DRABSSAGER 1920 - 1929:


I 1920, fik Poul Magnus Viggo Vilhelm Jensen ( 25. juni 1901 ) udleveret et spædbarn på en føde- klinik i Slagelse, da han var far til barnet. Moderen hed Anna Wydra ( 31. maj 1896 i Polen ).
Kort efter dræbte Poul Magnus Viggo Vilhelm Jensen spædbarnet, hvorefter han gravede liget ned.
Torsdag den 27. januar 1921 i Retten i Slagelse, blev Poul Magnus Viggo Vilhelm Jensen idømt 26 års tugthus for drab og usømmelig omgang med lig.

       ***************************************************************************

Søndag den 25. april 1920, blev en skibstømmermand dræbt ombord på skibet M/S Odine, da han formentlig under et slagsmål fik knust kraniet.
Den formodede gerningsmand Seem Kaewatz fra Estland ( født 11. september 1899 ). samt de to medskyldige Adam Keem og William Limbeck, blev anholdt af politiet, sigtet for drab.
Senere blev de alle tre løsladt, da politiet manglede de afgørende beviser.
Drabssagen blev henlagt som uopklaret.

         *************************************************************************

Dagmar Johanne Amalie Overbye ( 23. april 1887 - 6. maj 1929 ), blev anholdt af politiet den
2. september 1920 for mord på mindst 11 små børn, men muligvis var det helt op til 25 små børn, hun havde slået ihjel.
Et af hendes egne børn som hun fødte i 1913 myrdede hun også. Senere i 1915 fødte hun endnu et barn i københavn, som døde af ukendte årsager.
Hun havde sat flere annoncer i avisen, hvor hun for penge tilbød at bortadoptere små børn.
Flere kvinder henvendte sig til hende med deres små børn, med henblik på bortadoption.
Den første kvinde hed Rasmine Kristine Jensen, og hun henvendte sig i marts 1916 til Johanne Dagmar Amalie Overbye, med henblik på bortadoption af sit barn. Dagmar JohanneAmalie Overbye tog senere det lille barn med hen på Assistent Kirkegården, hvor hun kvalte barnet med en snøre om halsen, og kastede derefter det døde barn i en retiradetønde ( wc-tønde ) på kirkegården. Dagmar Johanne Amalie Overbye mødte senere Rasmine Kristine Jensen i Zoologisk Have. Her viste hun moderen et barn, som hun sagde var Rasmine Kristine Jensen’s eget barn. Men det var blot et nyt barn, som hun endnu ikke havde myrdet.
Det andet barn som hun myrdede, var en lille pige født i april 1916 efter, at moderen Maren Pouline Hansen havde henvendt sig til hende for, at bortadoptere barnet. Hun kvalte kort efter barnet, pakkede det ind i papir, hvorefter hun placerede det døde barn under en lille træbro på Kløvermarksvej på Amager. Knogleresterne af barnet blev senere fundet i 1921.
Dagmar Johanne Amalie Overbye fik penge af mødrene. Men i stedet for at bortadoptere de små børn,som hun havde lovet, så myrdede hun børnene og brændte dem i sin kakkelovn.
Men det var ikke alle børnene hun brændte. Et barn pakkede hun ind i papir og gemte på loftet på Enghavevej 21 i København, hvor hun boede. Et andet lille barn, som hun havde myrdet og pakket ind i papir, dumpede hun et sted på Amager. Et enkelt barn begravede hun på en mark et sted på Sjælland. Desuden havde hun et myrdet barn i en kuffert, da hun rejste til Jylland for at besøge familien. Hun begravede barnet kort før hun skulle møde familien.
Mordene på de små børn blev begået i perioden fra 1916 til 1920.
I 1915 flyttede hun til København og fik en slikbutik i Holmbladsgade. Det første mord i København begik hun i 1916, da hun boede i Jægersborggade.
Grunden til politiet i 1920 fandt frem til hende var, at en ung moder som hed Karoline Aaagesen, havde afleveret sit lille barn til Dagmar Johanne Amalie Overbye, men nogle dage efter fortrød kvinden, og vendte tilbage til lejligheden på Enghavevej 21, idet hun ville have sit barn tilbage. Dagmar Johanne Amalie Overbye havde alverdens undskyldninger om, hvor barnet var blevet af. Derfor blev Karoline Aaagesen mistænksom og kontaktede politiet.
Kort efter fandt politiet resterne af det lille barn i kakkelovnen. Da Dagmar Johanne Amalie Overbye blev afsløret og anholdt i 1920, gav hun politiet alle detaljer om navne på mødrene.
Desuden fortalte hun hvor og hvordan, hun havde myrdet de små børn. Mordene havde stået på i flere år. Hun sagde under retssagen, at hun havde gjort samfundet en tjeneste ved at myrde de små børn født udenfor ægteskab, som blot var en byrde for samfundet. Hun myrdede de små børn ved kvælning eller drukning i en spand. Dagmar Johanne Amalie Overbye blev af retspsykiaterne erklæret som en udpræget psykopat, men hun var ikke utilregnelig i gerningsøjeblikket.
Mordene på de mange små børn blev udført med koldt blod, og var særdeles velovervejet planlagt.

      
DAGMAR JOHANNE AMALIE OVERBYE.

Torsdag den 3. marts 1921 i et nævningeting i Østre Landsret i København, blev dømt til døden, men blev den 15. april 1921 benådet og idømt fængsel på livstid. I starten sad hun i kvindefængslet på Christianshavn, men senere blev hun overført til Vestre Fængsel.
Dagmar Johanne Amalie Overbye tilbragte de sidste 2 år af sit liv på en sindssygeanstalt, hvor hun døde den 6. maj 1929, 42 år gammel.
Dødsstraffen blev afskaffet i 1930 i Danmark, men blev kortvarligt genindført under den tyske besættelse af Danmark under 2. verdenskrig i 1940-1945.

         *************************************************************************

Lørdag den 4. september 1920, blev tjenestepigen Helga Christensen brutalt dræbt, da hendes tidligere kæreste Viggo Edvard Emil Petersen ( født 22. marts 1892 ), i sygelig jalousi stak hende utallige gange i brystet og håndleddet. Drabet skete på trappen i Flensborggade 49 i København.
Fredag den 1. oktober 1920 i Østre Landsret i København, blev Viggo Edvard Emil Petersen idømt 12 års tugthus.

         **************************************************************************

Søndag den 23. januar 1921, blev et barn på 1 år og 6 måneder dræbt, da den 23 årige svenske husbestyrerinde Hanna Antonia Svensson ( født 8. oktober 1897 ) i hidsighed kastede spædbarnet imod en kakkelovn, i en stuelejlighed på Kapelvej 21 i København.
Mandag den 13. juni 1921 i Østre Landsret i København, blev Hanna Antonia Svensson idømt 3 års forbedringshus. Samtidig blev hun udvist af Danmark til Sverige efter endt afsoning.

         *************************************************************************

Mandag den 24. januar 1921, blev et lille barn dræbt af den 49 årige Amanda Christina Bertholine Jensen, gift Christensen ( født 31. oktober 1871 i Korsør), som formentlig i raseri slog barnet flere gange i hovedet med en hammer. Hun skulle blot passe barnet i moderens fravær.
Lørdag den 3. september 1921 i Østre Landsret i København, blev Christina Bertholine Jensen, gift Christensen idømt 8 års tugthus.

         *************************************************************************

Tirsdag den 15. februar 1921, blev en fragtmand myrdet på Reerslev Mark ved Roskilde, da en gerningsmand slog ham utallige gange i hovedet med en sten og en revolverkolbe.
Drabet blev dengang kendt som fragtmandsmordet.
Ved retten blev gerningsmanden idømt livsvarigt tugthusarbejde for rovmord.

         **************************************************************************

Torsdag den 14. april 1921, blev Johan Emil Oscarson dræbt under et slagsmål, midt på gaden i Prinsessegade i København. Voldsmanden Carl Georg Hagdorn ( 27. april 1895 i Vamdrup ) blev
kort efter anholdt af politiet, sigtet for vold med døden til følge.
Tirsdag den 30. august 1921 i Østre Landsret, blev Carl Georg Hagdorn idømt 14 dages fængsel.

         **************************************************************************

I 1922, dræbte Dynes Christian Dynesen ( 11. januar 1877 i Gibberup ) sin tidligere logisværtinde i hendes hjem i Herning. Han blev kort efter anholdt, sigtet for drab.
Torsdag den 27. april 1922 i Vestre Landsret, blev Dynes Christian Dynesen idømt 16 års tugthus.
Den 6. juni 1935, blev han prøveløsladt fra fængslet. Han døde i 1937, 60 år gammel.

         *************************************************************************

Torsdag den 6. april 1922, blev Kristine Julie Karen Marie Petersen og hendes 7 årige søn Egon Marius Poul Petersen brutalt myrdet i en lejlighed i Dronningensgade 1 i København. Kvindens tidligere kæreste, den 27 årige Albert Vilhelm Andersen ( 5. december 1894 i København ), havde i sygelig jalousi skåret halsen over på dem begge to, med en kniv i lejligheden.
Han blev kort efter anholdt, sigtet for dobbelt-drab.
Torsdag den 8. juni 1922 i Østre Landsret, blev Albert Vilhelm Andersen idømt 16 års tugthus.

         *************************************************************************

Fredag den 5. maj 1922, skød og dræbte arbejdsmand Anton Andersen ( 29. december 1879 i Sdr. Kongerslev ) en af sine døtre, som han havde bjort gravid.
I 1922 ved et nævningeting i Vestre Landsret, blev Anton Andersen idømt 8 års tugthus for drabet
på sin datter.
Torsdag den 22. august 1929, blev Anton Andersen betinget løsladt fra fængslet.

       **************************************************************************

Mandag den 8. maj 1922 kl. 06.00, blev taxavognmand Christian Martinus Jensen ( 19. januar 1895 ) fundet skudt og dræbt i sin taxa, på Annexgårdsvej ved Damhussøen i Rødovre. Kriminalpolitiet ankom hurtigt til gerningsstedet og efterforskede det bestialske drab. Christian Martinus Jensen var blevet skudt tre gange på klods hold, hvoraf det ene skud var trængt ind i hjernen på ham. Desuden manglede hans pengepung med 400 kr, som blev fundet tømt et par timer senere på Roskildevej. Politiet var ikke i tvivl, han var blevet udsat for et rovmord.
Efterforskningen rettede søgelyset mod luderen Karen Vilhelmine Marie Sjøgren, også kaldet “Musse gadedreng”og Mouritz Christen Andersen ( 24. april 1888 i Lille Værløse ), som begge blev anholdt sigtet for rovmordet på Christian Martinus Jensen. De erkendte begge to, at de havde været med i taxaen på den sidste tur, men de nægtede drabet på Christian Martinus Jensen. Senere erkendte de begge drabet på Christian Martinus Jensen, men kort efter trak de tilståelsen tilbage. Derefter beskyldte de hinanden for det bestialske drab. Derfor kunne kriminalpolitiet  ikke bevise hvem af dem der affyrede de dræbende skud.
Ved retten i København den 3. marts 1926 blev Karen Vilhelmine Marie Sjøgren idømt 10 års tugthus, mens MouritzChristen Andersen blev idømt 16 års tugthus for meddelagtighed i drab og røveri. Karen Vilhelmine Marie Sjøgren døde i 1938.
Mouritz Christen Andersen blev prøveløsladt i 1936, og forsøgte forgæves at få genoptaget sin sag senest i 1945. Han erkendte aldrig drabet på Christian Martinus Jensen, begået i 1922.
Den 14. april 1961, døde Mouritz Christen Andersen, 72 år gammel.

                                            
CHRISTIAN MARTINUS JENSEN - BLEV MYRDET AF MOURITZ CHRISTEN ANDERSEN.

         *************************************************************************

Mandag den 15. maj 1922, blev den 37 årige Anna Caroline Nielsen (21. januar 1885 i København )
myrdet i en lejlighed på Dronningensgade 21, 3. sal i København. Kvindens tidligere samlever, den 32 årige Peter Anton Godtfredsen ( født 30. december 1890 i Helsinge ), havde i sygelig jalousi kvalt kvinden med sine bare hænder. Han blev kort efter anholdt, sigtet for drab.
Tirsdag den 11. juli 1922 i Østre Landsret, blev Peter Anton Godtfredsen idømt 14 års tugthus.

         *************************************************************************

Tirsdag den 23. maj 1922, døde en kvinde pludselig i parrets bolig i Lyngby. Kriminalpolitiet fik liget af kvinden obduceret og det viste sig, at hun var blevet forgiftet med stryknin.
Fredag den 2. juni 1922, blev ægtemanden, barber Mehren anholdt, sigtet for giftdrabet på sin hustru. Drabet blev dengang kendt som “Strykninaffæren i Lyngby”.
Han nægtede ethvert kendskab til drabet på sin hustru.
Ved retten i 1922 i København, blev manden idømt livsvarigt tugthusarbejde.

         *************************************************************************

Onsdag den 24. maj 1922, blev den 52 årige enlige Anna Jacoby Kristine Andersen ( 17. september 1869 - 24. maj 1922 ) fundet myrdet i sin lejlighed på Helgolandsgade 11, 2. sal i København.
Kvinden var blevet stukket utallige gange på kroppen med en kniv, inden hun brutalt fik skåret halsen over. Drabsmanden var den 49 årige Jens Ludvig Andreas Valdemar Møller ( 4. maj 1873 - 7. december 1940 ). Efter det brutale drab stjal han et lommeur fra Anna Jacoby Kristine Andersen.
Tirsdag den 17. oktober 1922 i Østre Landsret i København, blev Jens Ludvig Andreas Valdemar Møller idømt livsvarigt tugthusarbejde.
I 1936 blev Jens Ludvig Andreas Valdemar Møller benådet og løsladt. Han rejste omgående tilbage til Tyskland, hvor han døde den 7. december 1940, 67 år gammel.

         *************************************************************************

Mandag den 29. maj 1922, blev den 6 årige Lilly Sørensen fundet skændet og kvalt i en lejlighed i Prinsessegade 46, 3. sal, på Christianshavn i København. Bagefter havde gerningsmanden, den 24 årige Max Christian Rasmussen ( født 2. september 1897 ), skjult liget af den 6 årige pige under nogle klude i et pulterkammer. Drabet blev dengang kendt som Prinsessegademordet.
Ved Retten i København i 1922, blev Max Christian Rasmussen idømt 16 års tugthusarbejde for voldtægt og drab på den 6 årige Lilly Sørensen.

         *************************************************************************

Søndag den 30. juli 1922, gik den 37 årige Viggo Boberg Hessner ( 12. december 1885 ) amok i sygelig jalousi i København, da han bevæbnet med en pistol, skød og dræbte Caroline Emilie Eleonora Abben ( 10. november 1892 ) Bagefter begik han selvmord, da han skød sig selv.

         *************************************************************************

Onsdag den 2. august 1922, blev en kinesisk sømand dræbt af skud, mens han opholdt sig ombord på skibet S/S Panama i Københavns Havn. Gerningsmanden, den 32 årige Law Fou ( 1. juli 1890 i Kanton ), blev kort efter anholdt af politiet, sigtet for drab.
Lørdag den 3. november i Østre Landsret i København, blev Law Fou idømt 3 års forbedringshus.

         *************************************************************************

Lørdag den 5. august 1922, blev fru Bertelsen myrdet af sin mand, i parrets hjem på Monrads Alle 21 i Valby. Ægtemanden, 53 årige Peder Christian Bertelsen ( 12. februar 1869 ), kvalte sin hustru med sin bare hænder. Manden var en fanatisk adventist.
Den 30. oktober 1923 ved Retten i København, blev Peder Christian Bertelsen idømt forvaring på ubestemt tid. Den 11. september 1946, døde han på Sankt Hans Hospital, 76 år gammel.

         **************************************************************************

I 1923, blev den 82 årige enlige fru Gulløv brutalt dræbt af flere øksehug, i sit hjem i Strib ved Middelfart på Fyn. Drabsmanden Jeppe Andreas Jeppesen ( 3. september 1900 ), begik den bestialske handling i forbindelse med et simpelt tyveri fra hjemmet.
Fredag den 2. november 1923 i Østre Landsret, blev Jeppe Andreas Jeppesen idømt 16 års fængsel for rovmordet på fru Gulløv.

       ***************************************************************************

Onsdag den 14. marts 1923, dræbte en tjenestekarl sin husbonds 15 årige søn med en økse på høstænget ( høloftet ). Drabet skete på en gård i Langstrup. Efter drabet skjulte han liget i høet og forlod i hast gården. Han blev kort efter anholdt, sigtet for drab.
Drabet blev dengang kendt som Langstrupmordet.
Ved retten blev manden idømt livsvarigt tugthusarbejde.

         *************************************************************************

Fredag den 23. marts 1923, skete der et jalousidrab i en lejlighed i Schacksgade 3, st. i København, da Vilhelmine Elisabeth Schram, født Rasmussen, brutalt blev dræbt af sin elsker Viggo Christian Rasmussen ( født 1. februar 1894 ), som dræbte hende med flere slag fra et strygejern og en økse.
Den 5. september 1923 ved Retten i København, blev Viggo Christian Rasmussen idømt tugthus på livstid for drabet på Vilhelmine Elisabeth Schram.

         *************************************************************************

Fredag den 13. juli 1923, blev Regine Christine Andersen dræbt, formentlig i sygelig jalousi af sin elsker i en lejlighed på Dannebrogsgade 44 i København. Hr. Poulsen mistede derved sin hustru.
Bagefter begik gerningsmanden og elskeren, Abraham Schlamowitz, selvmord.

         *************************************************************************

Onsdag den 1. august 1923, dræbte en moder sin 6 årige søn ved at tænde for gassen i sit hjem ved Havehus-kolonien i København. Kvinden, Clara Claesson, døde også kort efter af gasforgiftning.

         *************************************************************************

I 1924, begik Vilhelm Ejner Hansen ( 9. november 1978 i København ) et drab i Canada.
Året efter i 1925, blev han idømt fængsel på livstid.
Mandag den 5. december 1927, blev dommen ændret og nedsat til 5 års fængsel.

         *************************************************************************

I 1924, begik Hans Geert Jensen ( 24. januar 1871 i Tvillum ) en utilgivelig handling, da han dræbte sin hustru i parrets hjem i Katrinebjerg ved Fredericia.
I Retten i 1924, blev Hans Geert Jensen idømt tugthus på livstid.

       **************************************************************************

I 1924, gik Anders Valdemar Henriksen ( 15. august 1907 ) amok på Harebjerggaard i Sø-Søby ved Assens, da han dræbte forkarl Carl Hansen med flere slag i hovedet, mens han lå i sin seng.
Kort efter blev Anders Valdemar Henriksen anholdt af politiet, sigtet for drab.
Tirsdag den 19. maj 1925 i Retten i Odense, blev Anders Valdemar Henriksen idømt 4 års fængsel for grov vold med døden til følge.

         *************************************************************************

Mandag den 11. februar 1924, fødte den 20 årige Emma Helena Andreasen ( 21. november 1904 i Øster Hurup ) et barn i dølgsmål, hvorefter hun kvalte sit levedygtige barn og skjulte liget i en kuffert på sit værelse.
Onsdag den 7. april 1924, blev Emma Helena Andreasen blev idømt 3 års fængsel i forbedringshus.
Søndag den 12. april 1925, blev hun løsladt betinget ved kongelig resolution af 1. april 1925.

         **************************************************************************

Lørdag den 1. november 1924, blev den 33 årige politibetjent Peter Malmdorf skudt ned bagfra og dræbt, da han blev ramt af 3 revolverskud på Frederiksberggade ved Kattesundet i København.
Gerningsmanden den 37 årige Anton Julius Larsen ( født 16. juli 1887 ), blev efter en grundig mentalundersøgelse, erklæret sindsyg af lægerne.
I 1925 ved Retten i København, blev Anton Julius Larsen idømt forvaring på ubestemt tid.

         **************************************************************************

Tirsdag den 17. februar 1925, blev en ugift kvinde idømt 12 års tugthusarbejde. Kvinden havde siden 1916 dræbt 6 børn i Køge. Bagefter gravede hun ligene ned eller kastede dem i en sø. Drabssagen blev dengang kendt som Barnemordsagen i Køge.

         *************************************************************************

Torsdag den 9. april 1925, satte den 22 årige Carl Emil Poul Køhler ( 30. august 1903 ) ild til sin farvehandel i Revalsgade 10, stuen på Vesterbro i København. Branden udviklede sig meget hurtigt, hvorved der opstod en meget voldsom eksplosion i forretningen. En kvinde blev dræbt ved branden, mens 6 andre personer blev såret.
Tirsdag den 13. oktober 1925 i Østre Landsret i København, blev Carl Emil Poul Køhler idømt 14 års tugtshusarbejde.

         *************************************************************************

Fredag den 29. maj 1925, i en ejendom i Griffenfeldtsgade på Nørrebro i København, blev en blot 2 årig pige fundet skændet og kvalt med en snor.
Mordet blev dengang kendt som Griffenfeldtsgade-drabet.
Kriminalpolitiet anholdt en tidligere straffet mand. Han blev frikendt ved et nævningeting.
Drabssagen om mordet på den 2 årige pige er fortsat uopklaret.

         *************************************************************************

I juli 1925, blev sømand Alfred Andersen dræbt ved slag i brystet, hvorefter gerningsmanden smed liget overbord fra skibet S/S Erik Bøje.
Kort efter blev den 19 årige formodede gerningsmand, Viggo Immanuel Petetsen ( 29. maj 1906 ) anholdt af politiet, sigtet for drab. Han forklarede, at motivet til drabet var, at Alfred Andersen havde drukket 2 kroner op, penge som skulle være betalt til en anden mand.
Tirsdag den 15. maj 1928 i Østre Landsret i København, blev Viggo Immanuel Petersen idømt 8 måneders fængsel for vold med døden til følge.

         *************************************************************************

I 1926, begik den 27 årige Theodor Andersen en fatal handling, da han skød og dræbte sin 17 årige elskerinde, Carla Cathrine Hansen, mens hun lå i sin seng i byen Endebølle på Langeland.
Theodor Andersen var gift. Han blev kort efter anholdt, sigtet for drab.

         **************************************************************************

I 1926 kl. 02.30, cyklede Hans Christian Frandsen ( 30. december 1906 i Nyborg ) hen til boelsmands hus i Bogense, hvor han tidligere havde været i pleje. Han slog boelsmanden ned, røvede ca. 4.000 kr. fra hans tegnebog og satte ild på huset, hvorved boelsmanden indebrændte.
Han blev kort efter rovmordet anholdt, sigtet for mordbrand.
I Østre Landsret i 1926, blev Hans Christian Frandsen idømt 12 års fængsel.
Onsdag den 19. februar 1936, blev Hans Christian Frandsen prøveløsladt.

         ***************************************************************************

I 1926, overfaldt den 17 årige Alfred Emil Hansen ( 11. maj 1909 i Frydendal ) den enlige kvinde, Sofie Nielsen, i byen Skamstrup ved Holbæk.
Under den efterfølgende tumult kvalte han Sofie Nielsen og stjal 150 kr. fra ofret.
Tirsdag den 3. maj 1927 i Retten i Holbæk, blev Alfred Emil Hansen idømt 6 års forbedringshus for rovmordet på Sofie Nielsen.

           *************************************************************************

Tirsdag eftermiddag den 2. marts 1926, blev den 61 årige enkefrue og cigarhandler Louise Caroline Jensen, gift Holm ( 15. marts 1865 - 2. marts 1926 ), fundet myrdet i sin lejlighed, bagved butikken Estlandsgade 3 på Amager. Der var tegn på, at hun havde kæmpet for sit liv, idet hun havde snitsår på højre hånd, som var opstået mens Louise Caroline Holm prøvede på, at undgå kniven som drabsmanden havde i hånden. Gerningsmanden havde slået hende utallige gange i hovedet med en hammer, hvorefter han med en brødkniv skar halsen over på Louise Caroline Holm.
Kriminalpolitiet formodede, at drabet havde fundet sted mandag den 1. marts 1926 omkring kl. 22.00, dog senest kl. 01.00 natten til tirsdag den 2. marts 1926.
Kriminalpolitiet udsatte den 9. marts 1926 en dusør på 1.000 kr. for oplysninger der kunne føre til anholdelse af drabsmanden.
Drabssagen om rovmordet på Louise Caroline Holm er fortsat uopklaret.


LOUISE CAROLINE HOLM - BLEV MYRDET DEN 1. MARTS 1926.

         *************************************************************************

Søndag den 2. maj 1926, anmeldte Niels Sørensen i Ladby sin hustru, Eline Marie Sørensen født Hansen, som forsvundet.
Først i januar 1927 blev det stærkt opløste lig af hustruen gravet ned i haven. Niels Sørensen blev omgående anholdt, sigtet for drab. Han erkendte senere under en afhøring hos kriminalpolitiet, at han havde kvalt sin hustru. Drabet blev dengang kendt som Ladbymordet.
Ved retten blev manden idømt 6 års tugthusarbejde for mordet på Eline Marie Sørensen .

         *************************************************************************

Onsdag den 16. juni 1926, gik den 53 årige Per Mortensson ( 24. januar 1873 - 5. maj 1935 ) ind på et kontor på Nybrogade 32, 2. sal i København, hos overretssagfører Aage Carl Chr. Lassen.
Kort efter affyrede Per Mortensson et skud mod overretssagføreren og forlod stedet.
Aage Carl Chr. Lassen døde dagen efter af sine kvæstelser på hospitalet.
Mordet blev dengang kendt som drabet på overretssagføreren.
I 1927 ved Retten i København, blev Per Mortensson idømt 8 års tugtshusarbejde.
Per Mortensson døde den 5. maj 1935, 62 år gammel.

           *************************************************************************

I 1927, gik Svend Aage Andersen amok i Søborg, da han dræbte sin fraseparerede hustru, Elsebea Laura Thora Jansen. Bagefter forsøgte han at begå selvmord.
Han blev kort efter anholdt, sigtet for overlagt drab.
Den 6. januar 1928, afgik Svend Aage Andersen ved døden.

         **************************************************************************

I 1927, begik Niels Peter Frederiksen ( 28. juli 1907 i Horsens ) et drab i Voer og Nim herred ved Horsens, hvorefter han satte ild til gerningsstedet.
Onsdag den 28. marts 1928 i Vestre Landsret, blev Niels Peter Frederiksen idømt forvaring.

       **************************************************************************

I 1927, gik Lars Edvard Ottomarius Hansen ( 10. januar 1902 ) amok, da han strangulerede sin far Rasmus Hansen, i hjemmet Kattevad 10 i Ålborg. Motivet til drabet var faderen bebrejdede, at sønnen begik hjemmedriveri. Efter drabet på sin far, stjal Lars Edvard Ottomarius Hansen faderens sparekassebøger og hævede 350 kr.
Onsdag den 21. marts 1928 i Vestre Landsret, blev Lars Edvard Ottomarius Hansen idømt fængsel på livstid for rovmordet på sin fader.
Onsdag den 7. april 1948, blev Lars Edvard Ottomarius Hansen løsladt fra fængslet.

       **************************************************************************

I 1927, gik fodermester Frederik Jensen amok i sygelig jalousi, da han kvalte tjenestepige Carla Hansen, på Haraldsgaard i Ringsted. Efter drabet begik han selvmord, da han hængte sig selv.

         **************************************************************************


MARYA NOZKA, GIFT JØRGENSEN - BLEV KVALT DEN 8. MARTS 1927

Tirsdag den 8. marts 1927, gik Oscar Jørgensen ( 8. november 1901 i Julbæk, Herlufsmagle ) amok i parrets hjem i Asserstrup Mark ved Nakskov, da han kvalte sin 26 årige polske hustru, Marya Nozka ( født 1901 i Krakow, Polen ), med sin bare hænder.
Bagefter bandt han en snor om halsen på sin hustru og hængte liget op.
Senere i 1927 ved Retten i Nakskov, blev Oscar Jørgensen idømt 4 års forbedringshus.

         **************************************************************************

Fredag den 25. marts 1927, blev en 6 årig pige dræbt ved kvælning i en lejlighed i Griffenfeldtsgade 52 A på Nørrebro i København. Bagefter forsøgte gerningsmanden og faderen Anker Madsen, at kvæle familiens 9 årige søn, men dette mislykkedes heldigvis.
Bagefter begik Anker Madsen selvmord, da han sprang ud af vinduet og ramte fortovet på gaden.

         *************************************************************************

Søndag den 4. september 1927, lokkede en mand sin fætter væk fra dennes lejlighed i Jægersborg-
kvarteret. Kort efter ankom han til lejligheden hvor fætterens hustru var alene hjemme.
Inde i lejligheden dræbte han kvinden med en revolver eller muligvis en ilddrager.
Mordet blev dengang kendt som Jægersborg-drabet.
Ved retten blev gerningsmanden som var sindsyg, idømt forvaring på ubestemt tid.

         *************************************************************************

Søndag den 23. oktober 1927, udtænkte den 21 årige tjenestekarl Hans Marius Jensen ( 15. januar 1908 ), som arbejdede på Raaballegaard i Gedved nær Hosens, en djævelsk plan.
Han myrdede den anden tjenestekarl, daglejer Niels Henriksen på gården med et jernrør. Bagefter stjal Hans Marius Jensen ofrets ur og penge, inden han smed liget i gårdens aljebeholder. Til sidst satte han ild på gården så politiet ville tro, at det var den dræbte der havde sat ild på gården og stukket af. Rovmordet blev dengang kendt som Raaballegaard-drabet.
Ved retten i 1928, blev Hans Marius Jensen dømt til døden.
Dommen blev dog senere ændret til livsvarigt tugthusarbejde.

         ***************************************************************************

Mandag den 14. november 1927, blev krybskytte Niels Peter Jensen ( 15. oktober 1906 i Fakse ) standset af skovløber Vilhelm Nielsen, ved herregården Jomfruens Egede i Lystrup. Da Skovløber Vilhelm Nielsen ville anholde krybskytte Niels Peter Jensen, affyrede han to skud imod Vilhelm Nielsen, hvorefter han slog ofret flere gange i hovedet med geværkolben.
Mordet blev dengang kendt som skovløber-drabet.
Ved Retten i 1928, blev Niels Peter Jensen idømt 16 års tugthusarbejde.
Han blev løsladt efter 15 års fængsel i 1942. Kort efter begik han endnu en drab.

Lørdag den 14. august 1942, begik Niels Peter Jensen ( 15. oktober 1906 i Fakse ) et rovmord, da han bevæbnet med en granrafte, dræbte den 24 årige slagtermester Vagn Rasmussen med flere slag i baghovedet, i Træden skov ved Brædstrup. Bagefter stjal Niels Peter Jensen 1.900 kr. fra Vagn Rasmussen. Familien blev urolige, da Vagn Rasmussen ikke var vendt hjem igen lørdag aften. De iværksatte en eftersøgning både søndag og mandag efter slagtermesteren.
Mandag den 17. august 1942 kl. 21.00, dybt inde i en grantykning, blev liget af Vagn Rasmussen fundet i skovbunden, begravet under nogle grene og vissent løv. Baghovedet var blevet knust og døden var sket øjeblikkeligt. Granraften lå i nærheden af liget.
Onsdag den 11. november 1942 i et nævningeting i Vestre Landsret, blev Niels Peter Jensen idømt fængsel på livstid.
I januar 1943 i Højesteret, blev dommen, fængsel på livstid, stadfæstet.

           *************************************************************************

I 1928, gik den 20 årige Dan Aron Moses Hirschfeldt ( 11. marts 1908 ) amok, da han dræbte den 33 årige forstander, Georg Winther, med adskillige knivstik i brystet.
Drabet skete på optagelseshjemmet “Kirkedal” i Lønstrup, nær Hjørring.
Motivet til drabet var, at Dan Aron Moses Hirschfeldt var utilfreds med sit havearbejde.

         **************************************************************************

I 1928, dræbte Hans Christian Andersen ( 28. februar 1902 i Bogense ) gårdmand Nygaard med adskillige slag i hovedet. Desuden forsøgte han at indebrænde ofret, fordi gårdmanden var imod Hans Christian Andersen’s forhold til datteren. Drabet skete på en gård  i Bullerup.
Han blev kort efter anholdt, sigtet for drab og usommelig omgang med lig.
I 1938 blev Hans Christian Andersen dræbt, da han blev påkørt af en bil.

       ***************************************************************************

Fredag den 20. januar 1928, blev den løsagtige pige Karen Toft Nielsen dræbt i en lejlighed i Gothersgade 29 i København.
Kort efter blev drabet, blev gerningsmanden, den 22 årige Poul Carl Ejner Magnussen ( 31. marts 1905 i København ), anholdt af politiet.

         *************************************************************************

Torsdag den 5. april 1928, begik en russisk ingeniør en grusom handling i parrets hjem i Bjergsted ved Jyderup. Han dræbte sin hustru, parrets to voksne børn og sin svigermor.
Derefter satte manden ild til ejendommen for at skjule forbrydelsen, inden han til sidst begik selvmord.

         *************************************************************************

Lørdag den 13. oktober 1928, blev Camilla Johansen brutalt dræbt i sin lejlighed på Islevhusvej 61 ved Husum i København, da hendes 60 årige fraseparerede mand Johansen, bevæbnet med en revolver, skød og dræbte hende med 3 skud. Bagefter begik han selvmord, da han skød sig selv.
Motivet var ifølge politiet skinsyge og drukkenskab.

     ****************************************************************************

Søndag den 23. december 1928, blev opvarter og alfons Oluf Carl Rasmus Olsen ( 15. februar 1902 ) dræbt af et enkelt skud i brystet, da han blev udsat for et røveriforsøg i sin lejlighed i Larsbjørns- stræde 11, 2.sal i København.
Drabsmanden var Frank Anker Endersen ( 12. august 1904 i København ), der sammen med Niels Frederik Christian Christensen forsøgte at røve penge fra Oluf Carl Rasmus Olsen.

           *************************************************************************

I 1929 kl. 01.00, blev en 63 årig landmand brutalt dræbt af adskillige hammerslag i hovedet, mens han lå i sin seng i hjemmet i Brønderslev. Drabsmanden, den kun 17 årige Gert E. XXXXXXXX.
( 11. december 1912 i Thiese ), begik drabet under et indbrud, der udviklede sig fatalt.
Torsdag den 20. marts 1930 i Retten, blev Gert E. XXXXXXXX på grund af sin unge alder idømt 2 års fængsel, for grov vold med døden til følge.

         ***************************************************************************

I 1929, udviklede en mangeårig nabostrid om en markvej sig fatalt, da Karl Frederik Jacobsen
( 3. juni 1895 ) med et jagtgevær, skød og dræbte sin nabo, maler og husmand Johs. Petersen, på marken i Egeby ved Asker på Bornholm.
Onsdag den 12. marts 1930 i Østre Landsret, blev Karl Frederik Jacobsen idømt 16 års tugthus.

         ***************************************************************************

Onsdag den 29. maj 1929, blev den kun 6 årige Margot Ruth Maansson skændet, voldtaget og efterfølgende kvalt med en snor, i en lejlighed i Griffenfeldtsgade 26 i København.
Politiet anholdt senere den 32 årige Erhardt Frederik Christensen ( 8. januar 1897 i Løgstør ), som blev sigtet for seksual-drabet på Margot Ruth Maansson.
Senere i 1929 ved Retten i København, blev Erhardt Frederik Christensen frikendt og løsladt, da politiet ikke kunne fremskaffe de afgørende beviser.
Drabssagen om mordet på Margot Ruth Maansson er fortsat uopklaret.

         *************************************************************************

Lørdag den 6. juli 1929, efter et skænderi med kæresten på Solvgade ved skolen i København, blev Carl Nicolaj Christensen tildelt et voldsomt kæbestød og faldt hårdt til jorden, hvorved ofret fik kraniebrud og døde. Gerningsmanden var den 21 årige Carl Frederik Ferdinand Bergmann ( 21. august 1901 i København ), som kort efter blev anholdt, sigtet for vold med døden til følge.

         *************************************************************************

Søndag den 22. september 1929, begik den 27 årige Carl Vilhelm Jørgensen, kaldet “Røde Karl”,
et drab, da han seksuelt skændede og kvalte den 8 årige Alice Jensen.
Ugerningen skete i en lejlighed på 1. sal i Matthæusgade 34 i København, efter han havde lokket pigen med op i lejligheden. Efter drabet tog Carl Vilhelm Jørgensen ( 21. marts 1902 i Frøbjerg ) en kniv, hvorefter han skar liget op fra brystet ned mod skridtet og lysken. Til sidst skalperede han pigen, inden han skjulte det nøgne og grusomt mishandlede pigelig i et pulterrum, i en korridor i lejligheden. Dagen efter meldte han sig selv på politistationen.
Drabet blev dengang kendt som Matthæusgade-mordet.
Tirsdag den 4. februar 1930 ved et nævningeting i Østre Landsret i København, blev Carl Vilhelm Jørgensen idømt livsvarigt tugthusarbejde.
Carl Vilhelm Jørgensen blev prøveløsladt den 26. august 1953.

         *************************************************************************

Mandag den 9. december 1929 kl. 17.30, forsvandt den 7 årige Edith sporløst på Vorup Storegade i Randers. Hendes mor var på vej ind i brændehandler Mogensens forretning, da Edith og moderen så en mand som lignede bedstefaderen. Edith løb over gaden til manden, og moderen gik derfor fortrøstningsfuld ind i en forretningen. Da moderen klokken 18.00 nåede frem til sine forældres hus spurgte hun, hvor er Edith henne. Men lille 7 årige Edith var aldrig dukket op hos bedsteforældrene. Familien kontaktede omgående politiet, som satte en omfattende eftersøgning igang.
Kriminalpolitiet efterforskede sagen og på et tidspunkt blev moderen sigtet for, at have ombragt sin lille datter, hvorefter moderen blev varetægtsfængslet.
Fredag den 17. januar 1930, fik en fisker liget af lille Edith i sit garn, da han fiskede omkring Sønderbro i Randers havn. Retsmedicinerne konstaterede at den 7 årige Edith var blevet kastet i Randers havn af en ukendt gerningsmand, hvorefter hun var druknet.
Den lille piges tøj var urørt, så en sexualforbrydelse kunne derfor udelukkes.
Moderen blev senere frikendt for mordet på sin 7 årige datter Edith.
Hun blev den 27. juni 1930 tilkendt 2.000 kr. i erstatning for uberettiget varetægtsfængsel. Drabssagen om mordet på Edith er fortsat uopklaret.

                                                          
EDITH BLEV SMIDT I HAVNEN OG DRUKNEDE.           AVISOVERSKRIFTER.

Oversigten
Tilbage Næste side