DRABSSAGER - 1988:

Der blev i 1988 begået 68 drab i Danmark, heraf er 5 drab uopklaret.

     *********************************************************************

Lørdag den 30. januar 1988, gik den 36 årige fodermester Henrik Stoltze amok, da han i sygelig jalousi dræbte sin 28 årige hustru i parrets hjem i landsbyen Bjørnstrup ved Års. Efter drabet skjulte manden liget af sin hustru i en nylonsæk, som han lagde i et udhus.
Hustruen havde efter en firmafest begyndt at komme sammen med en anden mand. Desuden havde hun  flere gange truet med en skilsmisse.
Dagen efter ugerningen brød Henrik Stoltze sammen, hvorefter han fortalte sin far om drabet i forældrenes hjem i Skørping.
Fredag den 3. juni 1988 ved et nævningeting i Vestre Landsret, blev Henrik Stoltze idømt 8 års fængsel for drabet på sin hustru.

     *********************************************************************

Onsdag den 3. februar 1988, forsvandt den 74 årige danske ambassadør Vagn Hoffmeyer Hoelgaard sporløst, efter han kl. 17.30 forlod sin villa nær byen Marbella, syd for Malaga i Spanien. Han kørte i sin bil op til nogle klipper for at nyde solnedgangen. Her blev bilen fundet, men der var intet spor af Vagn Hoffmeyer Hoelgaard.
Han havde bosat sig i Spanien i 1981, da han blev pensioneret som 67 årig. Flere hundrede personer ledte efter ham, men han blev aldrig fundet. Politiet i Spanien udelukkede ikke, at han var blevet udsat for et rovmord og derefter var blevet skaffet af vejen.

     *********************************************************************

Søndag den 20. marts 1988, blev den 40 årige kineser Teng Wai Tong, der boede i en ældre villa på Saltværksvej i Tårnby på Amager, fundet myrdet og indrullet i et ægte tæppe i en affaldscontainer i Farum Midtpunkt. Han var blevet grusomt mishandlet med en kniv, og kvalt af nogle ukendte gerningsmænd. Desuden havde han fået stukket øjnene ud, et symbol på, at han formentlig havde set for meget. Kriminalpolitiet formodede, at motivet til drabet var spillegæld.
Drabet var ifølge retsmedicinerne sket lørdag den 19. marts 1988.
Få timer efter liget af Teng Wai Tong var blevet fundet i containeren i Farum, overhældte ukendte gerningsmænd villaen på Saltværksvej i Tårnby med brandbar væske, hvorefter de satte ild til for at slette alle spor. Fire vietnamesere, blev sigtet for medvirken til drabet på Teng Wai Tong, men statsadvokaten opgav at rejse tiltale på grund af manglende beviser.
Drabssagen om mordet på Teng Wai Tong er fortsat uopklaret.

                    
TENG WAI TONG.                           CONTAINEREN I FARUM, HVOR LIGET BLEV FUNDET.

     *********************************************************************

Mandag den 28. marts 1988, blev den 35 årige Allan Klitgaard Frandsen livsfarligt såret af knivstik i ryggen, mens hans ven kun blev lettere såret i en lejlighed i Gjellerup ved århus.
Gerningsmanden var en 21 årig mand, som onsdag den 30. marts 1988 blev fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drab og drabsforsøg. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

       **********************************************************************

Tirsdag den 12. april 1988, blev den 22 årige danske kvinde Anne Nyeng dræbt, da hun blev skudt ned på gaden i Nicaragua. Hun fulgtes med sin veninde Julie Frederiksen, og de mødte tre mænd som standsede dem på gaden. Pludselig trak den ene en pistol og skød Anne Nyeng i maven, hvorefter de stak af. Anne Nyeng døde kort efter af sine kvæstelser.
Hun havde været medlem af Danmarks Kommunistiske Parti siden hun var 14 år, og var i 1987 taget til Nicaracua for at plukke kaffebønder. Derfor vendte hun i april 1988 tilbage til landet for at besøge nogle venner. Politiet i Nicaragua fandt aldrig morderen.
Drabssagen om mordet på Anne Nyeng er fortsat uopklaret.


ANNE NYENG BLEV MYRDET DEN 12. APRIL 1988 PÅ GADEN I NICARAGUA.

     *********************************************************************

Mandag den 6. juni 1988, blev den 81 årige pensionist Anne Kristine Petersen udsat for et bestialsk voldtægtforsøg og rovmord. På vej hjem fra banken med 15.000 kr., blev hun overfaldet af den 21 årige Steen Reinholdt Jensen, som slæbte hende ind på et nedlagt baggårdstoilet ved en byggeplads på Vesterbrogade i københavn, hvor hun blev sparket ihjel.
Retsmedicinerne konstaterede ved en obduktion, særdeles voldsomme kvæstelser i hovedet på Anne Kirstine Petersen.
I 1990 lykkedes det for Københavns politi, at finde frem til gerningsmanden.
I 1991 ved et nævningeting i Københavns Byret, blev den nu 24 årige Steen Reinholdt Jensen idømt 14 års fængsel for drabet på Anne Kristine Petersen.

     *********************************************************************

                                        
EKSTRA BLADET - 5. JULI 1988.                            EKSTRA BLADET - 6. JULI 1988.

Mandag den 4. juli 1988, blev den 37 årige John Vogensen, som var bådfører på Kanalrund-farten i København, udsat for et røveri af to 17 årige drenge og en 19 årig kvinde. På et toilet ved kontoret på Holmen i København, trak den 17 årige Marcelo Carletti pludselig en 9 mm Walther pistol, hvorefter han på halvanden meters afstand, affyrede to skud imod John Vogensen, som blev dødeligt såret. John Vogensen døde dagen efter på Rigshospitalet i København af sine kvæstelser.
Den 17 årige drabsmand, Marcelo Carletti, blev 18 år kun en uge efter drabet.
I 1989 ved Østre Landsret i København, blev Marcelo Carletti idømt 8 års fængsel for drab og røveriforsøg af særlig farlig karakter imod John Vogensen.
Den dengang 19 årige Roxanna Anne Albeck, som også deltog i røveriforsøget, blev idømt 3 års fængsel for røveriførsog af særlig farlig karakter. Hun vidnede imod sin kæreste i retten.

I december 2009, vågnede en månd op i sin lejlighed i Hellerup. Han havde inviteret Roxanna Anne Albeck med hjem i sin lejlighed, hvor hun havde formentlig blandede noget i hans drink. Mens han sov, lænsede Roxanna Anne Albeck hans bankkonto for 25.000 kr. Da politiet ikke kunne bevise,
at der var blandet noget i mandens drink, blev Roxanna Anne Albeck kun sigtet for tyveri.
I september 2010, inviterede en anden mand Roxanna Anne Albeck med hjem til sin bopæl, hvor hun blandede ham en drink indeholdende stoffet metadon. Manden gik ud som et lys og fik lænset sit Dankort af Roxanna Anne Albeck. I retten forklarede Roxanna Anne Albeck, at hun ved en fejl havde givet manden en drink, som hun havde blandet til sig selv.Hun blev sigtet for røveri.
Onsdag den 23. maj 2012 i Københavns Byret, blev Roxanna Anne Albeck idømt 1 års ubetinget fængsel for tyveri og røveri. Hun ankede på stedet dommen.


ROXANNA ANNE ALBECK - FOTO FRA 2012.

     *********************************************************************

Mandag den 11. juli 1988, blev danskeren Karl Johan Grabas dræbt, da han var ombord på færgen “City of Poros”, som befandt sig mellem Athen og øen Aegis i Grækenland. Tre muslimske terrorister fra Abu Nidal organisationen, begyndte at skyde og kaste håndgranater efter turisterne om bord på båden. 8 turister blev dræbt ved attentatet, heriblandt Karl Johan Grabas fra Toksværd ved Næstved, mens 98 turister blev såret.

     *********************************************************************

Lørdag den 13. august 1988 kl. 03.45, blev den 40 årige Ole Svend Harry Ibsen fundet døende ved en jernbaneoverskæring i Jyderup på strækningen mellem Holbæk og Kalundborg af to unge mennesker. Det lignede umiddelbart en trafikulykke, men efterforskningen viste at det var mord, idet Ole Svend Harry Ibsen var blevet slået ned med et stumpt instrument, og han døde kort efter på operationsbordet. Dødsårsagen var en stor blodsamling i lungerne, der var opstået da gerningsmanden tilføjede Ole Svend Ibsen flere voldsomme kvæstelser i ansigtet omkring næsen. Blodet var derefter sivet ned i lungerne, hvorved han til sidst var blevet kvalt. Hans tegnebog var forsvundet, men blev senere fundet tømt for indhold og smidt i en have, 150 meter fra gerningsstedet.
Kriminalpolitiet formodede, at han var blevet udsat for et rovmord.
Drabssagen om mordet på Ole Svend Harry Ibsen er fortsat uopklaret.

                    
OLE SVEND IBSEN - BLEV TÆVET OG EFTERLADT DØENDE 13. AUGUST 1988.

     *********************************************************************

Mandag den 12. september 1988, blev den 49 årige forfatter Christian Kampmann ( 24. juli 1939 - 12. september 1988 ) brutalt myrdet af sin ven og kæreste igennem 13 år, den 40 årige psykolog og forfatter JMS. Drabet skete i sommerhuset “Vibe Huset” på Læsø.
Under et skænderi blev Christian Kampmann slået af JMS, hvorved Christian Kampmann faldt bagover og landede på ryggen. I vildt raseri slog JMS med knyttede næver utallige gange Christian Kampmann i ansigtet. Da han blev træt i armene, tog han en sten som han igen og igen slog i ansigtet på Christian Kampmann. Han brugte også en vase til det modbydelige drab på Christian Kampmann. Efter drabet flygtede JMS ned til strandkanten, hvor han vandrede rundt med blodige hænder. En forbipaserende mand så ham og slog alarm til politiet. JMS  blev kort efter anholdt for det særdeles blodige og bestialske drab på Christian Kampmann.
Han erkendte under en afhøring drabet. Motivet var tilsyneladende, at JMS var bange for Christian Kampmann ville forlade ham. Da ingen andre skulle have ham, dræbte JMS Christian Kampmann i sygelig jalousi.
JMS blev i marts 1989 idømt 10 års fængsel for drabet på Christian Kampmann.
Christian Kampmann var i 1963 blevet gift med Therese Herman Koppel ( 1936 ), og hun fødte datteren Abelone Kampmann samme år. Tre år senere i 1966 fødte hun sønnen David Kampmann. Christian Kampmann blev skilt fra Therese Herman Koppel i 1972.
Tre år senere i 1975 sprang Christian Kampmann ud af skabet og erklærede, at han var homoseksuel, hvorefter han flyttede sammen med den 27 årige forfatter JMS.
De dannede derefter par i 13 år, indtil det bestialske drab skete den 12. september 1988.
Christian Kampmann blev begravet på Solbjerg Parkkirkegård på Frederiksberg.

   
CHRISTIAN KAMPMANN - BLEV MYRDET AF JMS.

                              
EKSTRA BLADET - 13/9-1988.                           EKSTRA BLADET - 14/9-1988.

     *********************************************************************

Torsdag den 22. september 1988 kl. 04.35, blev den 24 årige prostituerede Pia Susi Pedersen
fundet døende i parken Søndermarken på Frederiksberg. Lægerne konstaterede, at kraniet på Pia Susi Pedersen var revnet efter flere slag med en stump genstand. Der var dybe sår i baghovedet
og mærker på halsen efter kvælningsforsøg. Hun blev omgående lagt i en respirator, da hun ikke kunne trække vejret selv. En tilstødende lungebetændelse tog endegyldigt livet af hende.
Pia Susi Pedersen døde 49 dage senere på Rigshospitalet af sine kvæstelser, uden at hun var kommet til bevidsthed.
Drabssagen om mordet på Pia Susi Pedersen er fortsat uopklaret.


EKSTRA BLADET - SØNDAG DEN 13. SEPTEMBER 2015.


EKSTRA BLADET - SØNDAG DEN 11. OKTOBER 2015.

     *********************************************************************

Lørdag den 1. oktober 1988, blev liget af den 75 årige Ove Viktor Larsen fundet indebrændt i sit
hus på Sjællands Odde. Ved obduktionen viste det sig, at han var blevet myrdet af en ukendt gerningsmand med adskillige voldsomme slag i hovedet, som havde medført døden. Derefter havde gerningsmanden sat ild til huset for at camouflere drabet som en brandulykke.
Kriminalpolitiet formodede, at Ove Viktor Larsen var blevet udsat for et rovmord.
Drabssagen om rovmordet på Ove Viktor Larsen er fortsat uopklaret.

     *********************************************************************


JESPER EGTVED HANSEN - BLEV SKUDT OG DRÆBT DEN 3. NOVEMBER 1988.

Torsdag den 3. november 1988 kl. 05.00 om morgenen, begik Blekingegade-banden et væbnet røveri imod Købmagergades Postkontor, hvor udbyttet blev 13 millioner kroner.
4 bandemedlemmer havde henvendt sig til portvagten, og 2 af dem var klædt i politiuniformer.
Under flugten blev den 22 årige politibetjent Jesper Egtved Hansen ramt af skud i ansigtet under en skudveksling med Blekingegadebanden. Et bandemedlem havde affyret et oversavet jagtgevær imod betjenten. Jesper Egtved Hansen blev hårdt såret og døde efterfølgende på Rigshospitalet af sine kvæstelser om aftenen torsdag den 3. november 1988.
Et tilfældigt biluheld hvor bandemedlemmet Carsten Nielsen tirsdag den 2. maj 1989, i sin bil påkørte en lygtepæl på Hillerød Kongevej i Birkerød og blev blind på begge øjne, førte politiet til en lejlighed i Blekingegade på Amager, som var Blekingebandens tilholdssted. Her fandt politiet adskillige våben og drejebøger til flere uopklarede bankrøverier i Danmark.
Bandens medlemmer hed Jan Weimann ( født 1947 ), Bo Weimann ( født 1956 ), Torkil Lauesen ( født 1952 ), Carsten Nielsen ( født 1953 ), Karsten Møller Hansen ( født 1954 ), Peter Døllner ( født 1948 ) og Niels Jørgensen ( født 1954 ).
Desuden deltog Marc Rudin som var statsborger fra Schweiz. Han blev anholdt i Tyrkiet i 1991 og udleveret til Danmark i 1993.
Marc Rudin blev anholdt i Tyrkiet i 1991, men blev først udleveret til Danmark i 1993.
Ved retten i 1993 blev Marc Rudin idømt 8 års fængsel for postrøveriet i Købmagergade.
Han sad fængslet i isolation de næste fire år, indtil han blev løsladt i februar 1997, hvorefter han omgående blev udvist af Danmark for bestandig.
Politiets efterforskning gjorde, at 5 af bandens medlemmer blev anholdt torsdag den 13. april 1989. Alle bandemedlemmer dækkede over hinanden, så politiet havde store problemer med at finde frem til sandheden om hvad der skete under røveriet.
Onsdag den 2. maj 1991 blev Jan Weimann, Niels Jørgensen og Torkil Lauesen idømt 10 års fængsel for røveri af særlig farlig karakter.
Carsten Nielsen blev idømt 8 års fængsel og Bo Weimann blev idømt 7 års fængsel.
Karsten Møller Hansen blev idømt 3 års fængsel og Peter Døllner blev idømt 1 års fængsel.
Det lykkedes ikke for politiet at dømme nogen af de tiltalte for mordet på den 22 årige politibetjent Jesper Egtved Hansen, da man ikke kunne bevise hvem der havde affyret det dræbende skud.
Men sandsynligvis var det ifølge efterforskningen enten Niels Jørgensen eller Jan Weimann, der affyrede det dræbende skud imod Jesper Egtved Hansen.

Blekingegade-banden blev ved retten sigtet for følgende grove forbrydelser:
Drabet på politibetjent Jesper Egtved Hansen, den 3. november 1988.
Røveri mod Købmagergades Postkontor, den 3. november 1988. Udbytte: 13 millioner kr.
Røveri mod Daells Varehus, den 22. december 1986. Udbytte: 6,1 millioner kr.
Røveriforsøg mod Amagerbanken i perioden fra august 1985 til marts 1986.
Teoretisk udbytte på 40 millioner kr.
Røveri mod bankfunktionær på posthuset i Herlev, 3. december 1985. Udbytte: 1,5 mio. kr.
Røveri mod en pengetransport fra Den Danske Bank i Lyngby, den 2. marts 1983.
Udbytte: 8,3 millioner kr.

Hvem af disse fem mænd skød og dræbte politibetjent Jesper Egtved Hansen ?

              
JAN WEIMANN.                       NIELS JØRGENSEN.

                    
MARC RUDIN.                    CARSTEN NIELSEN.             TORKIL LAUESEN.

I 1995 blev Jan Weimann løsladt fra fængslet. Han ændrede senere sit navn til Jan Jakobsen og bor i dag i en villa i Herlev. Han arbejdede i 2009 som voksenvejleder for AOF i Ballerup.


JAN JAKOBSEN - SOM 62 ÅRIG I 2009.

Torkil Lauesen var både hjernen og chefideologen bag Blekingebandens voldelige røverier, der endte med det tragiske drab på politibetjent Jesper Egtved Hansen den 3. november 1988.
I 2005 blev Torkil Lauesen ansat i en højt betroet stilling i Nørrebro Kvarterløft i Københavns Kommune. Han blev senere forfremmet til fuldmægtig og projektleder, ved Områdefornyelsen i Øresundsvejkvarteret på Amager. Torkil Lauesen havde derved adgang til særdeles følsomme personoplysninger. Det var ikke særligt betryggende, idet Torkil Lauesen i næsten 20 år bevidst havde fortiet og nægtet, at fortælle politi og domstole, hvem der affyrede det fatale og dræbende skud imod politibetjent Jesper Egtved Hansen.
Torkil Lauesen blev født i 1952 i Korsør og var 36 år gammel i 1988, da røveriet skete på Købmagergades Postkontor i København.

                                                              
TORKIL LAUESEN I 1998.                                                       TORKIL LAUESEN I 2001.

Mandag den 1. september 2008, blev den nu 54 årige Niels Jørgensen indlagt på Bispebjerg Hospital med stærke mavesmerter. Han døde dagen efter tirsdag den 2. september 2008 på Bispebjerg Hospital, formentlig af mavekræft som han tidligere var blevet behandlet for.
Hvorvidt det var Niels Jørgensen, som den 3. november 1988 skød og dræbte politibetjent Jesper Egtved Hansen, vides ikke. Det spørgsmål tog han ubesvaret med sig i døden.

     *********************************************************************


VILLAEN PÅ ÅVAD 10 I LILLE SKENSVED - HVOR RUTH PETERSEN BLEV KVALT.

Fredag den 9. december 1988, blev den 64 årige Ruth Pedersen fundet nøgen, voldtaget og kvalt i sit hus på Åvad 10 i Lille Skensved, nord for Køge. I starten troede politiet at det var et naturligt dødsfald. Først 4 dage senere opdagede retsmedicinerne ved en obduction, at Ruth Petersen var blevet voldtaget og kvalt.
I mellemtiden havde ofrets datter påbegyndt oprydning i villaen, hvor hun bl.a. havde brændt et blodstænket flonelstæppe. Kriminalpolitiet fandt dog en blodplet og lidt spyt til en DNA-test, som for første gang blev afprøvet ved en dansk domstol.
Den 22 årige Tom Jensen blev den 14. marts 1990 anholdt, sigtet for drabet på Ruth Pedersen.
Men DNA-beviset blev ikke godtaget af Østre Landsret, hvorefter han blev frifundet.
Drabssagen om mordet på Ruth Pedersen er fortsat uopklaret.


RUTH PEDERSEN - BLEV KVALT AF EN UKENDT GERNINGSMAND.

     *********************************************************************

Søndag den 11. december 1988, under et slagsmål på Kongensgade i Esbjerg, stak den 29 årige Steen Fuglsang Jensen den 21 årige Thorkild Christian Lottrup ihjel med adskillige knivstik midt på gaden. Han blev kort efter anholdt, sigtet for drab.
Tirsdag den 10. oktober 1989 ved et nævningeting i Vestre Landsret, blev den nu 30 årige Steen Fuglsang Jensen idømt 10 års fængsel for drabet på Thorkild Christian Lottrup.

Oversigten
Tilbage Næste side