun var taget på indkøb og ville besøge sin mor. Da Betina Christensen ikke kom hjem igen troede kæresten, at hun var gået tilbage til det hårde narkomiljø i København, og han foretog sig ikke yderligere i sagen.
Fredag den 31. januar 1997, arbejdede nogle folk med en slamsuger i en oliebrønd i Kødbyen, nær ved Halmtorvet på Vesterbro i København. Her fandt de resterne af et halvnøgent kvindelig, som var blevet skjult i bunden af oliebrønden, formentlig i januar 1990.
Liget var kun iført en jakke og en sweatshirt, mens underkroppen var blottet.
Retstandlægen meddelte fredag den 7. februar 1997 ud fra tandsættet på liget, at det var Betina Christensens lig man havde fundet, mere end 7 år efter at hun forsvandt i København. Retsmedicinerne mente, at Betina Christensen var blevet kvalt eller stranguleret, da hendes skjoldbruskhorn og tungeben var brækket.
Kriminalpolitiet havde ikke noget at gå efter, da det var 7 år siden hun forsvandt.
Drabssagen om mordet på Betina Christensen er fortsat uopklaret.

                            
BETINA CHRISTENSEN - FORSVANDT SPORLØST DEN 3. JANUAR 1990.


BEGRAVELSEN AF BETINA CHRISTENSEN I JANUAR 1997.

     *************************************************************************

I februar 1990 gik en 24 årig mand amok i en lejlighed på Mølle Alle i Valby, efter han havde været oppe og skændes med sin 30 årige veninde. Han hentede i raseri sit oversavede jagtgevær, hvorefter han skød hende i maven og hovedet. Den 30 årige kvinde var dræbt på stedet. Han blev anholdt af politiet, sigtet for overlagt drab.

     **************************************************************************

Lørdag den 17. februar 1990 kl. 12.00 var den 36 årige Jørgen Peter Falck oppe og skændes med sin 37 årige eks-hustru, Laila Grace Falck i hendes lejlighed på 2. sal, i ejendommen Baggesens Alle 1 i Esbjerg. Skænderiet udviklede sig, hvorefter han tog en køkkenkniv og dræbte Laila Grace Falck med utallige knivstik. Motivet var formentlig sygelig jalousi.
Laila Grace Falck døde i ambulancen på vej til hospitalet.
Jørgen Peter Falck blev kort efter anholdt af politiet, sigtet for det bestialske drab på sin eks-hustru Laila Grace Falck.
Mandag den 20. august 1990 ved et nævningeting i Vestre Landsret i Esbjerg, blev Jørgen Peter Falck idømt 8 års fængsel, for drabet på Laila Grace Falck.

     *************************************************************************

Torsdag den 22. februar 1990 blev den 74 årige pensionist Folmer Christensen brutalt myrdet i sin lejlighed på Ordrupvej 83 A i Charlottenlund. En 44 årig tyrkisk mand havde besøgt ofret i lejligheden om eftermiddagen. Her blev Folmer Christensen slået og sparket af den tyrkiske mand. Tyrkeren tog under voldsorgiet et stumpt instrument, hvorefter han slog Folmer Christensen utallige gange i hovedet. Efter drabet flygtede han til Istanbul i Tyrkiet.
En bekendt fandt liget af Folmer Christensen lørdag aften den 24. februar 1990. Det var et frygteligt syn med blod overalt. Retsmedicinerne konstaterede efter en obduktion, at Folmer Christensen havde dødelige kvæstelser i hovedet, utallige indre blødninger og svære kvæstelser i underlivet. Kriminalpolitiet efterlyste den 44 årige tyrkiske mand via Interpol. Han havde både kone og børn i Danmark, og boede på Nørrebro i København inden han stak af.

     *************************************************************************

I marts 1990 blev et blot 2 måneder gammelt spædbarn udsat for grusom vold i sit hjem i Skibinge ved Præstø. Barnets 24 årige far havde slået barnet utallige gange i hovedet, hvorved barnet døde af omfattende hjernelæsioner og kraniebrud. Kriminalpoluitiet anholdt kort efter den 24 årige mand, som blev sigtet for drab.

     *************************************************************************

Onsdag den 7. marts 1990, blev den 33 årige Jørgen Lauridsen fundet død i sit sommerhus på Frølunde Fed ved Slagelse. Han var blevet udsat for grusom tortur og vold af fire mænd. Desuden var han blevet brændt med en lighter, inden to af voldsmændede stak ham ned med en kniv, hvorefter han afgik ved døden. Kriminalpolitiet anholdt senere fire mænd på 20, 22, 35 og 50 år, som blev sigtet for drabet på Jørgen Lauridsen.

     *************************************************************************

Fredag den 9. marts 1990, begik den 35 årige afdelingssygeplejerske Jette Misha Jørgensen en særdeles blodig og bestialsk handling, da hun i sygelig jalousi overfaldt den 28 årige Susanne Høiberg, som var gravid i syvende måned. Dramaet skete i deres fælles vens lejlighed på Sdr. Fasanvej på Frederiksberg, hvor Jette Misha Jørgensen bevæbnet med en hammer og en rund tung lysestage af marmor, slog Susanne Høiberg utallige gange i hovedet. Kvæstelserne var så voldsomme, at Susanne Høiberg døde af indre kvæstelser få timer senere på hospitalet. Det lykkedes heller ikke for lægerne, at redde det syv måneder gamle fosters liv. Den 35 årige Jette Misha Jørgensen blev anholdt sigtet for drabet. Hun erkendte i retten, at drabet på Susanne Høiberg var sket i affekt på grund af jalousi.
I efteråret 1990 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev Jette Misha Jørgensen idømt 14 års fængsel for drabet på Susanne Høiberg og hendes ufødte barn. Hun ankede dommens længde til Højesteret, som torsdag den 6. juni 1991 nedsatte dommen til 12 års fængsel.

     ************************************************************************

Lørdag den 10. marts 1990, kom den 20 årige Claus Birkegaard Nielsen sammen med den 21 årige Brian Martin Jensen’s tidligere veninde. Brian Martin Jensen opsøgte i sygelig jalousi parret i en lejlighed i Odense. Men han blev skudt og dræbt, da Claus Birkegaard Nielsen, som var bevæbnet med et oversavet jagtgevær, affyrede et skud på halvanden meters afstand. Brian Martin Jensen blev ramt direkte i hjertet og var dræbt på stedet.
Fredag den 5. oktober 1990 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev Claus Birkegaard Nielsen idømt 6 års fængsel for drabet på Brian Martin Jensen.

     *************************************************************************

Tirsdag den 13. marts 1990, blev det maltrakterede lig af den 46 årige cirkusartist Mathias Lang fundet myrdet i sin bolig på Jollen i Snekkersten af en kvindelig bekendt. Han havde tidligere arbejdet på Helsingør Dagblad som typograf. Drabet var særdeles bestialsk. Retsmedicinerne konstaterede, at liget af Mathias Lang havde ligget i boligen i flere uger.  Drabet skete formentlig den 22. - 23. februar 1990.
Liget af Matthias Lang var rullet ind i et tæppe, efter han brutalt var blevet kvalt.
Mathias Lang var homoseksuel, og han havde i dagene op til drabet, haft to algierske mænd boende som lejere i hans villa på Jollen i Snekkersten. Det var den 22 årige Ahmed Abdelhakim Zouaouine og den 23 årige Rachid Slimani, som formentlig havde myrdet Mathias Lang, inden de stjal hans penge og stak af fra huset i Snekkersten.
De forlod begge to i hast Danmark den 23. februar 1990, inden liget af Mathias Lang blev fundet.
Kriminalpolitiet efterforskede rovmordet på Mathias Lang og den 29. maj 1990, blev den 22 årige Ahmed Abdelhakim Zouaouine og den 23 årige Rachid Slimani sigtet for rovmordet på Matthias Lang in absentia. De blev begge efterlyst for drabet, og der blev udstedt en anholdelsesordre i alle Schengen-landene.
Kriminalpolitiet har ikke oplyst til offentligheden, hvorvidt man havde samarbejdet med de algierske myndigheder, i et forsøg på at retsforfølge de to mænd for rovmordet på Mathias Lang. Drabssagen om rovmordet på Mathias Lang er fortsat uopklaret.
Torsdag den 20. november 2007 genåbnede kriminalpolitiet i Helsingør drabssagen, da to kvindelige vidner skulle afhøres i retten i Helsingør, for lukkede døre. Deres afhøringer ville kunne anvendes i en eventuel kommende retssag.

                                                                                   AHMED ABDELHAKIM ZOUAOUINE.
                                                                      
MATHIAS LANG - BLEV FUNDET MYRDET DEN 13. MARTS 1990.

     ************************************************************************

I april 1990, gik en 19 årig mand amok i en lejlighed i Bagsværd, da han dræbte sin 57 årige mor. De boede sammen i lejligheden inden drabet.

     *************************************************************************

Lørdag den 7. april 1990 var passagerfærgen Scandinavian Star på vej fra Olso i Norge til
Frederikshavn i Danmark.
Sikkerhedsudstyret ombord var elendigt, da en pyroman satte ild til nogle kahytter på færgen. Ilden bredte sig desværre med stor hastighed, og 158 af de 482 ombordværende passagerer mistede livet ved branden. Af de 158 omkomne passagerer var der 29 danske statsborgere, mens resten 129 passagerer, fortrinsvis var nordmænd.
Færgens kaptajn Hugo Larsen, reder Henrik Johansen og direktør Ole B. Hansen, blev ved den efterfølgende retsag blot idømt 6 måneders hæfte, ide de havde sjusket med sikkerheden ombord på Scandinavian Star.
Det lykkedes aldrig for de danske eller norske myndigheder, at finde pyromanen som satte ild på færgen og efterfølgende blev skyldig i, at 158 passagerer mistede livet.
Myndighederne mente, at pyromanen omkom ved branden. Det blev dog aldrig bevist.
Mange pårørende til de 158 omkomne følte ikke, at sagen blev undersøgt til bunds.
I 2008 var der stadig intet nyt kommet frem om mordbranden på Scandinavian Star.
Mordbranden ombord på Scandinavian Star, hvor 158 passagerer mistede livet, er fortsat uopklaret.

          
158 PERSONER MISTEDE LIVET UNDER BRANDEN PÅ SCANDINAVIAN STAR.

                                    
HUGO LARSEN.                           OLE B. HANSEN.                     HENRIK JOHANSEN.

     ************************************************************************

Fredag den 27. april 1990 opsøgte en flok unge mennesker en 19 årig mand, der opholdt sig med sin kæreste i moderens hus i Esbjerg. De unge mennesker knuste ruderne, inden de trængte ind i huset. Han kom derefter i slagsmål med personerne, og da han følte sig truet på livet, trak han en kniv og stak en 18 årig kvinde ihjel med kniven, mens en 22 årig mand blev livsfarligt kvæstet af knivstik. Den 19 årige gerningsmand blev anholdt af politiet, sigtet for drab og drabsforsøg.
Han forklarede i retten, at han havde handlet i selvforsvar, da han ville beskytte sin mor og gravide kæreste imod flokken. Han blev varetægtsfængslet i 18 dage.

     ***********************************************************************

I tidsrummet mellem Fredag den 4. maj 1990 kl. 23.00 og lørdag den 5. maj 1990 kl. 00.30, blev den 77 årige Elna Hansen brutalt kvalt bagfra i sin lejlighed på Scharlingsvej i Valby. Gerningsmanden var den 43 årige dansk-amerikaner Nils Correll, der som soldat i Vietnam havde lært at kvæle folk hurtigt og lydløst.
Nils Correll der til dagligt boede i USA, arvede i 1989 omkring 700.000 kr. fra sin far. Resten af arven var båndlagt indtil faderens veninde og samlever Elna Hansen, som han havde kendt igennem 30 år, døde. Elna Hansen skulle leve af renterne af de 700.000 kr i Danmark.
Nils Correll havde dog formøblet næsten alle de 700.000 kr. i løbet af 6 måneder i USA.
I midten af april 1990 kom Nils Correll til Danmark, hvor han forsøgte at belåne resten af sin arv på 700.000 kr. Det kunne dog ikke lade sig gøre, da banken sagde nej.
Derfor udtænkte Niels Correll en djævelsk plan. Han ville dræbe sin stedmor, den 77 årige Elna Hansen, så han kunne få udbetalt resten af sin arv på 700.000 kr.
Vidner havde set Nils Correll sammen med Elna Hansen på Valby Station om aftenen den 4. maj 1990, hvor Elna Hansen højlydt og bestemt sagde: “Det får du altså ikke”. Derefter gik de hver til sit, men sent om aftenen vendte Nils Correll tilbage til lejligheden på Scharlingsvej i Valby, hvor han med sine bare næver kvalte den 77 årige Elna Hansen. Efter drabet forlod han lejligheden og dagen efter, lørdag den 5. maj 1990 rejste Nils Correll tilbage til Detroit i USA.
Søndag den 6. maj 1990, blev Elna Hansen fundet død i lejligheden af sin 56 årige nevø Svend Hamann, som havde en nøgle til lejligheden. Han ringede omgående til politiet, som i første omgang troede det var et naturligt dødsfald. Men efter Elna Hansen blev obduceret onsdag den 9. maj 1990, stod det klart hun var blevet myrdet.
Kriminalpolitiet efterforskede drabet og begærede fængslingskendelse over Nils Correll i USA. Han blev anholdt af politiet i USA den 14. juni 1990.
Den 1. oktober 1991 ankom to US-marshalls til Københavns lufthavn med Nils Correll, som blev udleveret til kriminalpolitiet i Danmark.
Nils Correll nægtede sig skyldig i alle anklager, da han blev fremstillet i dommervagten i København. Kriminalpolitiet havde dog heller ingen tekniske beviser på, at han var gerningsmanden. Men stærke økonomiske indicier påpegede, at han var gerningsmanden.
Elna Hansen havde en personlig formue på næsten 1.000.000 kr., som hendes to nevøer Svend Hamann og broderen, den 46 årige Ole Hamann, arvede efter hendes død. Svend Hamann havde i 1988 lånt 25.000 kr. af Elna Hansen, som han dog aldrig betalte tilbage til Elna Hansen, selvom hun i et brev den 15. april 1990 bad om at få pengene tilbage.
Tirsdag den 1. september 1992 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev den nu 45 årige Nils Correll, på stærke indicier, idømt 14 års fængsel for drabet på Elna Hansen. Han fik den sidste bemærkning i retten med ordene: Jeg er uskyldig dømt. Det var ikke mig, der slog Elna Hansen ihjel”.
Arven på de sidste 700.000 kr. blev senere konfiskeret til betaling af sagens omkostninger, samt betaling for kost og logi til Nils Correll i et dansk fængsel.

     *************************************************************************

Natten til torsdag den 17. maj 1990, blev den 41 årige Laila Møller Hansen kvalt i sin lejlighed i Bispehavevej 47 i Århus, mens hun lå og sov på en madras i stuen.
Laila Møller Hansen’s hund lå ved siden af hende, da hun blev fundet død i lejligheden.
I første omgang troede man, at det var en naturlig død. Men kriminalpolitiet fik dog Laila Møller Hansen obduceret og retsmedicinerne konstaterede, at hun var blevet kvalt.
Et ungt kærestepar på 17 og 25 år, som boede til leje hos Laila Møller Hansen, var ifølge kriminalpolitiet de eneste, der kunne have begået drabet i den aflåste lejlighed, beliggende på 6. sal. til højre. Drabssagen blev kendt som mordet i det lukkede rum.
Den 17 årige kvinde og den 25 årige mand blev efterfølgende anholdt og varetægts- fængslet, sigtet for drabet på Laila Møller Hansen. Kæresteparret forklarede dog samstemmende i retten, at de sov i et værelse sammen med deres egen hund, da Laila Møller Hansen blev kvalt. Desuden nægtede de begge to ethvert kendskab til drabet på hende. Kriminalpolitiet kunne dog ikke via tekniske beviser afgøre, hvem af dem der kvalte Laila Møller Hansen. Derfor måtte anklagemyndigheden til sidst opgive sigtelsen imod dem. Den 17 årige kvinde blev løsladt efter 1 1/2 måneds varetægtsfængsling, mens den 25 årige mand blev løsladt efter 2 1/2 måneds varetægtsfængsling.
Den 17. februar 1992 blev den unge kvinde og mand hver tildelt en erstatning på 25.000 kr. for uberettiget varetægtsfængsling.
Drabssagen om mordet på Laila Møller Hansen er fortsat uopklaret.


LAILA MØLLER HANSEN - BLEV KVALT DEN 17. MAJ 1990.

     *************************************************************************

Søndag den 20. maj 1990 kl. 23.45, blev den 68 årige Tove Agnete Sørensen overfaldet i sin lejlighed på Hveenvej 20 på Amager. Gerningsmanden var den 34 årige vinduespudser Erik Karl Geldam. Han slog og sparkede Tove Agnete Sørensen overalt på kroppen, inden han til sidst trampede hende voldsomt i hovedet, at hun døde af omfattende indre kvæstelser i hovedet. Derefter stjal Erik Karl Geldam ofrets værdier og forlod lejligheden.
Kriminalpolitiet efterforskede det særdeles bestialske drab på Tove Agnete Andersen, og anholdt senere vinduespudser Erik Karl Geldam. Han blev sigtet for rovmordet på både Hans Jørgen Andersen som blev myrde i december 1989, tog mordet på Tove Agnete Andersen.
Ved et nævningeting i Østre Landsret i København den 23. juni 1992, blev den nu 36 årige Erik Karl Geldam idømt fængsel på livstid for rovmordene på Hans Jørgen Andersen og Tove Agnete Andersen. Han ankede dommen til Højesteret, der den 21. oktober 1992 stadfæstede dommen fængsel på livstid.
Den 20. december 2002, mens den nu 47 årige Erik Karl Geldam sad til udslusning, på Kriminalforsorgens åbne pension Lysholmgård i Avedøre Landsby i Hvidovre, stak han af under en uledsaget udgang. Erik Karl Geldam forblev på fri fod i 3 måneder, indtil han i slutningen af marts 2003 meldte sig selv ved fængselsporten til Statsfængslet i Vridsløselille.

     *********************************************************************

Søndag den 3. juni 1990, blev den 62 årige Henning Søren Hansen fundet døende i sin lejlighed i Næstved. Han var blevet udsat for et groft røverisk overfald, hvorefter gerningsmanden havde stjålet 40.000 kr. i kontanter fra lejligheden. Henning Søren Hansen døde 36 timer senere på hospitalet af sine kvæstelser. Kriminalpolitiet efterforskede rovmordet og anholdt en 24 årig mand, som i retten erkendte det voldelige røveri med fatal udgang.

     *********************************************************************

              
EKSTRA BLADET - 5. JUNI 1990.                      EKSTRA BLADET - 6. JUNI 1990.

                      
EKSTRA BLADET - 7. JUNI 1990.                      EKSTRA BLADET - FREDAG 8. JUNI 1990.

                              
ANNE STINE GEISLER.                              SKRIFTTEGN RIDSET I HENDES ARM.

Under pinsekarnevalet i København natten til mandag den 4. juni 1990 kl. 02.45, blev den 18 årige studerende Anne Stine Geisler set, da hun gående trak sin cykel ad Rådhusstræde i det indre København. Syv minutter senere kl. 02.52, ses hun sidste gang i live, da hun cyklede på Nytorv med retning mod Nørregade. En nattevægter så kl. 02.55 en ung mand, som stod foran en åben port til Teglgårdsstræde 15. Den unge mand forsvandt omgående fra stedet, da nattevægteren fik øje på ham. Anne Stine Geisler havde få minutter tidligere stillet sin cykel i baggården, hvorefter morderen overfaldt hende og slæbte hende ned i et kælderrum.
Den kønne 18 årige Anne Stine Geisler blev fundet myrdet i et kælderrum under restaurant Teglkroen i Teglgårdsstræde af den kvindelige kok, som mødte på arbejde kl. 14.45.
Hun var blevet bagbundet med en sort ledning, og drabsmanden havde placeret 2 karklude i hendes mund. Anne Stine Geisler var brutalt blevet kvalt, da karkludene i munden forhindrede hende i at trække vejret. Drabsmanden havde desuden også snøret en sort ledning omkring hendes hals. Der havde været en voldsom kamp, hvor Anne Stine Geisler havde kæmpet for sit liv, men forgæves. Hun havde stadig sit nøglebundt i den ene hånd. Morderen havde snittet nogle skrifttegn i hendes hals og den ene arm.
Gerningsmanden havde efter drabet overhældt liget af Anne Stine Geisler med bonevoks.
Under ledelse af kriminalinspektør Ove Dahl afhørte kriminalpolitiet de næste tre år, mere end 3.800 personer om mordet på Anne Stine Geisler.
Flere personer var under mistanke for det brutale mord, men beviserne manglede.
Især var Peter Kronholm i kriminalpolitiets søgelys, som en mulig gerningsmand til mordet på Anne Stine Geisler. Han boede i et kollektiv i Larsbjørnsstræde, tæt på gerningsstedet.
Peter Kronholm havde et alibi indtil kl. 01.00 natten til den 4. juni 1990. Derefter havde han intet alibi i timerne op til mordet. Men da kriminalpolitiet ikke umiddelbart havde tekniske beviser, som kunne sætte Peter Kronholm i forbindelse med mordet på Anne Stine Geisler, gik han fri for yderligere tiltale, og fik lov til at gå efter endt afhøring.
Desværre lykkedes det aldrig for kriminalpolitiet, at finde den sadistiske morder.
I midten af juni 1990, blev Anne Stine Geisler bisat fra Vor Frue Kirke i København.
Hun blev stedt til hvile på Assistens Kirkegården på Nørrebro i København.
Drabssagen om mordet på Anne Stine Geisler er fortsat uopklaret.

                  
ANNE STINE GEISLER 18 ÅR - BLEV BRUTALT MYRDET DEN 4. JUNI 1990.

 Foto: Søren Weiss.
ANNE STINE GEISLER’S LIG FJERNES FRA KÆLDEREN.

 Foto: 08.09.2009
ANNE STINE GEISLER’S GRAVSTED - ASSISTENS KIRKEGÅRDEN.

 Foto: 08.09.2009.
ANNE STINE GEISLER’S GRAVSTED - ASSISTENS KIRKEGÅRDEN.

 Foto: 08.09.2009.
ANNE STINE GEISLER’S GRAVSTED - ASSISTENS KIRKEGÅRDEN.

 Foto: 08.09.2009.
ANNE STINE GEISLER’S GRAVSTED - ASSISTENS KIRKEGÅRDEN.


B. T. - SØNDAG DEN 28. NOVEMBER 2010.

I november 2012 genoptog Københavns politi drabet på Anne Stine Geisler. Nye forbedrede retsgenetiske metoder gjorde, at retsmedicinerne nu havde en DNA-profil af drabsmanden.

                              
EKSTRA BLADET - 15. NOVEMBER 2012.               EKSTRA BLADET - 24. MAJ 2015.

     *********************************************************************


HØJDEVEJ 25B - PÅ AMAGER.

Tirsdag den 21. august 1990 kl. 23.30, blev den 28 årige arbejdsløse korrespondent Anette Just Olesen stukket ned med en 25 cm lang kniv, da hun var i færd med at låse døren op til sin 2. sals lejlighed på Højdevej 25B, på Amager. To 17 årige drenge så gerningsmanden gå nogle skridt bagved hende, hvorefter han smuttede med ind i opgangen, inden hoveddøren lukkede. Inde i opgangen angreb han Anette Just Olesen bagfra, med en kniv presset imod hendes hals.
Hun nåede at råbe om hjælp, inden gerningsmanden stak hende flere gange i brystet og ryggen med en kniv. De to 17 årige drenge så bagefter, at gerningsmanden stod bøjet over hende, hvorefter han rejste sig op, gik ud af opgangen og forsvandt sporløst i ly af mørket med kniven, i retning mod Sundby Kirkegård.  Anette Just Olesen døde en time senere af sine kvæstelser på Sundby Hospital, onsdag den 22. august 1990 kl 00.30. Anette Just Olesen var 180 cm høj og lesbisk. Hun havde derfor ikke noget seksuelt forhold til mænd.
Kriminalpolitiet afhørte mange personer men fandt ikke morderen.
Drabssagen om mordet på Anette Just Olesen er fortsat uopklaret.

                                  
ANETTE JUST OLESEN - BLEV STUKKET NED OG MYRDET - DEN 21. AUGUST 1990.

                
ANETTE JUST OLESEN - BLEV 28 ÅR.           BEGRAVELSEN AF ANETTE JUST OLESEN.

     ***********************************************************************

                    
LENE BUCHARDT RASMUSSEN - BLEV KVALT OG SEXMISBRUGT - 29. AUGUST 1990.

Onsdag den 29. august 1990 kl. 1700, cyklede den 40 årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen hjemmefra sin lejlighed i Peter Sabroesgade i Københavns Sydvestkvarter. Hun havde medbragt en kikkert, da hun ville studere fugle på Kalvebod Fælled ved Vestamager.
Da hun ikke kom hjem sent om aftenen, alarmerede hendes mand politiet. Dagen efter blev der iværksat en storstilet eftersøgning af politiet, både med helikopter og hunde. Politiets helikopter fik mandag den 3. september 1990 kl. 14.30 øje på hendes blå S.C.O. damecykel, som stod op af et træ med punkteret forhjul, omkring 25 meter inde i skoven.
Mandag den 3. september 1990 kl 15.50, efter 5 dage intensiv eftersøgning, lykkedes det for politiet med hjælp fra hunde, at finde liget af Lene Buchardt Rasmussen i Fasanskoven, skjult under nogle grene og småkviste, 50 meter inde i den nærmest ufremkommelige skovbund, ikke langt fra stedet hvor hendes cykel blev fundet.
Politiet formodede, at gerningsmanden havde overmandet Lene Buchardt Rasmussen og slæbt hende ind i skoven. Hun blev derefter voldtaget af gerningsmanden, hvorefter hun tog sit tøj på igen. Lene Buchardt Rasmussen havde efter voldtægten sat sig voldsomt til modværge. På et tidspunkt havde hun sagt eller gjort noget til gerningsmanden, hvorefter han tilsyneladende gik amok og kvalte hende med sine hænder. Bagefter blev hun stranguleret med et stykke af sit tøj strammet omkring halsen.
Retsmedicinerne konstaterede efterfølgende, at Lene Buchardt Rasmussen var blevet udsat for stump vold flere steder på kroppen og hovedet, inden hun brutalt blev kvalt.
Der blev sikret en DNA-profil på gerningsmanden, via sædresterne på hendes tøj og underliv.
Morderen stjal efter drabet Lene Buchardt Rasmussen’s sølvring og ur af mærket Swatch, formentlig som et trofæ.
Fredag den 12. november 2010 kl. 15.23, blev den 45 årige Marcel Lychau Hansen anholdt på sin bopæl, Danshøjvej 56 i Valby, sigtet for drabet og voldtægten af Lene Buchardt Rasmussen.
Han nægtede sig skyldig i begge sigtelser.
Lørdag den 13. november 2010 kl. 12.15, blev den 45 årige Marcel Lychau Hansen fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Byret. Han blev varetægtsfængslet frem til den 8. december 2010, sigtet for drab.

            
LENE BUCHARDT RASMUSSEN - BLEV KVALT DEN 29. AUGUST 1990.

          
POLITI MED HUNDE VED FASANSKOVEN.          FASANSKOVEN - KALVEBOD FÆLLED.


BILLEDE AF LENE BUCHARDT RASMUSSEN’S UR.


BILLEDE AF LENE BUCHARDT RASMUSSEN’S RING.

Hermed var der blevet sat en særdeles uhyggelig rekord i Danmarkshistorien, idet der var begået hele 6 uopklarede kvindemord i perioden fra den 9. december 1989 til den 29. august 1990.
Politiet ved ikke, om gerningsmanden var den samme til flere af mordene, eller om der var 6 forskellige gerningsmænd til drabene.

                                
EKSTRA BLADET - 2. NOVEMBER 2010.        B. T. - TIRSDAG DEN 2. NOVEMBER 2010.

                
B. T. - TIRSDAG DEN 2. NOVEMBER 2010.        B. T. - 3/11-2010.            E. B. - 4/11-2010.

                          
EKSTRA BLADET -  7. NOVEMBER 2010.                 B. T. - FREDAG 12. NOVEMBER 2010.

  
EKSTRA BLADET - 13/11- 2010.             B. T. - LØRDAG DEN 13. NOVEMBER 2010.

    
EKSTRA BLADET 14/11-2010.      B. T. - SØNDAG DEN 14. NOVEMBER 2010.

                      
B. T. - MANDAG 15. NOVEMBER 2010.                    B. T. - ONSDAG 17. NOVEMBER 2010.

        
EKSTRA BLADET - 16/11-2010.        B. T. - TIRSDAG DEN 16. NOVEMBER 2010.

            
B. T. - 18. NOVEMBER 2010.                   B. T. - FREDAG DEN 19. NOVEMBER 2010.

                          
EKSTRA BLADET - 21/11-2010.                              EKSTRA BLADET - 23/11-2010.

              
B. T. - ONSDAG 24. NOVEMBER 2010.                B. T. - FORSIDEN - 24. NOVEMBER 2010.

                                                                             EKSTRA BLADET - LØRDAG 27/11-2010.
  
B. T. - TORSDAG 25. NOVEMBER 2010.

                            
EKSTRA BLADET - 7. FEBRUAR 2011.                 EKSTRA BLADET - 4. SEPTEMBER 2011.

                
EKSTRA BLADET - 23/9-2011.                     MARCEL LYCHAU HANSEN.

                    
MARCEL LYCHAU HANSEN.        MARCEL LYCHAU HANSEN.           E. B. - 12/10-2011.


B. T. - ONSDAG DEN 12. OKTOBER 2011.

        
B. T. - TORSDAG DEN 13. OKTOBER 2011.          EKSTRA BLADET - 30. OKTOBER 2011.

                          
EKSTRA BLADET - 31. OKTOBER 2011.              EKSTRA BLADET - 1. NOVEMBER 2011.

            
EKSTRA BLADET - 1. NOVEMBER 2011.            B. T. - DEN 31. OKTOBER 2011.

Tirsdag den 1. november 2011, startede retssagen ved et nævningeting i Københavns Byret, hvor den nu 46 årige Marcel Lychau Hansen var sigtet for drabet på den 40 årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen, den 29. august 1990, drabet på den 73 årige Edith Louise Andrup, samt flere voldtægter af kvinder på Amager. Han nægtede sig skyldig i alle anklager.

                      
B. T. - ONSDAG DEN 2. NOVEMBER 2011.                             E. B. - 3/11-2011.

    
EKSTRA BLADET - FREDAG 4. NOVEMBER 2011.   B.T. - TORSDAG 3. NOVEMBER 2011.

    
B. T. - FREDAG DEN 4. NOVEMBER 2011.                 MARCEL LYCHAU HANSEN.


B. T. - LØRDAG DEN 5. NOVEMBER 2011.

                                          
E. B. - 9. NOVEMBER 2011.                                              B. T. - DEN 9. NOVEMBER 2011.

                                          
E. B. - DEN 11. NOVEMBER 2011.                                 E. B. - 24. NOVEMBER 2011.


B. T. - TORSDAG DEN 24. NOVEMBER 2011.

                            
EKSTRA BLADET - 25/11-2011.                        EKSTRA BLADET - 8. DECEMBER 2011.

                  
EKSTRA BLADET - 9/12-2011.                   B. T. - FREDAG DEN 9. DECEMBER 2011.

                            
EKSTRA BLADET - 10/12-2011.                            EKSTRA BLADET - 16/12-2011.

Mandag den 19. december 2011 kl. 11.00 i et nævningeting i Københavns Byret, blev den nu 46 årige Marcel Lychau Hansen dømt skyldig i følgende forhold:

Mandag den 16. februar 1987, blev den 73 årige Edith Louise Andrup myrdet i sit hjem i Valby.

Onsdag den 29. august 1990, blev den 40 årige Lene Buchardt Rasmussen brutalt voldtaget og kvalt i Fasanskoven på Kalvebod Fælled på Vestamager.

Torsdag den 19. oktober 1995, blev fire kvinder udsat for sexovergreb i en villa på Ingolfs Alle på Amager. Her blev to unge piger på 14 år, en pige på 15 år og en kvinde på 23 år, på skift voldtaget i husets badeværelse af Marcel Lychau Hansen.

Tirdag den 3. maj 2005, blev en 24 årig kvinde voldtaget på sit værelse på Amagerkollegiet.

Lørdag den 25. september 2010 tidligt om morgenen, blev en 17 årig kvinde overfaldet og voldtaget på græsplænen, i haveforeningen Stjernelund på Kongelundsvej 242 på Amager.


B. T. - MANDAG DEN 19. DECEMBER 2011.

  
B. T. - TIRSDAG DEN 20. DECEMBER 2011.         B. T. - ONSDAG 21. DECEMBER 2011.

                
EKSTRA BLADET - 20. DECEMBER 2011.         EKSTRA BLADET - 21. DECEMBER 2011.

Torsdag den 22. december 2011 kl. 10.00 i et nævningeting i Københavns Byret, blev den nu 46 årige Marcel Lychau Hansen idømt fængsel på livstid.

                                                        
E. B. - 22/12-2011.                                              EKSTRA BLADET - 23. DECEMBER 2011.


B. T. - DEN 22. DECEMBER 2011.


B. T. - FREDAG DEN 23. DECEMBER 2011.


EKSTRA BLADET - ONSDAG DEN 4. JANUAR 2011.


B. T. - ONSDAG DEN 4. JANUAR 2012.

I slutningen af juli 2012, blev Marcel Lychau Hansen flyttet fra Anstalten ved Herstedvester til Statsfængslet Østjylland.


EKSTRA BLADET - ONSDAG 24. JULI 2012.


EKSTRA BLADET - SØNDAG DEN 3. MAJ 2015.


EKSTRA BLADET - TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER 2015.

     *********************************************************************

Torsdag den 30. august 1990, var en 41 årig mand desperat over, at hustruen ville skilles.
Han tog derfor deres 1 1/2 år gamle barn med ud til Storstrømsbroen, hvorefter han sprang ud over rækværket med barnet i favnen. En lodsbåd fandt et par timer senere liget af manden og barnet i vandet. De var begge druknet. Endnu en tragedie ved en skilsmisse, var en realitet.

     *********************************************************************


VÆRELSET DER VAR INDRETTET TIL AVANCERET SPANKING-SEXLEGE.

Onsdag den 12. september 1990, blev den 29 årige Bill Sørensen myrdet i et spankingbur, der var placeret i en tidligere gildestue i et hus i Kristrup ved Randers. Forud var der startet en bizar sexleg, hvor Bill Sørensen nøgen kravlede ind i spankingburet og blev fastspændt. Parret dyrkede et noget særpræget sexliv med sadomasochistiske tendenser. Bill Sørensen truede efter et stykke tid, sin 23 årige samlever i spankingrummet med vold, hvis hun ikke omgående lukkede ham ud af spankingburet. Kvinden var rædselsslagen for sin samlever, men hun turde ikke lukke ham ud, da hun frygtede for sit helbred. Kvinden gik derefter ud i køkkenet, hvor hun tog en steakkniv og nogle beroligende piller. Kort efter gik hun tilbage til spankingburet og stak Bill Sørensen 11 gange i venstre side af halsen, hvorefter han forblødte i løbet af 5-10 minutter. Kvinden forsøgte at tørre blodet op og gjorde kniven ren, hvorefter hun forlod huset i Kristrup. Hun fortalte bagefter til mandens bror, at de havde været oppe og skændes, hvorefter hun var flyttet fra huset.
Søndag den 16. september 1990 kl. 18.30 blev den 29 årige Bill Sørensen fundet død i spankingburet af sin bror og en anden bekendt. De ringede omgående til politiet i Randers, som hurtigt ankom til gerningsstedet. Det var et noget makabert syn der mødte de ellers hærdede kriminalfolk, idet liget var svulmet op i det trange spankingbur, og der var størknet blod på liget, væggene og gulvet.
Kriminalpolitiet efterforskede drabet på Bill Sørensen, og anholdt den 30. oktober 1990 den 23 årige kvinde, som havde boet sammen med den dræbte Bill Sørensen.
Kvinden nægtede sig skyldig i drab, men den 22. november 1990 erkendte hun under en afhøring, vold med døden til følge, da hun havde stukket sin samlever 11 gange med kniven.
Onsdag den 12. juni 1991 blev den nu 24 årige kvinde ved retten  idømt 5 års fængsel for vold med døden til følge.

                          
SPANKINGBURET HVOR DEN 29 ÅRIGE BILL SØRENSEN BLEV STUKKET IHJEL.

     *********************************************************************

Lørdag den 22. september 1990, blev den 28 årige Tom Frederiksen fra Søndersø skudt og dræbt
i en port ved Ferndale. Drabsmanden var den 26 årige Jørgen Kjærbye Pedersen, som kort efter
blev anholdt af politiet, sigtet for drab.

       *********************************************************************

            
GARAGEN I SJÆLLANDSGADE - HVOR VIVIAN MARIE NIELSEN BLEV FUNDET.

Natten til søndag den 30. september 1990, begik den 23 årige Bjarne Østergaard Madsen sit andet drab, da han kvalte sin 21 årige kæreste Vivian Marie Nielsen ( 2. november 1968 - 30. september 1990 ). Parret var kommet op at skændes, efter hun blot havde talt med en anden mand på nat-restauranten La Cabana i Herning. Parret boede sammen i en lejlighed i Monradsgade.
Han kvalte i sygelig jalousi Vivian Marie Nielsen, idet han pressede et stumpt instrument imod hendes hals. Bagefter skjulte han liget i en fugtig garage i Sjællandsgade 5 i Herning. Bjarne Østergaard Madsen flygtede dagen efter drabet imod Tyskland, men han blev dog afvist ved grænsen i Frøslev og anholdt.
Han blev i 1991 erklæret uegnet til straf og idømt en tidsubestemt behandlingsdom på et Psykiatrisk Hospital for sindslidende, da han havde udviklet sygdommen skizofreni.
Den 2. november 1983, kvalte den dengang kun 16 årige Bjarne Østergaard Madsen sin 15 årige kæreste Birthe Simonsen fra Kibæk ved Herning. Drabet skete på pigens værelse efter hun havde fortalt ham, at hun ville stoppe deres forhold. Efter drabet tog han sin knallert og kørte til Herning, hvor han meldte sig selv til politiet.
På grund af sin lave alder, blev han blot idømt 3 års fængsel for vold med døden til følge.
Han blev løsladt i 1985 efter 2 års afsoning.

                          
VIVIAN NIELSEN - BLEV KVALT AF BJARNE ØSTERGAARD MADSEN - 30/9-1990.


B. T. - OKTOBER 1990.


B. T. - 1991.

     *********************************************************************

Søndag den 9. december 1990, mødte den 17 årige Nanna Lefevre fra Århus, en 26 årig Israeler på musikværtshuset “Fru Jensen” i Mejlgade i Århus. Den israelske mand havde en lejlighed ovenpå værtshuset, og de gik op i lejligheden for at ryge en klump hash. Det udviklede sig til et skænderi om hashklumpen. Den israelske mand slog pludselig ud efter Nanna Lefevre, hvorefter hun skreg og truede med at tilkalde politiet. Derefter gik der formentlig panik i manden, da han tog en kniv og stak Nanna Lefevre adskillige gange i halsen. Hun døde kort efter af et massivt blodtab. Israeleren blev anholdt og sigtet for drabet på Nanna Lefevre.

     *********************************************************************

I midten af december 1990, dræbte en 57 årig tyrkisk mand sit barnebarn, som kun var 1 1/2 år gammel. Den 57 årige mand  var først voldelig overfor barnets 26 årige mor, men skænderiet udviklede sig, hvorefter han begik drabet på barnet. Han blev kort efter anholdt
af politiet, sigtet for drabet på sit barnebarn, men han nægtede sig skyldig.

Oversigten
Tilbage Næste side